۱ آذر ۱۳۸۲، ۱۰:۱۹

مدير امور مشمولان ستاد كل نيروهاي مسلح در گفتگو با " مهر" :

طراحان طرح اصلاح نظام سربازي شتابزده عمل كردند

 طراحان  طرح اصلاح نظام سربازي شتابزده  عمل كردند

مدير امور مشمولان ستاد كل نيروهاي مسلح گفت : طرح اصلاح خدمت نظام وظيفه كه اخير ا از سوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مطرح شده يك طرح كاملا غير كارشناسي و ناپخته است و همكاري فرماندهان ارتش در تدوين آن تنها يك شوخي است.

سردار موسي كمالي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي مهر افزود : بحث حرفه اي شدن ارتش كه به عنوان مهمترين دليل طراحان اين طرح براي تصويب آن مطرح شده در سال 1380 در كميسيون امنيت  ملي مجلس مطرح شد بنابراين رسيدن به اين نتيجه تكراري  پس از 18 ماه تحقيق و بررسي مداوم منطقي به نظر نمي رسد.

وي ادامه داد: اين طرح جديد تنها بر اساس نظرات شخصي و بدون در نظر گرفتن همه ابعاد و شاخصهاي بومي طراحي شده و بايد از طراحان اين طرح مهم كه مي تواند سرنوشت كشور را تحت تاثير خود قرار دهد پرسيد چرا به جاي در نظر گرفتن شرايط و مصالح كشور و تنها براساس نظرات شخصي خود چنين طرحي را ارائه كرده اند.

 وي اضافه كرد : طراحان اين طرح مدعي هستند تصويب آن موجب تشويق جوانان به ادامه تحصيل در كشور مي شود ،  در حالي كه مدير كل دانشجويي وزارت علوم معتقد است جوانان براي فرار از خدمت سربازي به دانشگاه وارد مي شوند و تنها براي  اينكه سربازي آنها مدتي به تاخير بيفتد وارد دانشگاه مي شوند.

وي افزود : بيان اينكه سربازي عامل مزاحمي براي ورود به دانشگاه است يا دانشگاه مفري براي فرار از خدمت است هر دو غير كارشناسي است و براي رسيدن به پاسخ صحيح بايد تحقيق جداگانه اي انجام شود تا مشخص شود علت بي انگيزگي  افراد ذكور كشور براي ادامه تحصيل چيست و صرف بيان نظر  يك شخص نمي تواند دليل قانع كننده اي در اين زمينه باشد.

سردار كمالي ادامه داد: گفته مي شود از توان فارغ التحصيلان دانشگاهي در نيروهاي مسلح استفاده لازم نمي شود در حالي كه خدمت سربازي يك موضوع پيچيده ، علمي و تخصصي است و هر كسي نمي تواند بر اساس يكسري اطلاعات شخصي و شنيده ها ، نيروهاي مسلح   كشور را از وجود افراد متخصص و تحصيلكرده محروم كند.

وي گفت: همان طور كه وزارت علوم به سربازان براي ايجاد امنيت خود نيازمند است، نيروهاي مسلح نيز به وجود افراد متخصص و تحصيلكرده احتياج دارد و اگر حذف افراد تحصيلكرده موجب حرفه اي شدن نيروهاي مسلح مي شود بهتراست ابتدا وزارت علوم با حذف سربازان از مراكز خود حرفه اي شدن را آغاز كند.

وي ادامه داد: ارتش ايران حرفه اي است و داوطلبانه كردن سربازي براي حرفه اي شدن ارتش كاملا بي مورد است و در صورتي كه در اين مورد به كشورهايي مانند فرانسه به عنوان مبتكر سربازي استناد مي شود بايد دانست، شاخصها و شرايط ايران و فرانسه  كاملا با هم متفاوت است .

 مديرامور مشمولان ستاد كل نيروهاي مسلح گفت : تهديدهايي كه كشور ما با آن رو به روست ، كمبود اعتبارات نيروهاي مسلح به خصوص براي استخدام، وسعت كشور و شرايط منطقه اي و جغرافيايي ايران ، مشكلاتي كه در استخدام نيروهاي پيماني در نيروهاي  مسلح وجود دارد و بسياري از مسائل فني و استراتژيك وضعي را به وجود مي آورد كه در زمان حاضر الگوبرداري از فرانسه يا كشورهاي ديگر اروپا كار درستي نيست .

وي افزود: فرانسه پس از 200 سال اجراي سربازي اجباري وعوض شدن شرايط و اوضاع اقدام به داوطلبانه كردن آن كرد ، داوطلبانه شدن سربازي در مقايسه با سربازي اجباري وضع مطلوبتري است درست مثل اينكه مسافرت هوايي از زميني بهتر است  اما آيا مي توان با اين استناد كه مسافرت هوايي از زميني بهتر است ، مسافرت زميني را تعطيل كرد .

 وي اضافه كرد: اشاره به بحث فرار مغزها و تمايل نداشتن نخبگان ايراني خارج از كشور به بازگشت به وطن به علت مشكل سربازي نيز نمي تواند دليل مناسبي براي داوطلبانه كردن سربازي باشد ،  زيرا براساس قوانين موجود كساني كه تا تاريخ 8 /11/76 از كشور خارج شده اند مي توانند براي خريد سربازي خود اقدام كنند اما آمار و اطلاعات موجود نشان مي دهد كه از آن زمان تاكنون كمتر از 10 هزار نفر براي خريد خدمت از اين طريق اقدام كرده اند.

وي گفت : طرح اصلاح قانون نظام وظيفه كشور باتوجه به اينكه بدون مشورت و نظر خواهي از نيروهاي مسلح انجام شده با اشكالاتي همراه است و با وجود آنكه يك فوريت آن به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است مطمئنا پس  از مشخص شدن محتواي آن و بررسي دقيق آن در صحن علني به تصويب نخواهد رسيد.

سردار كمالي افزود : البته كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي پس از ارائه اين طرح به مجلس از نيروهاي مسلح خواسته است نظرات اصلاحي خود را ارائه كنند و ما اكنون مشغول مذاكره و بحث با آنان هستيم و اميدواريم اين طرح با تغييرات اساسي مواجه شود كه مصلحت كشور و جامعه را تامين كند.

وي ادامه داد: نيروهاي مسلح از سال 75 لايحه هاي مختلفي را براي اصلاح قانون نظام وظيفه ارائه كرده است كه هيچكدام از آنها مورد بررسي قرار نگرفته است و طرح اين موضع حساس آن هم به اين سرعت در آستانه انتخابات مجلس هفتم موضوعي است كه مي تواند در روشن شدن ماهيت طرح اين موضوع به اين شكل كمك كند.

وي گفت : طرح اصلاح قانون نظام وظيفه 70 ماده دارد كه حدود 70 درصد آن همان قانون قديم است و 50 درصد موارد تغيير يافته مانند بهبود وضع زيست سربازان ، افزايش حقوق و ارتقاي سطح بهداشت آنها مورد نظر نيروهاي مسلح نيز هست اما حدود 15 درصد اين طرح داراي اشكال است كه شامل مواردي مانند داوطلبانه شدن خدمت نظام وظيفه براي افراد تحصيلكرده و كاهش مدت سربازي است كه اميدواريم با تعامل و بيان دلايل اين روش بتوانيم به اصلاح اين موارد بپردازيم .

سردار كمالي تاكيد كرد: اين طرح ممكن است در مسير تصويب با تغييرات زيادي مواجه شود در حالي كه بسياري از مطبوعات به خصوص هفته نامه هاي جنجالي با طرح بخشهايي ازاين طرح مانند كاهش مدت سربازي و داوطلبانه شدن آن براي افراد تحصيلكرده ، توقعاتي را در جامعه ايجاد مي كنند كه مجموعه مديريت كشور و نيروهاي مسلح را با مشكلات جدي مواجه مي كند .

کد خبر 39240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha