۳۰ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۳۰

در کافه‌ کتاب کال؛

کتاب شعر «بو بی تاقه تی شاعرم» در سنندج رونمایی شد

کتاب شعر «بو بی تاقه تی شاعرم» در سنندج رونمایی شد

سنندج - رونمایی از کتاب شعر «بو بی تاقه تی شاعرم» با حضور جمعی از دوستداران ادبیات کردی در کافه‌ کتاب کال برگزار شد.

به‌ گزارش خبرنگار مهر، رونمایی از کتاب شعر بۆ بێ تاقه‌تی شاعرم شامگاه روز گذشته و با حضور جمعی از دوست داران ادبیات کردی در کافه‌ کتاب کال برگزار شد.

کتاب بۆ بێ تاقه‌تی شاعرم مجموعه‌ ای از اشعار شاعر جوان و نوپرداز کرد، صلاح محمدی است که‌ توسط نشر گوتار منتشر و روانه‌ بازار کتاب شده‌ است.

در ابتدای این مراسم، کمال امینی شاعر گفت: اشعار نسل چهارم شعر نوی کردی، چه‌ به‌ لحاظ فرم و چه‌ به‌ لحاظ محتوای شعری به‌ نسبت تجربه‌ های پیش از خود شهری تر و مدرن تر است. شعر نو شعری است که‌ به‌ صورتی مدوام در حال اندیشیدن به‌ خویش است، اما همچنان که‌ آگاهیم شعر کلاسیک گونه‌ ای از شعر بود که‌ بیشتر به‌ وصف طبیعت کردستان در روستاها مشغول بود.

این شاعر افزود: کتاب "من بۆ بێ تاقه‌تی شاعرم" در حوزه‌ شعر نو جای می گیرد چون به‌ تمام معنا تجربه‌ی زیسته‌ شده‌ در زندگی شهری است و در این کتاب امور و پدیده‌های شهری دوباره‌ خلق شده‌ است.

امینی تاکید کرد: ما در زمانه‌ خویش با پدیده‌ بسیار بغرنج لایک و لایک بازی فیسبوکی ڕوبرو هستیم و هر کس عاشق می شود کلماتی را با نام شعر منتشر می کند، جوانان ما برای اینکه‌ واقعا توان تفکیک شعر از اینگونه‌ روزنگاری نویسی ها را داشته‌ باشند نیاز به‌ آن دارند که‌ کتاب های درست و حسابی را مطالعه‌ کنند، خوشبختانه‌ در چند سال اخیر کتاب های کردی خوبی منتشر شده‌ است که‌ می تواند واقعا مفید واقع شود و کتاب حاضر هم از این قسم کتاب های موفق در تجربه‌ شعر نو کردی است.

در ادامه‌ نشست، محمد موفقی، شاعر و منتقد ادبی نیز گفت: ابتدا با این سخن هایدگر آغاز می کنم که‌ زمانه‌ ما زمانه‌ فاجعه‌ های بزرگ و غم های مکرر بزرگ است و در این عصر غمناک ما نیازمند تجربه‌ شاعرانه‌ زندگی کردن هستیم.

وی افزود: بسیاری از دوستان این نقد را داشتند جرا نام کتاب اقای محمدی به‌ نوعی بی تکلف است، اتفاقا این اسم تماما نشان از آگاهی شاعر بر وضیعت ماست، به‌ نوعی نه‌ گفتن است به‌ تمام این ایدولوژی هایی که‌ دور و بر ما را گرفته‌ اند و در حال تولید خشونت هستند و شاعر می خواهد بگوید "من حتی از سر تفنن شعر هم می گویم" و نمی خواهم در گروه‌ خاصی قرار بگیرم.

در ادامه‌ نشست مسعود بیننده‌، مدرس دانشگاه‌ گفت: شعر نو یا شعر شهری به‌ این معنا نیست که‌ اگر ما کلمات آپارتمان، آسانسور و ماشین و غیره‌ را بکار بردیم دیگر شعری نو سروده‌ ایم.

وی افزود: آنچه‌ در این میان مهم این است که‌ شاعر تا چه‌ حد توانسته‌ همه‌ زوایای زندگی در شهر را کشف کند. در عصر حاضر همه‌ حکومت ها بر اساس خصلت کنترلی که‌ دارند سعی می کنند تا تصویری سابجکتیف از شهر به‌ نمایش بگذارند که‌ همه‌ چیز خوب است و گل و بلبل، با این کار آنها سعی می کنند که‌ زندگی در حاشیه‌ های شهر را نه‌ نوعی و با روشی دیگر به‌ حاشیه‌ برانند و از انظار دور کنند.

کد خبر 3956560

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha