به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ عطاپور بعد از ظهر دوشنبه در همایش حقوق شهروندی با بیان اینکه اجرای حقوق شهروندی همواره جزو برنامه ها و وعده های دولت تدبیر و امید است، افزود: رئیس جمهوری پس از رونمایی از منشور حقوق شهروندی، کلیه دستگاه ها و وزارتخانه ها را بر اساس اصل ۱۳۴ قانون اساسی ملزم به اجرای آن کرده است.
وی ادامه داد: با اجرای منشور حقوق شهروندی، حقوق متقابل دولت و ملت مشخص و تببین می شود و از این طریق شهروندان ضمن آشنایی و آگاهی از حقوق خود، بهتر می توانند مسائل و مطالبات را مطرح و پیگیری کنند.
عطاپور با تشریح اقدام های انجام گرفته در راستای اجرای حقوق شهروندی در آذربایجان غربی گفت: بخشنامه ای توسط استاندار به تمامی دستگاه های عضو شورای اداری برای اجرای هرچه بهتر مفاد حقوق شهروندی ابلاغ شده و از تمامی دستگاه ها نیز خواسته شده است تا پنج اولویت خود در رابطه با حقوق شهروندی را جهت جمع بندی و مشخص کردن اولویت های حقوق شهروندی استان و ارسال به دبیرخانه ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی را بیان کنند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری همچنین اظهار کرد: جلسه آتی ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی جهت ارائه نتایج پیشنهادهای دستگاه ها در خصوص اولویت های حقوق شهروندی استان و اتخاذ تصمیم های لازم برای تشکیل کارگروه حقوق شهروندی با حضور استاندار آذربایجان غربی تشکیل می شود.
دبیر علمی دومین دوره همایش ملی تبیین حقوق شهروندی گفت: ۵۱۰ مقاله از دانشگاه های مختلف کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که از این تعداد ۳۰ مقاله مجوز ارائه شفاهی در همایش را کسب کرد.
امین رستم زاده افزود: محورهای این دوره از همایش در ۶ موضوع تخصصی شامل حقوق شهروندی و دانشگاه، حقوق شهروندی و علوم انسانی واجتماعی، حقوق شهروندی، حقوق و قانون، حقوق شهروندی مدیریت، مدیریت اقتصاد و کسب و کار و همچنین حقوق شهروندی دین، قرآن و آموزه های اسلامی و معارف بود.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد از مقالات، توسط اساتید آذربایجان غربی به این همایش ارائه شده بود گفت: ۷۱ نفر از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور عضو کمیته داوری و علمی همایش بودند که بیش از ۶۰ درصد آنان را اعضای هیات علمی دانشگاه های تهران و خارج از آذربایجان غربی تشکیل می دادند.
رستم زاده با اشاره به نمایه شدن مقالات منتخب در ۲ نمایه مهم دانشگاه های کشور اظهار کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوبه ای را ابلاغ کرده است که بر اساس آن دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی موظف است برگزاری همایشهای ملی و بینالمللی معتبر علمی را تحت عناوین سمینار، کنفرانس، کنگره وهمایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به ثبت برساند.
وی افزود: مقالات نهایی منتخب این همایش ملی با توجه به ثبت آن در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با شماره مجوز ۲۰۴۰۲-۹۵۱۷۰ و پایگاه اطلاعات علمی (SID) در هر ۲ پایگاه معتبر نمایه می شود.
دبیر علمی دومین دوره همایش ملی تبیین حقوق شهروندی گفت: این همایش از سوی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با مشارکت دانشگاه ارومیه، شورای عالی حوزه های علمیه استان، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علم وفرهنگ تهران، دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه و مراغه، دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان غربی، دادگستری آذربایجان غربی، شهرداری ارومیه، استانداری آذربایجان غربی، معاونت فرهنگی و مرکز امام ولایت فقیه و انقلاب، گروه مدیریت کسب و کار جهاددانشگاهی، پایگاه اطلاعات علمی (SID) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) طراحی و اجرا شد.
رستم زاده با اشاره به اینکه همایش های ملی و علمی باید خروجی کاربردی برای کشور و اعتلای نظام اسلامی داشته باشند، اظهار کرد: سعی بر آن است تا خروجی این همایش دستاوردی با گفتمان علمی برای مسولان کشوری و استانی داشته باشد.
دومین همایش ملی حقوق شهروندی امروز (شانزدهم اسفندماه) در ارومیه برگزار می شود.
متن کامل منشور حقوق شهروندی بیست و نهم آذرماه ۱۳۹۵ شمسی در همایش قانون اساسی و حقوق ملت با حضور رئیس جمهوری و جمع زیادی از وکلا، حقوق دانان و اساتید و کارشناسان رونمایی و به امضای دکتر حسن روحانی رسید.
نظر شما