۱۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۶:۱۲

منوچهری در گفت‌وگو با مهر؛

تولید صیانتی،اولویت ایران در برداشت از پارس‌جنوبی

تولید صیانتی،اولویت ایران در برداشت از پارس‌جنوبی

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در زمینه برداشت از میدان گازی پارس جنوبی بر اساس برنامه گذشته عمل کرده و برنامه جدیدی برای برداشت از این میدان نداریم.

غلامرضا منوچهری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه آیا برنامه تازه ای به منظور ازدیاد برداشت از میدان گازی پارس جنوبی  دارید،  گفت: در زمینه برداشت از میدان گازی پارس جنوبی بر اساس برنامه گذشته عمل کرده و برنامه جدیدی برای برداشت از این میدان نداریم.

او با تاکید بر اینکه برداشت از مخازن نفتی و گازی بر اساس ظرفیت مخزن و البته عمل به سیاست برداشت صیانتی انجام می شود، ادامه داد: ایران سیاست خود را بر اساس برداشت صیانتی با در نظر گرفتن طول عمر مخزن و البته با الویت قرار دادن برداشت از بخش مرزی میدان، تنظیم می کند.

به گفته منوچهری با بهره برداری از فاز ۲۲، ۲۴، ۱۱، ۱۳ و ۱۴ میزان برداشتمان از میدان گازی پارس جنوبی ۸ میلیارد مترمکعب افزایش می یابد. از سویی دیگر باید توجه داشت که برداشت سر به سر از این میدان به این معنا است که هر کشور بر اساس حداکثر توان خود از حجم مخزن خود برداشت کند. البته این برداشت هم بر اساس اصول فنی و مهندسی است.

دیروز خبرگزاری آسوشیتدپرس از دوحه اعلام کرد قطر قصد دارد تولید گاز از پارس جنوبی را ۱۰ درصد افزایش دهد. پیش بینی می شود.

این خبرگزاری نوشت: این افزایش تولید، درآمد بالقوه جدیدی در اختیار این کشور نفت و گاز خیز منطقه خلیج فارس که طرح های زیرساختی بلندپروازنه ای را دنبال می کند، قرار بدهد. قطر تصمیم دارد بر اساس یک پروژه گازی جدید در بخش جنوبی میدان گازی گنبد شمال (پارس جنوبی) ظرفیت خود را برای صادرات گاز حدود دو میلیارد فوت مکعب گاز در روز افزایش دهد.

به گفته سعد شریدا الکعبی، رئیس و مدیر اجرایی ارشد شرکت ملی نفت قطر تولید کنونی از این میدان گازی حدود ۲۱ میلیارد فوت مکعب در روز است.

به گزارش خبرنگار مهر، این میدان گازی که افتخار برداشت مساوی از آن به دوران دولت هشتم باز می گردد، در طول دوران تحریم مدت ها محل جولان شیخ نشینان حاشیه خلیج فارس بود تا زمانیکه علی اکبر شعبانپور، مدیرعامل سابق شرکت نفت و گاز پارس در ۲ روز از شهریور ۹۵ اعلام کرد: با افزایش تولید گاز از میدان گازی مشترک پارس جنوبی به روزانه ۵۳۰ میلیون متر مکعب در بهار سال ۱۳۹۶، برداشت ایران از این میدان با کشور قطر برابر می شود. بهاری که این مدیر سابق نوید آن را می داد فرارسید و قطری ها برگ تازه ای رو کردند. حال باید دید ایران برنامه ریزی جدیدی برای همپایی با قطر در برداشت از این میدان گازی عظیم دارد یا خیر.

کد خبر 3944443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha