۲ آذر ۱۳۸۲، ۱۰:۴۷

در گفت و گو با " مهر "

عبدالجبار كاكايي : دعواهاي سال 60 مانع حضور نخبگان ادبي در حوزه دفاع مقدس شد

عبدالجبار كاكايي : دعواهاي سال 60 مانع حضور نخبگان ادبي در حوزه دفاع مقدس شد

متاسفانه طيف نخبگان ادبي ما وارد ادبيات دفاع مقدس نشد ، يكي از دلايل اين اتفاق را كه به نفع ادبيات ما نبود ، بايد اوج گرفتن دعواهاي سال 60 دانست ، بلوايي كه عده اي را از گردونه كار خارج كرد.

عبدالجبار كاكايي ، شاعر و منتقد ادبيات در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" با بيان اين مطلب گفت : نوقلماني كه در سال هاي آغازين جنگ ، نوجوان بودند و با درك وضعيت خاص آن روزگار ، قلم به دست گرفتند و نوشتند ، همه را مي توان بسيجي به حساب آورد .
اين شاعر افزود : تعريف كلي ما از بسيج و بسيجي ، نيرويي مردمي و مخلص است كه در دفاع مقدس شكل گرفت ، در ادبيات نيز شاهد زايش نسلي با همين مشخصه هستيم كه امروز آثار ارزشمندي از آن ها در حال و هواي ارزشي جنگ به يادگار مانده است كه از اين ميان ، مي توان به كساني مانند " قيصر امين پور " ، " حسن حسيني " ، " سلمان هراتي " و تني چند از چهره هاي برجسته شعر دفاع مقدس اشاره كرد.
شاعر " آوازهاي واپسين " خاطرنشان كرد :  نسلي كه هوشمندانه وارد عرصه ادبيات دفاع مقدس شد و با دغدغه هاي مربوط به خودش از اين حادثه گفت و نوشت ، بسيجي است .
كاكايي تصريح كرد : اگر بخواهيم تصور كنيم كه ژانر تازه اي قرار است در ادبيات امروز خلق شود ، به اعتقاد من اين اتفاق غير عملي است ، زيرا در شعر دفاع مقدس عده اي از بسيجيان شاعر كه نام برخي از آن ها گفته شد ، اين اتفاق افتاد و كاري كه مي بايست صورت مي گرفت ، صورت گرفت.
عبدالجبار كاكايي در ادامه صحبت هاي خود گفت : سفارشي نوشتن و سفارشي سرودن نمي تواند ادبيات پايداري را از وضعيتي كه در آن قرار گرفته است ، خارج سازد ، در شعر كه هيچ گاه اين كار جواب نخواهد داد ، ممكن است در رمان و يا داستان كوتاه بتوان به نتايجي رسيد ، البته در كوتاه مدت گمان نمي كنم توفيقي در كار باشد.
کد خبر 39503

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha