۲۶ اسفند ۱۳۹۵، ۱۰:۱۰

میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته؛

دعوتی برای دیدن سیستان و بلوچستان در نوروز/اجرای نوروزگاه

دعوتی برای دیدن سیستان و بلوچستان در نوروز/اجرای نوروزگاه

دعوت استاندار از مردم برای دیدن سیستان و بلوچستان، افزایش تورهای آفریقایی، شناسایی خانه های تاریخی کاشان اجرای برنامه نوروزگاهها از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته به نقل از محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور خبر رسید که ۴۲۵ شی تاریخی از ایران به آلمان رفته است تا در نمایشگاه آب و بیابان که ۲۴ فروردین ماه افتتاح می شود به مدت ۴ ماه نمایش داده شود.

طالبیان گفت:درحال رایزنی هستیم تا نمایشگاهی از آثار باستانی کشورهای اروپایی مانند فرانسه آلمان و انگلیس به ایران بیاید ما باید وجهی را بابت اشیا بدهیم و اشیا را بیمه کنیم با برخی از موزه ها مانند لوور تعاملاتی انجام شده است تا آنها اشیایی را به ایران بیاورند آن هم در مقابل نمایشگاههایی که ما برای آنها می فرستیم اما در صورتی این نمایشگاهها در ایران قابل برپا شدن است که بتوان اشیا را بیمه کرد. اشیای نمایشگاهی مثل مکزیک را نمی توانستیم بیمه کنیم حتی من با چند سازمان از جمله شهرداری صحبت کردم تا اسپانسر شوند اما این کار انجام نشد چون هزینه بیمه آثار زیاد بود.

گردشگران آفریقایی در راه ایران

دریک هانکوم وزیر گردشگری آفریقای جنوبی بیان کرد: امضای تفاهمنامه‌ای مشترک بین ایران و آفریقای جنوبی می‌تواند فراهم کننده پتانسیلی بالقوه برای یک چارچوب کاری به منظور همکاری کردن در کنار یکدیگر باشد و یک تعهد برای این همکاری. بخش مهمتر آن هم همکاری بین صنایع آفریقایی و صنایع ایران و به صورت خاص صنعت گردشگری و کار کردن به صورت بسیار نزدیک با صنایع ایران است.

وی گفت: برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته تا افراد بیشتری از آفریقای جنوبی به ایران بیایند و همچنین ایرانیان بیشتری تجربه بودن در آفریقای جنوبی را به دست آورند اما برای بهبود این همکاری‌ها می‌بایست نمایندگان تور برای تجارت به آفریقا بروند و نمایندگان تورهای گردشگری ما نیز به ایران بیایند.

سهم درآمد ملی گردشگری هنوز مشخص نیست

 نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی برجام: اقتصاد گردشگری و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی  روز ۱۶ اسفند در حالی برگزار شد که قرار بود اکبر ترکان رئیس مناطق آزاد حضور داشته باشد اما بدون حضور وی در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی برگزار شد. در این برنامه رضا مسرور مدیرعامل منطقه آزاد انزلی گفت: حضور سرمایه گذار در مناطق آزاد با همگرایی ارتباط دارد. هر سرمایه گذاری وقتی وارد مناطق آزاد شود به همگرایی در عرصه روابط خارجی نیز توجه می کند.

وی گفت: در یک سال اخیر میزان سرمایه گذاری در منطقه آزاد انزلی با جذب ۶۹ پروژه مواجه بوده است آن هم با ارزش سرمایه گذاری ۲۳ هزار و ۷۷۵ میلیارد ریال که از حیث ارزش چیزی حدود ۵۴ درصد حجم سرمایه گذاری در این منطقه افزایش پیدا کرده است. نمی توان گفت که این میزان چقدر با تحولات برجام ارتباط دارد. اولین نکته بعد از برجام این است که ۳۰۰ میلیارد سرمایه خصوصی در پروژه زیرساختی اسکی روی آب در بندر کاسپین که بزرگترین بندر در حال ساخت است جذب شده است.

محمدعلی زم معاون اجتماعی و فرهنگی مناطق آزاد نیز اعلام کرد که هنوز سهم درآمد ملی گردشگری مشخص نیست و برخی از افراد گردشگری را لااوبالی گری می دانند.

شناسایی ۲۵۰ خانه تاریخی برای ثبت ملی

مجتبی‌ والی‌زاده شهردار منطقه یک بافت تاریخی کاشان به خبرنگار مهر گفت: خانه عبدالرزاق احیاگر خانه‌های کاشان را تملک خواهیم کرد، این خانه هنوز ثبت ملی نشده است، ولی باید آن را خرید و بعد مرمت کرد. برآورد ما، قیمتی حدود دو تا سه میلیارد تومان بوده است که حدود ۳۰ درصد این خانه سالم باقی مانده است.

وی ادامه داد: امسال حدود ۱۵ میلیارد تومان برای بافت تاریخی هزینه گذاشته‌ایم که شامل تملک بناها نیز می‌شود، بخشی ا زاین هزینه‌ها زیاد است که مربوط به تشویق و ترغیب مالکان بناها و یا خانه‌های مخروبه خواهد شد. شهرداری طرحی را دارد که در آن زمین‌های بایر به شکل قدیم خودش طراحی و ساخته می‌شود و در آن خانه‌هایی به شکل گودال‌ ـ باغچه منطبق بر اصول شهرسازی فعلی ساخته خواهد شد و یکسری الزامات دیگری را نیز مانند پارکینگ و آسانسور دارند. نمای این خانه‌ها نیز همانند خانه‌های قدیمی بازسازی می‌شوند. این یکی از تسهیلات شهرداری بافت تاریخی کاشان به زمین‌های بایر است. ما می‌خواهیم که بافت قدیمی کاشان را به شکل قدیم احیاء کنیم.

پانسیون‌ها همچنان از سازمان میراث فرهنگی مجوز می‌گیرند

با وجود اینکه پانسیون‌ها از آیین‌نامه تاسیسات گردشگری حذف شده‌اند اما همچنان سازمان میراث فرهنگی پروانه فعالیت آن‌ها را صادر می‌کند. پانسیون‌ها که سال‌ها قبل در ایران تشکیل شده‌اند نه تنها بندی از بندهای آیین نامه تاسیسات گردشگری را به خود اختصاص نداده‌اند بلکه نام آن‌ها از فهرست اقامتگاه‌های سازمان میراث فرهنگی نیز حذف شده است. پانسیون‌ها معمولا مجوزشان را از سازمان میراث فرهنگی می‌گرفتند ولی این بار با حذف آن‌ها از آیین‌نامه، سازمان میراث اعلام کرده که نظارت بر آن‌ها را همچنان بر عهده دارد. در ایام عید نیز این پانسیون‌ها مانند هر اقامتگاه دیگری پذیرای مسافران زیادی هستند. در این باره، جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتلداران ایران به خبرنگار مهر گفت: حذف پانسیون‌ها از مصوبه دولت یکی از اعتراضات ماست. حضور پانسیون‌ها خوب است و باید در آیین نامه تاسیسات گردشگری قید می‌شدند، اما الان آنها مجوزشان را از هیچ جایی نمی‌گیرند. درست است که اکنون پانسیون‌ها برای تمدید پروانه، به اتحادیه‌های هتلداری مراجعه می‌کنند اما در حقیقت این واحدهای اقامتی در آیین نامه، از نگاه دولت افتاده است و اگر اکنون مجوزی تمدید می‌شود به صرف مجوزهای قبلی است که این امکان را داشته‌اند. اما پانسیون‌داران برخی از شهرها مانند تبریز و اصفهان نمی دانند باید به کجا مراجعه کرده و مجوز بگیرند.

ساعات کاری مجموعه فرهنگی سعدآباد در نوروز ۹۶ اعلام شد

مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد در طول تعطیلات عید نوروز سال ۱۳۹۶ همه روزه از ساعت ۹ تا ۱۹ پذیرای بازدید کنندگان و علاقه مندان به تاریخ، هنر و میراث فرهنگی کشور است.

این مجموعه از تاریخ اول تا دوازدهم فروردین ماه تمامی روزها از ساعت ۹ تا ۱۹ فعال بوده و فروش بلیط تا ساعت ۱۶:۳۰ انجام می شود. کاخ موزه های این مجموعه در روز۳۰ اسفند ماه سالجاری نیز از ساعت ۸ تا ۱۷ فعال خواهد بود.

خانه تاریخی تیمور تاش نور پردازی شد

شهردار منطقه ۱۱ تهران گفت: خانه تاریخی تیمور تاش که محل نگهداری قدیمی ترین ابزار و ادوات جنگ کشور است، نور پردازی شد تا برای اولین بار نوروز امسال به روی شهروندان گشوده شود.

نصراله آبادیان ضمن اعلام این خبر افزود: با همکاری مدیریت دانشگاه جنگ؛ خانه تاریخی تیمور تاش که به عنوان موزه جنگ کشور بهره برداری می شود؛ نوروز امسال برای اولین بار به روی عموم شهروندان گشوده می شود. به همین منظور با توجه به قدمت تاریخی خانه تیمور تاش که در محل تاریخی باغشاه سابق (میدان حر ) و نخستین دانشگاه جنگ کشور قرار دارد؛ شهرداری منطقه ۱۱ با همکاری سازمان زیباسازی  شهر تهران با نصب ۹۰ پرژکتور و استفاده از رنگ های آفتابی و سفید گرم اقدام به نورپردازی این خانه کرده است.

سیستان و بلوچستان «محروم» نیست

پیرو سفر خبرنگاران میراث فرهنگی به استان سیستان و بلوچستان، استاندار سیستان و بلوچستان ضمن تشریح تمهیدات این استان برای میزبانی از گردشگران نوروزی از به کاربردن عبارت «محروم» انتقاد کرد و گفت: محروم کسی است که نتواند کار درست انجام دهد.

هاشمی گفت: ما به دنبال ارتباط مردم ایران با استان سیستان و بلوچستان هستیم و می‌خواهیم تفاوت‌ها را به نمایش بگذاریم. برای ما سخت است که از کشورهای همسایه سخن گفته شود، اما مردم ما نسبت به کشور خودشان اطلاعات تازه‌ای نداشته باشند. خوشبختانه رئیس‌جمهور تاکنون سه بار به این استان سفر داشته است و در سال ۹۶ نیز سفر دیگری به استان سیستان و بلوچستان خواهد داشت.

وی با دعوت از همه مردم برای دیدن زیبایی‌های استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: ما این استان را به عنوان مقصدی ناشناخته تعریف کرده‌ایم تا مردم بیایند و خودشان این استان را کشف کنند و تصویر خوبی از زیبایی‌های منطقه که بهترین آن، خلق و خوی مردم است را ببینند. برخی می‌گویند که این استان خط قرمز و پرخطر است؛ این نشان از بی‌آگاهی کسانی است که آن را ندیده‌اند.

اجرای نوروزگاهها در ۳۱ استان کشور

سمیع الله حسینی مکارم معاون توسعه و مدیریت سازمان میراث فرهنگی در یک نشست خبری اعلام کرد که در ۳۱ استان کشور نوروزگاهها به اجرای برنامه های نوروزی می پردازند این درحالی است که سال گذشته تنها در ۱۲ استان این نوروزگاهها برنامه داشتند. این برنامه ها از روزهای اول فروردین ۹۶ برگزار می شود و تا روز ۱۲ ادامه دارد اما در برخی از استانهای این جشن ها زودتر اجرا می شود.

کد خبر 3933643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha