اکبر شوکت در گفت وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه مشکلات مربوط به کارگران مسئله تازهای نیست، گفت: طی یک قرن اخیر و بعد از انقلاب مشروطه مباحث نوینی پیرامون کارگران شکل گرفت و تشکلهای کارگری هم در ایران به وجود آمد.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه زیرساختهای کشور در زمینه مبحث کارگران علمی و صحیح نبود متأسفانه مشکلاتی را برای این قشر به وجود آورد و برخی از دولتها زحماتی را کشیدند و برخی دیگر با روی کار آمدن این زحمات را از بین بردند.
زیربنای اقتصادی کشور علمی نیست
عضو هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی، دلیل عمده مشکلات قشر کارگران را علمی نبودن زیربنای اقتصادی ذکر کرد و ادامه داد: کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه کارگران با مشکلات بسیار کمتری مواجه هستند.
وی بیان داشت: در کشور ما کارگاهی که سابقه فعالیت چند دههای دارد و میبایست کارگران دائمی داشته باشد قراردادهای چندماهه با کارگران امضا میکند و این خود یکی از مشکلات است.
شوکت به رأی دیوان عدالت اداری که در ۱۵ سال قبل درباره قرارداد کارگران بوده اشاره کرد و ابراز داشت: این رأی باعث شد تا کارفرمایان این اجازه را داشته باشند که با کارگران قراردادهایی گاهی تا یکماه ببندند که این امر امنیت شغلی کارگران را به مخاطره انداخت.
تبصره ماده ۷ قانون کار اجرا نمیشود
وی عنوان کرد: متأسفانه تبصره ماده ۷ قانون کار هم اجرا نمیشود و تمام اینها عواملی شده تا عدم امنیت شغلی و ترس از اخراج و دغدغههایی که در این زمینه وجود دارد باعث شود تا کارگران بهرهوری کافی را برای کارفرمایان نداشته باشند.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور، همچنین به مسئله قاچاق کالا هم اشاره و بیان کرد: متأسفانه این امر در کشور چندان مورد توجه قرار نگرفته و به ضرر کارگران است.
کارفرمایانی که دلال هستند
وی بیان داشت: برخی از کارفرمایان در کشور ما تبدیل به دلال شدهاند و کالاهای اولیه را که میتوان در کشور تولید کرد را از دیگر کشورها وارد میکنند و تنها کار مونتاژ کاری را انجام میدهند و در این زمینه نظارتی هم وجود ندارد و این مسئله در بحث خودروسازی، لوازم خانگی و صنعت نساجی به خوبی مشاهده میشود.
شوکت به مسئله تأمین اجتماعی هم اشاره و این را یکی از دغدغههای کارگران برشمرد و عنوان کرد: گرچه در حال حاضر تأمین اجتماعی در کشور به آرامش رسیده اما این ارگان بدهکاریهای زیادی به دولت دارد و از طرفی دیگر هزینههای طرح تحول سلامت نباید از جیب کارگران پرداخت شود.
نظر شما