۲۱ فروردین ۱۳۹۶، ۱۲:۲۶

«الشعیرات» نماد روح درنده نظام سلطه

«الشعیرات» نماد روح درنده نظام سلطه

حمله موشکی به الشعیرات بار دیگر ثابت کرد که نظام سلطه( غرب و علی الخصوص آمریکا) تنها چیزی که برایشان مهم است منافع حیاتی و ملی‌شان است و نه حقوق، منزلت و کرامت انسان‌ها.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-سعید صادقلو: اوایل بامداد جمعه ۱۸ فروردین ماه (برابر با ۷ آوریل) بود که رسانه‌های دیداری و شنیداری جهان، خبری فوری مبنی بر حمله ارتش آمریکا به فرودگاه نظامی الشعیرات منتشر کردند.

این حمله از دو ناو جنگی «یواس‌اس راس» و «یواس‌اس پورتر» که در شرق دریای مدیترانه مستقر هستند انجام گردید و طی آن ۵۹ موشک«تام هاوک» ایالات متحده آمریکا روانه فرودگاه نظامی الشعیرات شد.

الشعیرات نام روستایی در استان حمص و در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی  شهر «حمص» است. نام این فرودگاه نظامی نیز برگرفته از این مکان جغرافیایی است. همچنین فاصله این فرودگاه تا مرز لبنان ۴۵ کیلومتر است. در نوامبر ۲۰۱۵، خبرگزاری فرانسه اعلام کرده بود که روسیه در حال تجهیز این فرودگاه نظامی است. در راستای مبارزه علیه گروه تروریستی داعش، روسیه از این پایگاه استفاده زیادی کرده است.

 الشعیرات دومین پایگاه مهم روسیه در سوریه، بعد از «الحمیمیم» بود. نقش این پایگاه در هدف قرار دادن داعش در دیرالزور بسیار پررنگ بود. علاوه بر این، جنگنده‌های «میگ ۲۳»، «سوخو ۲۲» و «ال ۳۹» ارتش سوریه و همچنین توپولوف‌های ارتش روسیه نیز در این پایگاه مستقر بودند. در فرودگاه الشعیرات حدود ۴۰ آشیانه برای هواپیماهای جنگنده مدرن از دو نوع سوخو و میگ وجود دارد که دمشق اخیرا از روسیه تحویل گرفته بود. فرودگاه الشعیرات منطقه ای نسبتا امن است و گروه‌های تروریستی در طول سال‌های گذشته نتوانسته اند به آن دسترسی یافته یا اطراف آن را تهدید کنند.

اما آن چیزی که در سطحی کلان‌تر باید به آن نگریست و مورد توجه قرار داد، بهانه واهی آمریکا برای انجام این حمله نظامی بود. مقام‌های سیاسی-نظامی آمریکا، مدعی حمله شیمیایی ارتش سوریه به منطقه «خان شیخون» شدند و بعد از آن نتیجه گرفتند که باید به الشعیرات حمله کنند. ادعایی کاملا بی پایه و دور از منطق. بدون اینکه باعث و بانی حمله شیمیایی به خان شیخون مشخص شود، آمریکایی‌ها در یک ادعای بی پایه و اساس دولت و ارتش سوریه را مقصر این حادثه دلخراش عنوان کردند. سناریوهای مختلفی راجع به باعث و بانی این حمله شیمیایی مطرح است که عمدتا نظر بر این هستند که گروه‌های تروریستی در جهت اهداف ایالات متحده و برای فشار آوردن بیشتر به دولت سوریه این حمله شیمیایی را انجام داده‌اند و سپس صحنه را طوری بازنمایی کرده‌اند که گویا ارتش سوریه این حمله را انجام داده‌ است.

  زمانی که این حمله انجام شد «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در اقامتگاه تفریحی خود در منطقه «پالک بیچ» فلوریدا برای دیدار با همتای چینی خود بود. چند دقیقه پس از این حمله، ترامپ در میان خبرنگاران حاضر شد و به توجیه اقدام نظامی ارتش خود پرداخت. وی گفت: «این حمله در راستای منافع حیاتی-امنیتی آمریکا و برای جلوگیری از اشاعه استفاده از تسلیحات شیمیایی انجام شده است. «بشار اسد»، جان مردان، زنان و کودکان بی‌دفاع را با استفاده از جنگنده‌ها و تسلیحات موجود در این پایگاه هوایی گرفته و حمله موشکی آمریکا، به تلافی حمله به خان شیخون صورت پذیرفته است». ترامپ ادامه داد: «جامعه جهانی سال‌ها برای تغییر رفتار بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه تلاش کرده‌، ولی این تلاش‌ها به صورت غم‌باری شکست خورد. در نتیجه اقدامات اسد، بحران پناهجویان ایجاد و منطقه بی‌ثبات شد که این موجب تهدید آمریکا و متحدانش است. از همه ملل متمدن می‌خواهم که برای پایان دادن به کشتار و خون‌ریزی در سوریه به آمریکا بپیوندند».

در پی انجام این حمله، بار دیگر ثابت شد که نظام سلطه (غرب و علی‌الخصوص آمریکا)، تنها چیزی که برایشان مهم است منافع حیاتی و ملی‌شان است و نه حقوق، کرامت و منزلت انسان‌ها. آمریکا به هیچ وجه حق مداخله نظامی خودسرانه در کشوری مستقل را ندارد. دوره ژئوپلیتیکی هژمونی آمریکا بر جهان به سر رسیده است و اکنون جهان در حالت گذار ژئوپلیتیکی می‌باشد که به قطع می‌توان گفت هیچ‌کسی هژمون نیست.

 پس از اظهارات ترامپ، دولت‌های ترکیه، عربستان سعودی، فرانسه و آلمان در اقدامی غیر منصفانه، به حمایت‌های همه جانبه از اقدام غیر قانونی آمریکا پرداختند. با وجود این اقدام وحشیانه، این قبیل کشورهایی که دم از قانون و حقوق سیاسی بین‌الملل می‌زنند، با چه آبرویی می‌توانند از اقدام اخیرشان دفاع کنند و چطور می‌توانند پاسخگوی آن بخش از افکار عمومی بیدار، در خصوص توجیه حمایت از علت بی‌پایه و اساس آمریکایی با عنوان «حمله شیمیایی ارتش سوریه!!» باشند؟

بر مبنای ژئوپلیتیک انسان‌گرا، هیچ کشوری حق دخالت در امور فضای جغرافیایی کشورهای دیگر را ندارد و دخالت در امور کشورهای دیگر، مساوی با ژئوپلیتیک امپریالیستی است، که روح آرامش‌خواه بشریت شدیدا با آن مخالف است. آمریکا دیگر در جایگاه هژمون جهان برای توجیه هر اقدام وحشیانه‌ای نیست و اگر اندکی روح آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی بر سازمان ملل متحد حاکم بود، قطعا آمریکا را برای اقدام‌های وحشیانه و غیرقانونی‌اش به پای میز محاکمه می‌کشاند و این کشور را جریمه‌ای سنگین می‌کرد.

کد خبر 3949362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha