۲۳ فروردین ۱۳۹۶، ۱۲:۱۹

آیت الله جوادی آملی:

برجسته‌ترین علم آن است که در هویّت انسان ظهور کند

برجسته‌ترین علم آن است که در هویّت انسان ظهور کند

آیت الله جوادی آملی گفت: حضرت امیر(ع) بیانی دارد که فرمود پَست‌ترین علم آن است که انسان سخنرانی کند، حرف بزند، این پَست‌ترین علم است اما بالاترین علم آن است که در هویّت خود انسان ظهور کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب به دست آیت الله جوادی آملی در سالروز میلاد باسعادت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام، برگزار شد.

در این مراسم آیت الله جوادی آملی پس از تبریک میلاد سید اولیاء و اوصیای الهی به عموم علاقه‌مندان قرآن و عترت، به مسئله میلاد معصوم و تشابه آن با نزول قرآن و لزوم اعتصام به آنها اشاره کرد و اظهار داشت: مستحضرید روزی که معصوم به دنیا می‌آید به منزله نزول قرآن کریم است و قرآن کریم تنزّل‌یافته است همان‌طوری که طناب را از بالا آویخته می‌کنند نه انداخته، قرآن آویخته است نه انداخته؛ خدا باران را به زمین نازل می‌کند و به زمین می‌اندازد؛ ولی قرآن نزولش به این است که به زمین آویخته بشود نه انداخته. امام که به دنیا می‌آید به زمین آویخته می‌شود اینها حبل الله المتین هستند. تمسّک به حبل خدا یعنی چه؟ اگر طنابی که به جای بلندی بسته است را انسان بگیرد از سقوط نجات پیدا کند و اگر توفیقی داشته باشد این را بگیرد و بالا برود صعود می‌کند.

وی ادامه داد: به ما گفتند همان‌طوری که به قرآن اعتصام می‌کنید بیایید فرزندان ما بشوید، این بیان نورانی رسول خدا(ص) که فرمود من و علی‌بن‌ابیطالب شما را به عنوان فرزندی قبول داریم بیایید فرزندان ما بشوید، ناظر به این مطلب است.

وی در ادامه به ضرورت دوری جستن از بازی‌های دنیوی و امثال آن اشاره کرده و بیان داشت: از بازی‌های سیاسی و اجتماعی و تجاری و امثال ذلک دوری کنیم؛ «لَعْب» یعنی بازی که به معنی لعاب دهن است که هیچ انسانی با لعاب دهن سیر نمی‌شود ،انسان با بازی خسته می‌شود. اینکه فرمود بیایید فرزند ما بشوید یعنی چه؟ یعنی ما تربیت شما را قبول می‌کنیم. حضرت فرمود بعضی از دل‌های خالی است چیزی در آن نیست، یک عده راه کج رفتند هم راه دیگران را بستند هم راه دیگران را کج کردند این دل پُر از بیماری‌ها و امراض است. حضرت امیر(ع) به کمیل فرمود دل‌های شما ظرف خالی است مواظب باش در این ظرف جز معارف الهی چیزی قرار ندهی بهترین دل، دلی است که ظرفیتش بیشترش باشد و مظروف ارزنده‌تری تهیه کند.

وی در ادامه اذعان داشت: یک بیان دیگری حضرت امیر(ع) دارد که فرمود پَست‌ترین علم آن است که انسان سخنرانی کند، حرف بزند، منبر برود، کتاب بنویسد همین، یا می‌نویسد یا می‌گوید، این پَست‌ترین علم است اما بالاترین علم آن است که در هویّت خود انسان ظهور کند، برخی از علمای ما کار یک امامزاده را می‌کردند چون هر چه می‌گفتند را عمل می‌کردند.

آیت الله جوادی آملی تصریح داشت: حضرت امیر علیه السلام در بیان دیگری فرمود ارزش هر کسی به هنر اوست اینکه چطور بتواند هویّت خودش را به فرشتگی تبدیل کند و جامعه را فرشته کند. چرا امام هر کاری می‌کند حجّت است؟ فعل امام، سکوت امام، کتابت امام همه حجّت است. در زیارت آل‌یاسین بر تک تک حالات امام سلام می‌کنیم این برای چیست؟ برای همین معارفی است که آنها به ما منتقل می کنند. حضرت امیر فرمود اگر کسی هنرمند شد ارزش او در همین هنرش است معلوم می‌شود که حرف نزدن آنها هم حساب و کتابی دارد.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به حدیث نبوی(ص) به مسئله استغفار و خوشبو شدن انسان با آن اشاره کرد و اظهار داشت: پیامبر فرمود: «تعطّروا بالاستغفار لا تفضحنّکم روائح الذنوب» خودتان را با استغفار معطّر کنید چرا آن آهو بتواند خود را معطّر کند و ما خودمان را معطّر نکنیم چرا او بتواند علف را خوشبو کند و ما خودمان را معطّر نکنیم.

کد خبر 3950874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha