جواد صدیقیان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: همایش پاکسازی سایت باستانی ویگل برای سومین سال پیاپی همراه با جشن بادبادک ها برگزار شد.
وی محوطه ویگل را یکی از محوطه های باستانی مهم کشور معرفی کرد و افزود: تاکنون سه مرحله کاوش باستانی شناسی در این محوطه انجام شده که در مرحله سوم کاوش بقایای یک آتشدان مربوط به دوران ساسانی کشف و مرمت شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی آران و بیدگل تاکید کرد: اطراف این آتشدان تزئینات گچبری قرار دارد و در اطراف پایه آتشدان و ورودی سطح آتشگاه نیز بقایا و قطعات گچبری زیبایی از همین عصر به دست آمده است.
وی افزود: مصالح این بنا از گل و چینه تشکیل شده در حالی که مصالح معماری بسیاری از آثار مذهبی مشابه مانند آتشکدههای نیاسر و نطنز در همین محدوده از لاشه خشت تشکیل شده است.
صدیقیان تاکید کرد: پلان این ساختمان آتشگاهی چلیپایی شکل و مانند چهار طاقی های دوره ساسانی دارای چهار دهانه ورودی است.
وی گفت: آثار تاریخی فرهنگی بخشی از هویت ما است و همه ما در برابر آنچه گذشتگان برای ما به یادگار گذاشتند و آنچه ما باید برای آیندگان به یادگار بگذاریم، مسئول هستیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی آران و بیدگل، مشارکت عمومی در حفظ آثار تاریخی و معرفی بیشتر این محوطه را از دلایل اصلی برگزاری همایش پاکسازی بیان کرد.
شهرستان آران وبیدگل با ۱۳۸ اثر تاریخی ملموس و ناملموس ثبت شده ملی پس از شهرهای اصفهان و کاشان، رتبه سوم استان اصفهان را به خود اختصاص داده است.
نظر شما