خبرگزاری مهر - گروه استانها: حال و هوای این روزهای سال متفاوت است، بسیاری در تکاپوی خرید هستند اما در این میان برخی نیز اطلاعات مکانهای گردشگری شهرهای مختلف را رصد میکنند تا در ایام نوروز مسافرتی بهیادماندنی را تجربه کنند، خبرگزاری مهر قصد دارد در گزارشهای متعدد جاذبههای گردشگری استان البرز بهویژه شهر کرج را به هموطنان عزیز معرفی کند برای این مهم یک صفحه اختصاصی با عنوان «با مهر ایرانگردی کنیم» طراحیشده تا علاقهمندان به سفر بتوانند با مراجعه به آن جاذبههای گردشگری را در قالب گزارشهای تشریحی و تصویری و فیلم مشاهده کنند.
در این گزارش قصد داریم جاذبه های گزدشگری چهارمین جاده زیبای جهان را معرفی کنیم؛ از خیابان چالوس در کرج که عبور کنید به سهراه عظیمیه میرسید سمت راست دَکه فروش تنقلات است دَکهای که برای همه مسافرانی که از محور چالوس میگذرند آشناست، پل بیلقان را که پشت سر بگذارید به ابتدای ورودی جاده چالوس میرسید، آدران، ورودی روستای کُندر، پیست اسکی خور و روستای خوزنکلاه را رد میکنید پیچوخمهای جاده را پشت سر میگذارید؛ دیوارههای سد کرج از دور پیداست.
پس از گذر از چندپیچ دیگر، منظره سبزرنگ آب سد به زیباییهای جاده اضافه میشود حالا دیگر سمت چپ شما کوه و سمت راست شما سد کرج است همیشه و در هرزمانی که از کنار سد کرج عبور کنید چندین ماشین کنار جاده پارک کردهاند و از روی بلندی زیباییهای سد را مینگرند. فرقی نمیکند تابستان باشد یا زمستان، همیشه در کنار سد خانوادههایی را میبینید که از پشت حصار مشبک کنار جاده در حال تماشای زیباییهای سد هستند.
اگر برای لحظاتی به جمع خانوادههای کنار سد ملحق میشوید و از روی بلندی به آنسوی سد نگاه میکنید هالهای از روستای واریان را میبینید که به نیز این منطقه معروف شده است روستایی که برای بسیاری از هموطنان ناشناخته است. اهالی واریان برای رفتوآمد از قایق بهجای تاکسی و اتوبوس استفاده میکنند.
فرقی نمیکند تابستان باشد یا زمستان، همیشه در کنار سد کرج خانوادههایی را میبینید که از پشت حصار مشبک کنار جاده در حال تماشای زیباییهای سد هستندکمی که از سد دور شوید به شهر آسارا میرسید همه مسافران جاده چالوس به اینجا که میرسند برای لحظهای کوتاه هم که شده نیش ترمزی زده خود و همراهان را به خریدن ماست، پنیر و خوردن دوغ محلی دعوت میکنند.
کمی آنطرفتر روستای ماهان قرار دارد در سمت چپ جاده کدوتنبلهای قد و نیم قد از دیوارههای جاده آویزان است پس از گذر از چندپیچ دیگر شهرستانک و باغ لالههای گچسر و روستای ولایت رود که قدمت ویلاهایش قجری است یکی پس از دیگری در برابر دیدگانتان نمایان میشود سمت راست جاده روی تابلوی بزرگ نوشتهشده به پیست اسکی دیزین خوشآمدید.
به راهتان ادامه دهید از کنار روستاهایی با قدمتی هزارساله، باغها، درختان کهنسال و ابنیههای تاریخی، رستورانها و مراکز اقامتی میگذرید که همه دستبهدست هم معجونی از جاذبههای گردشگری را در محور کرج – چالوس به وجود آوردهاند زیبایی و سرزندگی محور کرج - چالوس بدون شک به وجود رودخانه کرج بستگی دارد از قدیم هم گفتهاند هر جا آب باشد آبادانی به وجود میآید.
جاده چالوس که قدیمیترها آن را بهواسطه گردنههای سخت و خطرناکش «هزار چم» مینامند، یکی از جاذبههای مهم البرز به شمار میآید. جاذبهای که بسیاری از مسافران عبوری و حتی البرزنشینان نیز با زیروبم آن آشنا نیستند در ادامه شمارا به روستاگردی در میان ۵۶ روستای محور چالوس دعوت میکنیم روستاهایی که هرکدامشان قدمتی هزارساله دارد.
روستای واریان
این روستا در بخش شرقی سد امیرکبیر (کرج) حدود ۲۵ کیلومتری جاده چالوس واقع شده که دورنمای زیبا به گردشگران یی از جاده دارد این روستا قبل از احداث سد در بستر کنونی دریاچه سد قرار داشت بعد از ساخت سد در سال ۱۳۴۰ تعدادی از باغهای اهالی واریان در حاشیه شرقی سد قرار گرفت این باغها هیچ راه دسترسی جز قایق ندارند روستای واریان امروزی بهعنوان تنها روستای آبی ایران مطرح است که تنها راه دسترسی به آن گذر از آب بهوسیله قایق است.
روستای گچسر
گچسر روستایی زیبایی است که در انتهای بخش آسارا قرارگرفته است. قدمت این روستا به دوره صفوی برمیگردد، گچسر را به دلیل اینکه دارای معادن غنی گچ است به این اسم نامیدهاند. آبوهوای گچسر در همه فصلهای سال معتدل و خنک است.
پل سنگی و کاخ رضاشاهی از دیدنیهای این روستا به شمار میآید. در کنار تمام دیدنیها و جاذبههای فراوان گچسر، پیست دیزین نیز بر زیباییهای این روستا افزوده است. کاخ روستای گچسر و کورههای گچپزی از دیگر جاذبههای گردشگری این روستا هستند.
یکی دیگر از جاذبههای این روستا که در فصل بهار گردشگران زیادی را به خود جذب میکند باغ لالههاست که در روستای گرماب گچسر قرارگرفته است. این باغ دارای بیش از ۳۰ واریته گل لاله و یکمیلیون پیاز لاله است.
روستای شهرستانک
یکی دیگر از مکانهای زیبا که در دل جاده چالوس قرارگرفته، روستای شهرستانک با عمارت ناصری است که به یکی از مقاصد گردشگری استان البرز تبدیلشده است. این روستا از توابع دهستان لورا در ۶۳ کیلومتری شمالغربی کرج و جاده چالوس قرارگرفته است. مردم این روستا عموماً زندگی خود را از طریق کشت غلات، گردو و میوه، پرورش زنبورعسل، تولید لبنیات، دامداری و جاجیم و شالبافی میگذرانند.
با سفر به این روستا علاوه بر لذت بردن از طبیعت میتوان سوغاتیهایی خوشمزه، برای دوستان و آشنایان خرید و بهعنوان عیدانه به آنها داد.
روستای خوزنکلا
خوزنکلا در منطقه کوهستانی در جاده چالوس قرارگرفته است. این روستا نزدیکترین روستا به سد امیرکبیر است که خروجی آب سد باعث شده این روستا به شکل شبهجزیرهای نمایان شود. خوزنکلا دارای زمستانهای سرد و تابستانهایی با پوشش سبز و پرگل است.
مردمان محور چالوس مهماننوازند که بهخوبی از گردشگران میزبانی میکنند. گردشگران مطمئن باشند از سفر به روستاهای چالوس و همصحبتی با ساکنان این منطقه پشیمان نمیشوند و با کولهباری از خاطرات خوش چالوس را ترک خواهند کرد.
روستای مورود
این روستا در ۳۵ کیلومتری جاده چالوس قرارگرفته است. در مسیر این روستا آبشاری وجود دارد که به علت ارتفاع بالا و زیبایی فراوان، گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. در این روستا چشمهای قرارگرفته که در همه فصول سال دارای آب است.
روستای سیجان
روستای سیجان در منطقه ارنگه واقعشده است پس از عبور از روستاهای سرزیارت و گوراب به این روستا میرسیم، این روستا با طبیعت بکر پذیرای گردشگران در تمامی فصول سال است.
سیجان بهشتهای پنهان در پیچوخمهای جاده چالوس است البته این تکه از بهشت تنها بخش اندکی از جاذبههای این محور است گردشگران برای لذت بردن از این جاذبهها باید نگاه خود را به چالوس بهعنوان محوری عبوری و مسیری که صرفاً آنها را به شمال کشور میرساند تغییر دهند و ماشین خود را برای ساعتی هم که شده از مسیر اصلی این جاده خارج کرده و به سمت حواشی این جاده رانندگی کنند.
روستای ولیآباد کندوان
یکی دیگر از ۵۶ روستا، روستای ولیآباد کندوان است، این روستا در ۶۰ کیلومتری جاده چالوس بعد از سیاهبیشه و قبل از پیچ «هزارچم» قرارگرفته است. از مکانهای دیدنی این روستا باید به پالون سر، کارچال، فشک دره، ونک نو، تاپی، چنارسر و امامزاده حسن(ع) اشاره کرد.
روستای حسنکدر
حسنکدر روستایی در حاشیه جاده چالوس است که جاذبههای طبیعی، مذهبی و تاریخی بسیاری دارد. بسیاری از جاذبههای این روستا از دید گردشگران پنهان مانده و کمتر کسی از آنها خبر دارد، علاوه بر این حسنکدر از آبوهوای دلپذیر و منظرههای بسیار بکر و چشمنوازی هم برخوردار است.
این روستا دارای ۱۵ چشمه است که آب آنها خواص درمانی بسیاری دارد. علاوه بر این در این روستا میتوان چشمههایی را یافت که دارای آب گازدار با طعم تلخ و یا شیرین هستند. چاخان چشمه بهعنوان معروفترین چشمه این روستا دارای آبی است که هرگز خشک نشده است.
به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین جاده زیبای جهان از شهر کرج در استان البرز آغاز میشود و تا شهرستان چالوس در استان مازندران ادامه مییابد. وجود چشماندازهای بکر و طبیعی یکی از ویژگیهای منحصربهفرد این محور است.
کوههای سر به فلک کشیده البرز، رودخانه کرج، چشماندازهای بدیع، روستاهایی با قدمت هزارساله، درختان کهنسال، پلهای تاریخی و آبوهوای خوش در این محور معجونی از جاذبههای گردشگری را به وجود آورده است که در هر فصل پای گردشگران داخلی و خارجی را به اینجا میکشاند.
وجود روستاهایی هدف گردشگری در این محور باعث شده است در روزهای پایانی هفته، ترافیک مهمان دائمی این محور باشد چراکه هموطنان در گوشه کشور برای استفاده از آبوهوای خوش و مناظر دلفریب به اینجا میآیند.
جاذبههای گردشگری این محور در هر فصل زیبایی خاص خود را دارد. پس از رد شدن از هر تونل مناظر زیبا چشم هر بینندهای را خیره نگاه میدارد شاید برای شما هم پیشآمده باشد در عبور از یک تونل نظارهگر باران باشید و در انتهای تونل بعدی آفتاب درخشان به شما سلام کند.
نظر شما