به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ویکتور الکک در سال ۱۳۳۶ میلادی در خانوادهای فرهنگی در لبنان متولد شد. هنگامی که در دارالحکمه دانشآموز ممتاز شد، کتابی دو زبانه به فارسی و عربی از رباعیات خیام به او اهدا کردند و در راه بازگشت به خانه همه آن را خواند و چند رباعی را در ذهن و جان سپرد. از همان جا تصمیم به شناخت ادب و فرهنگ ایران گرفت و به یادگیری زبان فارسی و خواندن شاهکارهای ادب فارسی مشغول شد.
این شاعر لبنانی، به ایران آمد و رساله دکترای خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در سال ۱۹۶۰ میلادی و زیر نظر بدیعالزمان فروزانفر نوشت. وی از رساله خود با موضوع «منوچهری و ادبیات عرب» با رتبه عالی دفاع کرد به گونهای که همه استادانش او را در همه جهات ممتاز میدانستند و خواهان ماندن او در دانشگاه تهران بودند. اما او به لبنان بازگشت تا زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاههای لبنان گسترش دهد.
ویکتور الکک علاوه بر زبانهای عربی و فارسی، با زبان فرانسه و برخی دیگر از زبانهای قدیم و جدید آشنا بود. از این شاعر لبنانی بیش از ۲۰ کتاب از جمله «تاثیر فرهنگ عربی بر شعر منوچهری دامغانی» و «بدیعیات الزمان» منتشر شده است.
بر اساس همین گزارش، ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با صدور پیامی، درگذشت پرفسور ویکتورالکک، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای لبنان را تسلیت گفت.
متن پیام به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
انا لله و انا الیه راجعون
بار دیگر جهان عرب و ایران در ماتم از دست دادن یکی از بزرگترین خادمان خود به سوگ نشست.
پرفسور ویکتورالکک، استاد مسلم زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای لبنان روی در نقاب خاک کشید. با مرگ او یکی از دانش مردان بزرگ روزگار ما از دست رفت. او ادامه دهنده سنت ارتباط علمی و فرهنگی عمیقی بود که در چند دهه گذشته در این حوزه آثار بزرگ و دستاوردهای جدیای داشته است.
در کار تحقیقات علمی، محققی نکتهیاب و در خلق آثار ادبی، هنرمندی روشنبین و در ارتباطات علمی و دانشگاهی، پیامگذاری شایسته و قابل احترام بود. میراث علمی و فرهنگی او در پیوند ایران و لبنان و در نگاهی وسیعتر با جهان عرب، میراثی گرانبهاست.
سلوک فردی و اجتماعی او در جامعه متکثر لبنان، نمونهای ارجمند از همزیستی مسالمتآمیز و زندگی توآم با فرهنگ و فضیلت بود. این فرزند پاک معتقد مسیحی با مسلمانان روابطی عمیق و اثرگذار داشت و سالها عمر پُربار خویش را برای نزدیک کردن دیدگاههای مختلف صرف کرد.
با درگذشت او یکی از بزرگترین معماران پیوندهای فرهنگی ایران و عرب از میان ما رفت. فقدان او برای همه دوستداران فرهنگ و فضیلت، اندوهی جانکاه است که با مجاهدت افزونتر همه ما میتواند از غم این ضایعه، فروکاست.
به روان پاک او درود میفرستیم و از طرف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به جامعه فرهیختگان ایران و عرب و دوستداران فرهنگ مشترک تسلیت عرض مینماییم.
نظر شما