عبدالله قدرتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی امسال بهمنظور ارتقای سطح آگاهی و شناخت جوامع روستایی، کارگاههای توانمندسازی روستایی و عشایری در چندین مرحله برگزارشده است.
قدرتی افزود: بهمنظور توانمندسازی جوامع بومی و محلی برای عشایر روستاییان خراسان شمالی کارگاههای آموزشی برگزار میشود چراکه توانمندسازی فقط با آموزش این قشر محقق میشود.
وی بابیان اینکه جوامع بومی، محلی و روستایی با محیطزیست ارتباط زیادی دارند و برای حفظ آن نقش بسزایی دارند تصریح کرد: هدف اصلی استفاده از این ظرفیتها، توانمندسازی جوامع بومی و محلی برای حفاظت از محیطزیست است که آموزش جوامع روستایی در این زمینه بهصورت جدی آغازشده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان شمالی بابیان اینکه آگاهی بخشی و آموزش جوامع بومی و محلی برای توسعه روستا امری بسیار مهم است، گفت: دغدغه اصلی در توسعه روستایی چیزی که شاید تاکنون کمتر به آن دقت شده و مغفول مانده بود، آموزش جوامع بومی و روستایی است.
قدرتی بیان کرد: باید توسعه و آموزش از بطن محیط روستا و با آگاهی بخشی آنان آغاز شود و دستگاههایی که نقش ترویجی دارند در این زمینه فعالیت کنند.
این مسئول افزود: هیچ دستگاه متولی بدون استفاده از ظرفیت گروههای «ان جی یو و سمنها» نمیتواند توانمندسازی جوامع روستایی را بهخوبی اجرا کند.
وی بابیان اینکه یک گروه از بین روستاییان بهعنوان تسهیلگر رصد و آموزش داده شود تا مشکلات موجود در روستاها را بررسی کنند، تصریح کرد: مشکلات موجود در روستاها فقط به دست خود آنان البته با توجه به اطلاعات و آگاهی که از روستاها دارند حل میشود.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان شمالی اظهار کرد: در حال حاضر مشکل عدم توسعه در روستاها فقط مشکل کمبود منابع مالی نیست بلکه مشکل اصلی در روستاها عدم شناخت درست از ظرفیت و توانمندیهای موجود در روستاهاست.
قدرتی بیان کرد: باتربیت گروههایی از جوامع روستایی میتوان مشکلات روستاییان را رصد کنیم و با آموزش، آنان را از ظرفیتها و توانمندیهای اجتماعی و محیطی و استفاده درست از محیط اطرافشان مطلع کنیم.
نظر شما