۳۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۱۲

معاون صنایع دستی کشور:

دوخت های سنتی ما باید به فراتر از مرزهای جغرافیایی بروند

دوخت های سنتی ما باید به فراتر از مرزهای جغرافیایی بروند

نامورمطلق در اختتامیه جشنواره دوخت های سنتی گفت: امروز صنعت پوشاک، یکی از درآمدزاترین صنایع جهان است و دوخت های سنتی ما قابلیت این را دارند که به برندهای معروف تبدیل شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامورمطلق در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تخصصی و ملی‌ دوخت‌های سنتی که امروز ۳۰ فروردین ماه در موزه ملک برگزار شد، گفت: پیوند دادن و آراستن، ویژگی دوختن است؛ به عبارتی دوختن، یک کنش بینامتنی است چرا که ما یک متن جدید می‌آفرینیم یا متن پیشین را با طرح‌های جدید، زیباتر می‌کنیم بنابراین هنرمندانی که در زمینه دوخت‌های سنتی فعالیت می‌کنند، به زیباتر کردن زندگی مشغولند.

معاون صنایع دستی کشور به اینکه هنر دوختن در مناطق مختلف ایران رواج دارد، اشاره و بیان کرد: ما به هر منطقه از ایران که می‌رویم با دوخت و دوزهایی ویژه آن منطقه روبرو می‌شویم. برای مثال ۱۲۰ رشته مختلف در زمینه دوخت و دوز وجود دارد و شهرستان‌ها و روستاهای مختلف ما، رودوزی‌ها و گلدوزی‌های ویژه خود را دارند.

نامورمطلق، کاربردی و به روز شدن را ضرورت اصلی هنرهای سنتی دانست و افزود: ما در همه رشته‌های صنایع دستی از جمله دوخت‌های سنتی، نیازمند به روز شدن هستیم. ما باید کارهای خود را جوان و جوانگرا کنیم. همچنین به برگزاری کارگاه‌های علمی در زمینه دوخت‌های سنتی نیاز داریم.

وی صنعت پوشاک را بزرگترین صنعت جهان دانست و تصریح کرد: خوب است که هنرمندانی که در زمینه دوخت سنتی فعالیت می‌کنند، در کنار تولیدکنندگان پوشاک قرار بگیرند و به هم مرتبط شوند. چرا که امروز صنعت پوشاک یکی از مهمترین و درآمدزاترین صنایع در دنیاست و به این ترتیب هنرمندان دوخت‌های سنتی ما می‌توانند فراتر از مرزهای جغرافیایی حرکت کرده و زیبایی را به جهان تقدیم کنند.

نامورمطلق به سفر اخیر خود به کشور عمان اشاره و بیان کرد: خیلی از لباس‌های محلی که در موزه این کشور نگهداری می‌شد، بلوچ‌دوزی ما بود، چرا که در لباس ایرانی، رنگ ویژه و شاخص است؛ همانطور که در فرش ایرانی، موتیف بهشتی و استفاده از رنگ‌های متنوع، جداکننده این فرش با انواع بافته‌های داری کشورهای دیگر است.

معاون صنایع دستی کشور در پایان گفته‌های خود ابراز امیدواری کرد که سیاستمداران از هنرمندان حمایت کنند و به این ترتیب زیبایی هنر را به دنیای سیاست هم بکشانند. همچنین او وعده داد که این نمایشگاه می تواند در کاخ نیاوران و شهرهایی چون مشهد و اصفهان هم برگزار شود.

پس از آن آزاده جهان‌آرا دبیر جشنواره تخصصی دوخت‌های سنتی به خواندن بیانیه این جشنواره پرداخت.

در این بیانیه آمده بود: «صنایع دستی ریشه در فرهنگ ایرانی دارد و آیینه تمام‌نمای آن به شمار می‌رود. دوخت‌های سنتی با گستردگی خود از زیرشاخه‌های مهم صنایع دستی است که امروز به عنوان یک هنر مستقل، کمتر به آن اهمیت داده می‌شود.»

دبیر نخستین جشنواره تخصصی دوخت‌های سنتی به نام برگزارکنندگان این جشنواره اشاره و بیان کرد: کمیته تخصصی دوخت‌های سنتی به سرپرستی شهین ابراهیم‌زاده پزشکی، مرکز توسعه راهبردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که یک مرکز خصوصی است و موزه و کتابخانه ملک با حمایت کانون اتومبیلرانی، به برگزاری این جشنواره پرداخته‌اند.

جهان‌آرا با اشاره به اهداف برگزاری نخستین جشنواره دوخت‌های سنتی گفت: توجه به اصالت طرح‌ها و نقش‌ها و همچنین مواد مصرفی، به نمایش گذاشتن آثار معاصر، احیای نقوش از یاد رفته، شناخت و ارزیابی آثار گذشتگان در سه حوزه سوزن‌دوزی، پوشاک محلی و قلاب‌دوزی، از جمله اهداف ما در برگزاری این جشنواره بوده است.

وی در ادامه بیان کرد: ۷۵۰ اثر در شاخه‌های مختلف دولت سنتی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از میان ۱۷۰ اثر مورد داوری قرار گرفتند و به نمایش درآمدند. همچنین ما کارگاه‌های آموزشی را در زمینه ابریشم‌دوزی، سیاه‌دوزی، مرصع‌دوزی، نقده‌دوزی، قلاب‌دوزی اصفهان و رشت برگزار کردیم.

نخستین جشنواره تخصصی و ملی دوخت‌های سنتی از ۲۱ تا ۳۰ فروردین ماه در موزه ملک برگزار شد.

کد خبر 3957310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha