به گزارش خبرنگار مهر، پرسنل آتش نشانی شهرداری شهرستان قروه شامگاه جمعه در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تشکر از مردم برای همراهی در برگزاری چهارشنبه سوری آرام و با کمترین حادثه به بیان دغدغه ها و آنچه جامعه ای امن را شکل می دهد پرداختند.
در ابتدای این نشست سرپرست آتش نشانی قروه با تأکید بر اینکه اگر مردم همراهی کنند بیشتر از هر نوع کمک دیگری برای ما ارزشمند است، اظهار داشت: تمام هم و غم ما بر این است که امنیت حاصل شود و این مهم نیازمند افزایش آگاهی در جامعه و همکاری مردم است چرا که همیشه یک دست صدا ندارد.
به گفته «امید محمدی نیا» نیاز است مردم در ابتدا به باوری عمیق از آتش نشانان دست یافته و تمامی نکات ایمنی را رعایت کنند و زمانی ماشین آتش نشانی را می بینند که آژیرکشان در حال حرکت است راه را باز کنند تا کمک به هم نوعان به موقع و درست صورت گیرد.
وی عشق به کار را سرلوحه آتش نشانان دانست و بر فرهنگ سازی اصولی برای تغییر دیدگاه ها نسبت به آتش نشانی از طریق رسانه ها و شبکه های اجتماع تأکید کرد.
«محمدی نیا» تعداد پرسنل در واحد آتش نشانی قروه را ۱۷ نفر در قالب دو شیفت ۵ نفره و یک شیفت ۶ نفره و یک نفر مسئول اعلام کرد و از آماده باش ۷ دستگاه آتش نشانی در سطح شهر در ایام حساس به ویژه چهارشنبه سوری خبر داد.
وی در ادامه با اشاره به آمار ۶ ماهه اول سال جاری از مجموع ۳۱۹ مورد حوادث و آتش سوزی در دو بخش آتش سوزی و امداد و نجات در سطح شهرستان عملیات مربوط به آتش سوزی را شامل ۱۲ مورد واحد مسکونی، ۴ مورد تجاری، ۲ مورد صنعتی، ۴ مورد انبار، خودرو و ماشین آلات با ۹ مورد، ضایعات و زباله ۲۵ مورد، تأسیسات شهری ۲ مورد، مراکز تجمعی و واحد آموزشی یک مورد و فضای سبز، کشاورزی، مرتع و جنگل را ۲۰۵ مورد عنوان کرد.
«محمدی نیا» همچنین گرفتن حیوانات وحشی و موذی را با ۱۹ مورد، سقوط اشیاء و اجسام را ۳ مورد، ریزش آوار و غریق نجات و انفجار گاز و خفگی و گازگرفتگی را هر کدام یک مورد، تصادف را با ۱۱ مورد، اجرای مانور را ۵ مورد و آموزش اطفای حریق را با ۱۰ مورد در بخش عملیات امداد و نجات دانست.
نیاز جامعه به خودکنترلی
در ادامه این نشست «محمدعلی فعله گری» یکی از پرسنل آتش نشانی دغدغه اصلی در کار آتش نشانان را درک عمق حادثه و حس همراهی دانست و گفت: در جامعه امروزی باید خودکنترلی وجود داشته باشد تا بتوان حس آرامش را ایجاد کرد و برای تحقق این مسئله باید یک فرهنگ سازی دقیق در کنار آگاه سازی صورت گیرد.
وی توجه به نکات ایمنی، همکاری با آتش نشانی در مواقع خطر، اطلاع رسانی مناسب، کنترل استرس در زمان بحران، ایجاد تمرکز فکری برای کنترل بحران و از همه مهم تر احترام به حقوق شهروندی را مهم دانست بر مفید بودن در عرصه های خطر تأکید کرد.
«فعله گری» با بیان اینکه امروز نیاز است نگاه ها به مشاغل مختلف در جامعه تغییر کند، افزود: باید به موضوع به شکلی نگریست که در جامعه امروزی به همه نیاز داریم از همه قشر و همه نوع شغل و بدانیم که اگر هر کدام نباشند جامعه دچار بحران و مشکل خواهد شد.
وی با اشاره به حادثه ناگوار پلاسکو و تأثیر آن بر روی تغییر نگرش مردم، بیان کرد: شناخت باید به موقع باشد و درگیر عواطف و احساسات نشود و ارزش و احترام به یکدیگر با حادثه همراه نباشد.
«حسام مرادیان» و «نوید محمدی نیا» دیگر پرسنل آتش نشانی قروه بودند که در این نشست بیان کردند: شغل آتش نشانی تا زمانی در آن علاقه به نوع دوستی و کمک به دیگران نباشد به نتیجه نخواهد رسید و این مسئله تنها توسط آتش نشانان صورت نمی گیرد بلکه همراهی و همدلی جامعه را می طلبد.
نظر شما