به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، دکتر سید حسن هاشمی شب گذشته در هجدهمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی و جشنواره آموزشی شهید مطهری افزود: از این مسیر می توان برای دانشگاه های علوم پزشکی، ثروت تولید کرد به شرطی که درآمدهای حاصل از آن را به معاونت آموزشی دانشگاه اختصاص دهند.
وی افزود: اگر خانواده ها برای فرزندان خود که در برخی از دانشگاه های خارج از کشور پذیرش شده اند، سالانه ۵۰ تا ۶۰ هزار دلار برای آن هزینه می کنند می توانند این هزینه را در دانشگاه های علوم پزشکی داخل کشور صرف کنند چراکه موجب آرامش خانواده ها و استفاده حداکثری از ظرفیت قانونی پذیرش دانشگاه ها خواهد شد.
هاشمی از تصویب و اجرای طرح آمایش سرزمینی در حوزه آموزش پزشکی به عنوان یکی از تصمیمات مهم و اثرگذار وزارت بهداشت یاد کرد و ضمن تقدیر از همکاری های شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، گفت: تنها مجموعه ای که کارش را هدفمند دنبال می کند، وزارت بهداشت است.
وی گفت: نمی توان وضعیت فرهنگی و بهداشتی کشور را در طول یک یا دو دولت، به طور کامل سامان داد و گاهی اوقات اثر رفتارهای فرهنگی مانند خشم یا نشاط عمومی که خواسته یا ناخواسته انجام می دهیم طی چندین نسل بعد، بروز و ظهور دارد اگر خشم عمومی را تبلیغ کردیم، حداقل دو سه نسل زمان نیاز دارد تا به زمان قبل برگردیم و اگر نشاط عمومی را تبلیغ و تشویق کردیم، برکات آن در چندین نسل بعد، می ماند.
وزیر بهداشت افزود: زمانی که در وزارت بهداشت کار خودمان را آغاز کردیم ۱۵ مجموعه در وزارت بهداشت در قالب طرح تحول سلامت، هر کدام ایده ای داشتند اما در حال حاضر، همه یک هدف را دنبال می کنند، نقشه راه مشخص است و همه در رسیدن به افق های ترسیم شده، همدل هستند.
وی وضعیت حوزه پزشکی نسبت به سایر کشورهای منطقه را بسیار مناسب عنوان کرد گفت: از نظر پزشکی و پیشرفت های علوم پزشکی ایران در منطقه به خودمان افتخار کنیم. این شرایط با همت و غیرت ایرانی و تعصب جوانان ایرانی به کشور و انقلاب اسلامی و آینده آن، بدست آمده است.
هاشمی یکی از اقدامات حوزه آموزش پزشکی را برداشته شدن برخی تبعیض های گذشته عنوان کرد و گفت: این تبعیض ها مانند تیپ بندی دانشگاه ها موجب سرخوردگی آنها می شد البته به دلیل محرومیت و عقب ماندگی تاریخی برخی از دانشگاه های علوم پزشکی، رقابت های حوزه آموزش، ممکن است عادلانه نباشد و امیدواریم که معاونت آموزشی وزارت بهداشت، اقداماتی را نسبت به کاهش بی عدالتی های موجود انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم تمام تلاش های انجام شده، هنوز طرح آمایش سرزمینی در مدیریت کشور، نهادینه و تعریف نشده اما دانشگاه های علوم پزشکی، ماموریت خود را به طور دقیق می دانند.
وزیر بهداشت با اشاره به عدم وجود مشکلات و دخالت ها در آزمون های پزشکی در این دوره گفت: شاهد بودیم که برخی نهاد ها، بی دلیل در آزمون های پزشکی دخالت می کردند و دکتر لاریجانی در این حوزه، ایستادگی کرد و از حق و حقوق مردم دفاع کرد. همچنین در این دوره از راه اندازی رشته های جدید در دانشگاه های غیر پزشکی، جلوگیری شد و دانشگاه آزاد اسلامی همراهی بسیار خوبی با وزارت بهداشت داشت و کاهش ظرفیت از ۳۰ به ۹ هزار نفر در رشته های پزشکی، به کیفیت بیشتر آموزش در این دانشگاه، کمک می کند.
وی با اشاره به تدوین استانداردهای مورد نیاز، گفت: خوشحالیم که برای اولین بار اعتبار بخشی در حوزه آموزش، راه اندازی شد و در حال حاضر با معیارهای مشخص، می توانیم در مورد عملکرد دانشگاه های علوم پزشکی، قضاوت و ارزشیابی کنیم و دانشگاه ها نیز برای تغییر وضعیت و ارتقای خود، امیدوار باشند و تلاش کنند.
هاشمی روند بین المللی سازی علوم پزشکی ایران را بسیار مناسب عنوان کرد و افزود: خوشبختانه بیش از ۱۰۰۰ برنامه آموزشی در سامانه آموزش پزشکی ایران تعریف شده و امیدواریم که شاهد جذب دانشجویان خارجی بیشتری در دانشگاه های علوم پزشکی کشور باشیم.
وی تاکید کرد: در این دوره به جای اینکه هیات های ایرانی برای تایید مدارک علمی به سایر کشورها بروند، رنکینگ (رتبه بندی) دانشگاه های دنیا مبنای کار قرار گرفت و برای ایرانیانی که برای تحصیل به خارج از کشور می رفتند و خانواده هایی که مشکلاتی برای فرزندانشان به وجود می آمد، آرامش ایجاد شد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: نمود اقدامات حوزه آموزش در مقایسه با حوزه های درمان و بهداشت، کمتر است اما این اقدامات بهترین گام در جهت ارتقای سلامت مردم است و امیدواریم که بتوانیم ورود به رشته های علوم پزشکی را اصلاح کنیم.
هاشمی تاکید کرد: ورود به رشته های علوم پزشکی بدون ارزیابی رفتار افراد، به مصلحت نیست و بخشی از گرفتاری ها و بی اخلاقی ها، ناشی از آن است و باید ورود به این رشته ها همراه با گزینش باشد زیرا مردم، گروه های پزشکی را محرم اسرار و زندگی خود می دانند البته گزینش در برخی از رشته های تخصصی از امسال آغاز می شود.
در این همایش از ۷ دانشگاه علوم پزشکی ایران، همدان، جندی شاپور اهواز، اصفهان، کرمانشاه، ارومیه و تهران به دلیل کسب رتبه های برتر در اعتبار بخشی آموزشی، تقدیر شد.
نظر شما