به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، مهوش کمالی در حاشیه افتتاح این نمایشگاه، گفت: نمایشگاه با همکاری موزه اقوام و موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برپا شده و در آن ۳۰ اثرنگارگری از مجموعه موجود در گنجینه موزه ملی برای نمایش در اختیار این موزه اقوام قرار گرفته و تا ۱۵ روز آینده برپاست.
وی با بیان اینکه علاقمندان میتوانند همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ عصر از این نمایشگاه دیدن کنند، افزود: سفره هفت سین باستانی ایرانی نیز به سنت هرساله در موزه اقوام برپا شده است.
رئیس میراث فرهنگی گرمسار گفت: این سفره هفت سین در بردارنده آداب و سنن ویژه مردم شهرستان است به طوری که بر طبق سنت و اعتقادات نیک گذشتگان مردم این خطه حاوی شیر و ماست، اسپند، گلاب، شربت و گندم است.
کمالی بیان داشت: موزه دارای هفت سالن نمایش است و در آن تعداد ۱۳۰قطعه شی موزه ای شامل مجموعه ای از ظروف آشپزخانه، ادوات کشاورزی، دامداری، دلاکی، سلمانی و لباس اقوام کرد، ترک، لر و بختیاری، سه جلد از کتب نفیس و اوراق اداری مربوط به دوران پهلوی که بیشتر آثار امانت و اهدایی مردم گرمسار است و تعداد ۹ عدد مجسمه سوپر رئال برای نشان دادن برخی مشاغل، پوشش و نحوه زندگی اقوام مختلف ساکن شهرستان در معرض دید عموم قرار داده شده است.
موزه اقوام(خانه باقری) از خانه باغ های قدیمی گرمسار است، این بنا در اواخر عهد قاجار احداث شد و در سال۷۸ با شماره ۲۳۱۴ به ثبت آثار ملی کشور رسیده است.
این ساختمان در دو طبقه با مصالح خشت خام- بندکشی گچ و خاک و تزئینات آجر خطایی ساخته شده است، در پوشش سقف طبقه دوم از تیرهای چوبی و کاه گل استفاده گردیده و دارای هشت اتاق به صورت قرینه و در مجاورت هم و در هر طبقه ۴ اتاق ساخته شده است و نیز یک سرسرا در طبقه دوم تعبیه کرده اند، ساختمان دارای مجموعه آب انبار، حمام و خزینه است.
این بنا در تاریخ ۲۱ بهمن سال ۸۹ تبدیل به موزه شد و برای اینکه اقوام مختلفی در گرمسار سکونت دارند و این شهرستان معروف به جزیره اقوام است به نام موزه اقوام (موزه مردم شناسی) نامگذاری شده است.
نظر شما