۲۱ مهر ۱۳۸۵، ۱۰:۲۶

در ديدار وزراي آموزش و پرورش ايران و بنگلادش عنوان شد:

آمادگي ايران براي انتقال تجربيات آموزشي و پرورشي به بنگلادش

وزارت آموزش و پرورش جمهوري اسلامي در خصوص مسائل فني و حرفه‌ اي و سوادآموزي ، آمادگي تبادل اطلاعات و تجربه با بنگلادش را دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، محمود فرشيدي در ديدار با ساروق عثمان با تاكيد بر اينكه ايران در خصوص گسترش زبان فارسي در بنگلادش به دنبال افزايش سطح تبادل كاري است ، گفت: وزير آموزش و پرورش بنگلادش در بازديد از كانون پرورش فكري كودكان ايران نسبت به انتقال اين تجربيات اظهار علاقه كرده و همچنين انتقال دستاورد‌هاي ايران در خصوص تربيت معلم ، فناوري اطلاعات و صنايع آموزشي از ديگر موارد مورد توافق بوده است.

وي اظهار اميدواري كرد از طريق تبادل دانش ‌آموز الگو‌هاي ورزشي و برگزاري نمايشگاه‌ هايي از صنايع آموزشي دو كشور سطح ارتباطات گسترش يابد.

وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينكه 37 درصد دانش ‌آموزان كشور در بخش فني و حرفه ‌اي تحصيل مي ‌كنند ، در خصوص نحوه تبادل تجربيات با بنگلادش ، گفت: هم اكنون 260 رشته متعدد در كار و دانش و فني و حرفه ‌اي پيش بيني شده است به علاوه اينكه تلاش شده است صنايع بومي در قالب رشته‌ هاي فني و حرفه ‌اي آموخته شود.

به گفته وي ، روح كلي تبادل فرهنگي بين دو كشور همبستگي بيشتر كشور‌هاي اسلامي بوده است به خصوص اينكه گسترش زبان فارسي در بنگلادش براي ايران اهميت بسياري دارد.

در اين ديدار ، وزير آموزش و پرورش بنگلادش نيز با اشاره به اينكه درصد باسوادي در بنگلادش 60 تا 65 درصد است ، خاطر نشان كرد: به علاوه 30 تا 35 درصد از كودكان بنگلادش قبل از اتمام دوره ابتدايي ترك تحصيل مي ‌كنند.

ساروق عثمان با بيان اينكه بيشتر آموزش‌ هاي فني و حرفه ‌اي مورد تقاضاي دانش ‌آموزان بنگلادش در خصوص صنايع اتومبيل ، تهويه ، فناوري اطلاعات و ارتباطات و علوم كامپيوتر است ، افزود: پيشرفت ‌هاي خوبي در بنگلادش پيرامون گسترش فناوري ارتباطات و اطلاعات صورت گرفته اما هنوز فاصله ما با كشور‌هاي پيشرفته زياد است.

وي با بيان اينكه بيش از نيمي از جمعيت جهان ، جوان و جوياي كار هستند ، ادامه داد: ارائه آموزش‌ هاي فني و حرفه ‌اي از راه ‌هاي افزايش درصد اشتغال جوانان است.

عثمان ، تاسيس شركت صنايع آموزشي را از بهترين كارهاي آموزش و پرورش ايران دانست و اظهار اميدواري كرد: با همكاري كشور ما ، مشابه اين شركت در بنگلادش نيز تاسيس شود.

وزير آموزش و پروش بنگلادش ادامه داد فعاليت‌ هاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ايران منحصر به فرد بوده و اميدواريم در قالب اين يادداشت تفاهم بتوانيم چنين مراكزي را در بنگلادش نيز راه‌ اندازي كنيم.

وي با بيان اينكه 8 تا 10 هزار لغت فارسي در زبان بنگال وجود دارد ، تصريح كرد: فعاليت‌ هايي براي ارتقاي زبان فارسي در دانشگاه‌ هاي بنگلادش با همكاري سفارت ايران صورت گرفته است.

وزير آموزش و پروش بنگلادش در پايان از تبادل دانش ‌آموز در اردو‌هاي تابستاني دو كشور با هدف ارتقاي سطح تفاهم بين نسل جوان استقبال كرد.

کد خبر 393423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha