۲۴ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۳۷

بانک جهانی پیش‌بینی کرد؛

رشد اقتصاد و کاهش فقر در آسیا/نرخ بهره آمریکا، ریسک اقتصاد منطقه

رشد اقتصاد و کاهش فقر در آسیا/نرخ بهره آمریکا، ریسک اقتصاد منطقه

بنا بر گزارش بانک جهانی، روند اقتصادی کشورهای منطقه آسیا طی سه سال آینده، مثبت خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، بانک جهانی در آخرین گزارش خود از وضعیت اقتصادی آسیا اعلام کرد: با رشد پایدار اقتصادی و همچنین افزایش درآمدهای کارگری، شاخص فقر در منطقه آسیا نزولی خواهد بود.

بنا بر گزارش بانک جهانی، طی سه سال آینده تهدیدات زیست محیطی یکی از عواملی است که منطقه را با مخاطره مواجه خواهد کرد؛ ضمن اینکه یکی دیگر از مخاطرات کشورهای آسیای شرق، آسیب پذیری و کاهش مقاومت های داخلی اقتصاد آنها است.

این بانک در گزارش خود با توصیه به مقامات و مسئولان اقتصادی منطقه، بر ضرورت تمرکز روی مدیریت‌ کلان اقتصادی تاکید کرد و افزود: با توجه به تحولات سیاسی و نظامی در آمریکا، افزایش نرخ بهره، زودتر از پیش بینی و برنامه ریزی های زمانی قبلی رخ خواهد داد و این موضوع ریسک اقتصادهای منطقه آسیا را بالا خواهد برد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است، به جز نرخ  بهره آمریکا از عوامل خارجی دیگر می توان، به افزایش محافظه کاری در اقتصادهای دیگر دنیا اشاره کرد که با وضعیت فعلی، این محافظه کاری روی اقتصاد کلان منطقه آسیا تاثیرات بسیاری خواهد داشت.

رشد اقتصادی پاکستان طی سه سال آینده

گفتنی است بانک جهانی در گزارش ماه ژانویه خود پیش‌بینی کرده بود پاکستان در سال ۲۰۱۷، دومین قدرت اقتصادی جنوب آسیا می‌شود .

به گزارش این بانک، پاکستان تا ۳ سال آینده رشد اقتصادی خوبی خواهد داشت و سرمایه‌گذاری در این کشور افزایش پیدا می‌کند.

طبق این گزارش، رشد اقتصادی پاکستان در سال ۲۰۱۷ حدود ۲.۱۵ درصد و در سال ۲۰۱۸ حدود ۵.۱۵ درصد و در سال ۲۰۱۹ حدود ۸.۱۵ درصد خواهد بود. پاکستان در سال ۲۰۰۴- ۲۰۰۵ با کسب نرخ رشد اقتصادی ۴.۸ درصدی در کنار کشور توسعه یافته سنگاپور ایستاده و بعنوان دومین و سریعترین اقتصاد رو به رشد آسیا، پس از چین مطرح شد.

اقتصاد پاکستان طی دو دهه اخیر، فراز و نشیب های فراوانی را تجربه نمود که مهمترین عامل آن عدم ثبات سیاسی دولت خصوصا بخش اقتصادی کابینه های فدرال بوده است.

جهش رشد اقتصادی کشور از ۲ به۷ درصد در سال گذشته، در کنار مشکلات عدیده اقتصادی و سیاسی کشور (بحرانهای حاد منطقه ای و بین المللی) افزایش شدید جمعیت(حدود ۴۰ میلیون طی ۱۵ سال اخیر) و مشکلات مربوط به افزایش شاخص قیمتهای جهانی(خصوصا انرژی)، دستاورد مهمی برای دولت فعلی کشور بشمار می آید.

آنچه در این چشم انداز جالب می باشد اینست که اقتصاد پاکستان در حاشیه مانده و از پیامد های برخی از وقایع بزرگ که در بسیاری از نقاط جهان رخ می دهد و از تاثیر های نامطلوب آن بر اقتصاد جهانی، مصون مانده است. سرمایه‌گذاری میلیاردی چین در پروژه‌های اقتصادی پاکستان و علاقه‌مندی روسیه برای همکاری با این کشور سبب شد که بورس کراچی نیز رشد چشمگیری را تجربه کند که این روند ادامه دارد.

کد خبر 3951853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha