به گزارش خبرنگار مهر، یکصد و هشتاد و ششمین جلسه شورای شهر رشت در غیاب رئیس شورا در حالی با یک ساعت تاخیر پیش از ظهر یک شنبه و به ریاست مظفر نیکومنش نودهی تشکیل شد که صحن شورا با خروج پیاپی اعضای حاضر، از رسمیت خارج می شد.
اگر چه تاخیر بیش از حد برخی اعضا در حضور مانع از قانونی برگزار شدن این جلسه نشد، اما خروج مکرر اعضای حاضر و گفتگوهای تلفنی شخصی شان در خلال جلسه، نظم صحن شورا را مختل کرده بود تا جاییکه نایب رئیس شورا ناچار شد درب سالن جلسه را قفل کند.
نبود نظارت شورا بر عملکرد شهرداری
در این نشست، مظفر نیکومنش نودهی نایب رئیس شورا نسبت به تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان شهرداری و آسفالت نامطلوب شهر تذکر داد و گفت: به نظر می رسد آسفالتی که اکنون انجام می شود تنها برای رفع مسئولیت است.
یکی دیگر از اعضای شورا نیز در اعتراض به عملکرد شهردار و همچنین نبود نظارت شورا به نارسایی های موجود، در نطق پیش از دستور جلسه، اعتراض خود را اعلام کرد.
محمود باقری خطیبانی در حالی نطق اعتراضی خود را در صحن شورا قرائت می کرد که چندین بار با خروج برخی اعضای شورا، جلسه از رسمیت خارج می شد و وی با سکوت از نایب رئیس شورا می خواست تا این وضعیت را مدیریت کند.
وی که به جلسات غیر علنی و همچنین با تاخیر صحن شورا و کمیسیون ها اعتراض می کرد، گفت: چند ماه بیشتر به عمر شورای چهارم باقی نمانده و نامزدی مجدد برخی اعضای حاضر نباید موجب شود از تعهدات خودمان غافل شویم.
باقری خطیبانی خطاب به اعضای شورا تصریح کرد: با انصاف قضاوت کرده و به مردم پاسخ دهیم که به کدامیک از وعده های خود در طول این چهار سال، عمل کرده ایم؟
وی تاکید کرد: در شورای چهارم کدام خیابان بازگشایی شده؟ شورا برای تثبیت شهردار فعلی چقدر هزینه داده است؟! آیا صدور چهار هزار حکم برای مدیران و پرسنل و برکناری مدیران مالی و فنی توجیه دارد؟
دیگر عضو شورا نیز در ادامه این جلسه در نقد عملکرد شهردار گفت: اگر شورا نتوانسته ماده ۷۶ را به درستی اجرا کند، نباید همه عملکرد شورا را زیر سوال ببرد.
مجید رجبی ویسرودی افزود: اعضای شورای چهارم با وجود اختلاف نظر، بر سر منافع مردم اختلاف نظر ندارند و در اجرای پیاده راه و اجرای ساماندهی آب های سطحی کارهای خوبی صورت گرفته حالا برخی هم در این ضمن منافع خود را برده اند.
وی همچنین به حضور مشاور شهردار- که نامزد انتخابات شورا شده- در جلسات و مراسم های شهرداری اعتراض و تاکید کرد: اینگونه رفتارها مصداق استفاده از اموال دولتی برای تبلیغات فردی خاص است.
عضو کمیسیون توسعه و عمران همچنین طرح الزام شهرداری برای صدور پروانه ساختمانی به زمین های نسقی(فاقد سند) برابر شیوه نامه را تقدیم هیات رئیسه کرد.
رجبی ویسرودی در این زمینه توضیح داد: این شیوه نامه بر اساس عملکرد شورای ادوار گذشته و مصوبات راه و شهرسازی و صدور پروانه هایی که مدون بوده، تنظیم شده و نمونه آن در برخی شهرها هم اجرا شده است.
ضرورت تلاش مسئولان فرادست برای اجرایی کردن شیوه نامه صدور پروانه ساختمانی به زمین های نسقی
با اینکه این طرح با دوفوریت در صحن شورا اعلام وصول و به تصویب رسید ولی پیش از رای گیری، یکی از اعضای شورا در این باره گفت: همه اعضای شورا مایلند مشکل زمین های نسقی حل شود اما رفع این مشکل، نیازمند تلاش مسئولان فرادست است.
اسماعیل حاجی پور افزود: همین شیوه نامه در برخی شهرها هم اجرا شد ولی دیوان عدالت اداری به شهرداری ها ایراد قانونی گرفته و حتی با یکی از شهرداران مجری هم برخورد قانونی شده است.
لزوم اولویت بندی در اجرای طرح های شهری
در ادامه جلسه، عضو هیات رئیسه شورا نیز در این باره گفت: هرچند در دوره شهردار فعلی پروژه های خوبی اجرا شده اما اگر بگوییم تنها وی مجری بوده، اشتباه است.
فرهاد شوقی افزود: اعتقاد دارم شهردار رشت در اولویت بندی پروژه ها چه به لحاظ مالی و چه اجرایی مشکل دارد.
وی تصریح کرد: وقتی کمتر از ۵۰ درصد از درآمدهای شهرداری محقق شده است، حقوق رفتگران با تاخیر چند ماه پرداخت می شود، شهردار چه اصراری به اجرای ساماندهی ۳۰۰ میلیارد تومانی گورستان تازه آباد و اجرای ۴۰۰میلیارد تومانی پل طبیعت و یا آبنمای بوستان ملت دارد؟
شوقی تاکیدکرد: اگر شهردار و مجموعه شهرداری عملکرد مثبتی در حوزه مالی و تحقق درآمد داشت، اجرای همه پروژه ها افتخاری برای همه ما بود. اما در حالی که در طول یک سال، چهار بار مدیر مالی و هر سه ماه یک بار مدیران مناطق و معاون مالی تعویض می شوند، در چنین بی ثباتی تحقق درآمد هم صورت نمی گیرد.
شوقی تاکید کرد: تمامی این بی نظمی ها در سیستم شهرداری و محقق نشدن درآمدهای شهرداری و در نتیجه تاخیر در پرداخت حقوق پرسنل، متوجه شخص شهردار است.
وی افزود: در استیضاح های ناموفق گذشته، چند عضو شورا تاکید کردند که از این به بعد ما شهردار را مدیریت خواهیم کرد و بر عملکرد وی نظارت می کنیم، ولی امروز پس از چند ماه همان مشکلات باقی است.
این عضو شورا خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است، شهردار نظارت اعضای شورا را نمی پذیرد و نوع مکاتبات وی نزدیک به انتخابات هم این موضوع را نشان می دهد که دوست دارد با شورا درگیر شود.
شوقی افزود: شهردار علاوه بر پلمپ دفتر ایثارگران شهرداری، به رئیس شورا نامه می زند که تنها پنج پرسنل برای شورا کافی است.
این عضو شورا همچنین نسبت به پلمپ اتاق جانبازان و ایثارگران شهرداری اعتراض و خاطرنشان کرد: بنده به عنوان فرزند یکی از شهدا اعلام می کنم که این کار غیر قانونی است.
وی تاکید کرد: هر چه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک می شویم، مردم باید بیشتر در جریان مسایل شهرداری قرار گیرند و به همین دلیل قول می دهم شفاف تر از این با مردم سخن بگویم.
نظر شما