دكتر "ابراهيم كارخانه اي" - عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با مهر افزود: هدفمند كردن آموزش مدارس و دانشگاه ها بر پايه دانش نوين و تغيير و تحولات اساسي روز، يكي از مهمترين مسائلي است كه مي تواند تضمين كننده تبديل ايران به قدرت علمي باشد.
وي گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامي از چندي پيش دستيابي به 6 نوع فناوري نانو تكنولوژي، بيوتكنولوژي، فناوري اطلاعات و ارتباطات، هوا و فضا، هسته اي و زيست محيطي را به عنوان زير ساخت هاي اصلي توسعه علمي و صنعتي مد نظر قرار دادند.
نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: همچنين در بند 9 امور فرهنگي، علمي و فناوري سياست هاي كلي برنامه چهارم توسعه، سازماندهي امكانات و استفاده از تمامي ظرفيت هاي علمي كشور در راستاي افزايش سهم كشور در توليدات علمي جهان از طريق كسب فناوري هاي نو از سوي رهبري ابلاغ شده است. بر اين اساس ارائه آموزش و انجام پژوهش بايد در راستاي فناوري هاي نو صورت گيرد.
كارخانه اي اضافه كرد: اكنون سرفصل هاي آموزشي كتب دانشگاهي به هيچ وجه منطبق بر اين ظرفيت هاي علمي نيستند. اين در حالي است كه بايد بر مبناي سياست هاي ابلاغ شده از سوي رهبري به دنبال تحولي در اين سرفصل ها باشيم.
وي با بيان اينكه در حال حاضر تنها 10 درصد از اعتبارات پژوهشي به صورت هدفمند و سياستگذاري شده هزينه مي شوند گفت: كشور براي دستيابي به قدرت علمي نيازمند اين است تا تمامي اعتبارات پژوهشي به صورت هدفمند هزينه شوند و پژوهش در جهت چرخه توسعه علمي و صنعتي كشور اثر گذار باشد.
نظر شما