حجت الله عليزاده معاون دبير كل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: پيامبر اعظم(ص)، صفات متعدد اخلاقي دارند كه هر كدام از صفات ايشان دنيايي از معرفت و معنويت را پيش روي ما قرار مي دهد. هنگامي كه مي خواهيم يكي از علما و برجستگان ديني را بشناسيم آن را با شاخص ترين ويژگي اخلاقي كه دارد معرفي مي كنيم در حالي كه پيامبر گرامي اسلام(ص)، تمام صفات و بهترين ويژگي هاي اخلاقي را در وجود خود داشته و در تمام آنها نيز شاخص هستند.
وي با اشاره به اهميت جايگاه عدالت محور بودن پيامبر در دين اسلام، اظهار داشت: يكي از صفات بارز كه در ايشان بيش از همه صفاتشان نمايان بود و در قرآن نيز به صراحت به آن اشاره شده است، اعتدال و ميانه روي در رفتار اجتماعي و در برخورد با ديگران است، اعتدالي كه همه انسان ها از آن صحبت مي كنند بدون ترديد از جايگاه بالايي در اسلام برخوردار است كه آدمي به پيروي كردن از آن و الگو قرار دادن آن سفارش شده است.
عليزاده در ادامه اظهار داشت: در زمان جاهليت و هنگامي كه پيامبر در آن دوره زندگي مي كرد، همراه شدن و زندگي كردن با آن افراد به طور طبيعي دشوار بود، اما پيامبر بهترين فرد در ميان آن قوم بود و هميشه مورد لطف خداوند قرار مي گرفت.
وي با اشاره به اينكه پيامبر(ص) با هر موضوعي به شكل معقول برخورد مي كرد، اظهار داشت: پيامبر گرامي اسلام با هر موضوع و با هر شخصي عادلانه رفتار مي كرد و از افراط و تفريط كه لازمه رفتار اعتدال گونه است خودداري مي نمود، بعد از هجرت پيامبر به مدينه و گرايش بيشتر افراد به دين اسلام افراد ميانه رو بودن پيامبر را مد نظر رفتار خويش قرار دادند و بر اساس آن رفتار مي كردند .
عليزاده در ادامه يادآور شد: پيامبر(ص) در تمام زمينه هاي اخلاقي و اجتماعي به شكلي معقول برخورد مي كردند لطف ايشان به حدي بود كه تمسك به رفتار ايشان مد نظر هر انساني است كه مي خواهد خداي خود را بشناسد .
نظر شما