۶ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۳۹

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان:

۳ مرکز پیش گیری از سرطان در گلستان راه اندازی می شود

۳ مرکز پیش گیری از سرطان در گلستان راه اندازی می شود

گرگان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: سه مرکز دولتی پیش گیری از سرطان در مرداد ماه راه اندازی می شود که این مراکز دارای همه آزمایش های غربالگری است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا فاضل، شامگاه سه شنبه، در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: امروزه غربال گری بزرگ ترین نیاز سرطان در استان گلستان و کشور است.

وی با اشاره به اینکه اطلاعات مردم نسبت به سرطان ضعیف است، افزود: ترس مردم نسبت به بیماری سرطان بسیار بالا است و این ترس باید توسط دانشگاه علوم پزشکی گلستان و مطبوعات شکسته شود.

فاضل با اینکه سرطان در استان و کشور در سنین پایین شیوع یافته، اظهارکرد: در دو دهه گذشته شیوع سرطان از سنین ۵۰ سال به بالا بود اما اکنون بین سنین ۳۰ تا ۵۰ سال است و میانگین آن ۲۰ سال کاهش یافته.

وی با اشاره به اینکه غربالگری باید در سن پایین انجام شود، تصریح کرد: در گذشته سن غربال گری سرطان پستان در خانم ها ۴۰ سال بود اما امروزه در سنین پایین تر شیوع پیدا کرده و باید پرتوکلی در کشور اجرا کنیم که خانواده های که سابقه بیماری سرطان دارند، باید غربالگری شوند و آنان را به آزمایش اولیه ترغیب کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: اگر سرطان در مراحل اولیه شناسایی شود بیمار با عمل جراحی ساده نجات پیدا خواهد کرد اما اگر به یک مرحله بالاتر پیش رود باید پروسه شیمی درمانی، رادیو تراپی و جراحی را انجام دهد که اگر این مراحل به طور آزد انجام شود نیازمند به ۳۰ میلیون تومان هزینه است.

فاضل با اشاره به اینکه مرکز خیریه به صورت خصوصی با هدف پیش گیری از سرطان در مرکز گلستان فعالیت می کند، اظهار کرد: در دانشگاه علوم پزشکی گلستان سه مرکز دولتی پیش گیری از سرطان در مرداد ماه راه اندازی می شود که این مراکز دارای همه آزمایشات غربالگری است.

وی تصریح کرد: پروسه «کهورت» در گنبد از ۱۳ سال گذشته آغاز شده و بیش از ۶۰ هزار نفر از افراد به صورت داوطلبانه تحت پوشش هستند که تمام هزینه رایگان است و این کهورت به لحاظ جمعیتی در خوارمیانه بزرگترین کهورت شناخته شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: با برنامه ریزی های انجام شده از این ۶۰ هزار نفر پنج هزار نفر از فرادی که شناس فشار خون، سکته مغزی و دیابت در آنان بیشتر است را با مصرف قرص پلی پیل ازاین بیماری ها جلو گیری کردند که در این جمعیت حداقل بالای ۴۰ درصد شانس مرگ و میرکاهش پیدا کرد.

وی افزود: بیماران سرطانی بعد از عمل جراحی نمونه برداری می شوند که این نمونه ها در یخچال منفی ۸۰ انتقال داده می شود که از دو ماه گذشته تا کنون بیش از ۴۷ نمونه بافت زنده نگهداری می شود.

فاضل با اشاره به اینکه هدف از راه اندازی بیو بانک پیشگیری از سرطان است، اظهار کرد: با توجه به اینکه مامشکل درمان نداریم اما در بحث پیشگیری با مشکل مواجه هستیم.

کد خبر 3962602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha