به گزارش خبرنگار مهر، مختار مهاجر، ظهر پنجشنبه در نخستین گردهمایی برنامه ریزی کشت محصولات زراعی بهاره و تابستانه ( پنبه، سویا، آفتابگردان و ذرت) اظهار کرد: توسعه کشت پنبه با توجه به ضرورت حفظ خاک، تنوع گیاهی، کنترل بیولوژیک، افزایش مواد آلی خاک از سیاست اصلی سازمانی به شمار می آید.
وی افزود: با توجه به اینکه استان روز به روز در حال از دست دادن ذخایره آبی است پنبه میتواند به بهبود وضعیت آبهای زیرزمینی کمک کند.
مهاجر اظهارکرد: کشت پنبه در سطح ۲۰ هزار هکتار در استان جزو سیاست های ما محسوب می شود که برای این موضوع باید ۲۰ تا ۲۵ درصد اراضی استان گلستان در تناوب قرار گیرد.
وی ادامه داد: اگر قرار است مدیریت منابع آبی را در کشاورزی داشته باشیم و از زمان بهترین استفاده را ببریم باید کشت نشائی را در دستور کار خود قرار دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در خصوص کشاورزی حفاظتی گفت: همه بحث هایی که در تناوب و افزایش مواد آلی خاک وجود دارد امروز ثابت کرد که اگر خاک ورزی سنگینی داشته باشیم درصد زیادی از کربن خاک را از دست خواهیم داد.
وی با اشاره به این که سه هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش انتقال آب و سیستمهای نوین آبیاری در کشور انجام شده است، افزود: در استان بیش از ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات در این بخش ارائه داده شد.
مهاجر اظهار کرد: با توجه به پستی و بلندیهایی که در مزارع وجود دارد ۲۰ درصد از مزارع آبیاری نمیشوند اما استفاده از سیستمهای نوین میتوان ۱۰۰ درصد مزارع را آبیاری کرد که این موضوع با عث خواهد شد تا راندمان تولید با افزایش مواجه شود.
وی تصریح کرد: در سال گذشته در بخش مکانیزاسیون ۵۲ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده بود اما با همتی که صورت گرفت توانستیم بیش از ۸۰ میلیارد تومان را برای استان جذب کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: ۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور از سال گذشته تا کنون در اختیار کشاورزان گلستانی قرار گرفته شد.
مهاجر از وجود دو هزار و ۷۰۰ دستگاه کمباین مالکیتی در استان خبر داد وافزود: از این میزان هزار دستگاه بالای ۱۸ سال سن دارند و ریزش آن ها به دلیل هماهنگ نبودن قطعات بسیار بالا است و نیاز است که در برنامه ششم توسعه هزار دستگاه کمباین در گلستان توزیع شود.
وی اظهار کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته امسال ۲۵۰ دستگاه کمباین در گلستان توزیع خواهیم کرد.
نظر شما