به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی معین ظهر دوشنبه در جلسه بررسی اخلاق انتخاباتی که در سالن اجتماعات دانشگاه بوعلیسینا برگزار شد عنوان کرد: رمز عقبافتادگی جهان سیاستزدگی است.
معین با بیان اینکه دولت یازدهم کشور را از دوران سیاه ۸ ساله تحریم بیرون کشاند و به صورت برابر با ۶ کشور قلدر جهان به پای میز مذاکره و گفتوگو نشاند، گفت: این مدیریت نیاز به تداوم دارد.
وی انتخابات آزاد، عادلانه و قانونمند را نیازمند اخلاق دانست و عنوان کرد: علم بدون اخلاق سر از هیروشیما در میآورد اما اگر همگرایی داشته باشد، جامعه را به رشد میرساند.
وی بابیان اینکه جامعه دچار آسیبهای اجتماعی عمیق و گستردهای است، گفت: رعایت اخلاق انتخاباتی در سه سطح مسئولان و برگزارکنندگان، کاندیداها و مردم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین از محدودیت فعالیت نهادهای مدنی و احزاب سیاسی در کشورهای جهان سوم سخن گفت و عنوان کرد: در کشور احزاب و گروههای سیاسی فقط در زمان انتخابات اجازه فعالیت دارند و این موضوع نشاندهنده عدمآگاهی و شناخت افراد نسبت به حقوق خود است.
وی یکی از مهمترین اصول اخلاقی را رعایت نظم ذکر کرد و گفت: رعایت قوانین از جمله نشانههای دموکراسی است و مردم باید نسبت به احقاق حقوق خود اقدام کنند.
معین گفت: مسئولان اجرایی و سیاستگذار نیز در مقابل مردم موظفند تا احراز کاندیداها را به خوبی اعلام کرده و در پاسداری از آراء آنان تلاش کنند.
معین بابیان اینکه نظام اجتماعی و حکومتی باید فرصتهای برابر در اختیار کاندیداها قرار دهد تا خود را به مردم معرفی کنند، بر لزوم بیطرفی عوامل اجرایی انتخابات، نهادهای دولتی و نظامیان تاکید کرد و گفت: کسی حق ندارد به خاطر گرایشهای سیاسی خود به افراد و گروه خاصی اهانت کند و یا در امر انتخابات مداخله داشته باشد.
وی قانونمداری و رقابت سالم را از جمله اصول اولیه اخلاقی در انتخابات اعلام کرد و گفت: خودداری از دادن وعدههای پوچ از جمله مواردی است که کاندیداها باید مورد توجه قرار دهند.
معین بابیان اینکه کشور در سطح پایینی از نظر اعتماد اجتماعی قرار دارد و در این زمان نباید با قرار گرفتن آقازادهها در صف اول به بدگمانیها و بیاعتمادیها دامن زده شود، گفت: باید از هر نوع تبلیغات و تعصبات قومی جلوگیری و با نظارت بر هزینههایی که توسط نامزدها برای تبلیغات انتخاباتی انجام میشود، جلوی صرف پولهای کثیف و بیتالمال گرفته شود.
معین با تأکید بر اینکه نظارت بر صندوقهای رأی حق مردم است، عنوان کرد: اخلاق بر تمام شئون زندگی فردی و اجتماعی ما حاکم است.
معین به رسمیت شناختن حق انتخابات مستقیم مردم را یک اصل دانست و بیان کرد: مردم حق دارند و مسوولان اجرایی و سیاسی نیز تکلیف دارند؛ مردم محق هستند و ما مکلف هستیم.
وی با تأکید بر اینکه ساز و کارهای انتخاباتی و مقررات انتخابات باید شفاف باشد، عنوان کرد: اصل شفافیت یک اصل بسیار مترقی مدیریتی و اخلاقی است.
نظر شما