۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۳۸

معاون اداره کل‌فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه مطرح کرد:

لزوم ترویج فرهنگ کتابخوانی با اجرای طرح‌های متنوع در حوزه کتاب

لزوم ترویج فرهنگ کتابخوانی با اجرای طرح‌های متنوع در حوزه کتاب

کرمانشاه- معاون اداره کل‌فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه از اجرای طرح‌های متنوع توسط وزارت ارشاد برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه خبر داد و بر اجرای این طرح‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان جسری امروز چهارشنبه در کارگاه آموزشی مروجان کتاب جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوانان که در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان روانسر برگزار شد به ارزش کتاب از منظر قرآن اشاره ای کرد و گفت: هییچ چیز در دنیا به اندازه ارزش و اعتبار کتاب و کتابخوانی در تمام اقوام و ملل سایه گستر نبوده  و در قرآن کریم بسیار از واژه کتاب وعلم سخن به میان آمده و حجت را بر ما تمام کرده است که به کتاب و کتابخوانی بپردازیم.

وی  با اشاره به طرح جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوانان افزود: از آنجا که علاقه به کتاب و کتابخوانی باید از کودکی در انسان نهادینه شود وزارت ارشاد اهتمام خود را بر آن گذاشته که در تمام کشور با ایجاد چنین باشگاه‌هایی، توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی را شروع کند.

معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد:  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی کارهای بسیار ارزشمندی از جمله بحث پایتخت کتاب، کارگاه های کتاب و کتابخوانی، باشگاه‌های کتاب و کتابخوانی، جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و...را انجام داده است.

وی در خصوص باشگاه های مروجان کتابخوانی نیز گفت: هدف باشگاه مروجان کتاب جذاب کردن  بحث کتاب با ایجاد کار گروهی، تیم سازی و تعامل برای کودکان و نوجوانان است.

تحولات فرهنگی زمان‌بر و دیربازده هستند

در ادامه  معاون فرماندار شهرستان روانسر اظهار داشت: تحولات فرهنگی زمان بر و دیربازده هستند و ما باید با صبوری برنامه های تدوین شده را در سطح کشور پیاده و اجرا کنیم.

وی در خصوص فرهنگ ایرانیان گفت: ایران از دیرباز در اوج عظمت و تحول در تمام زمینه ها  بوده و میراثی که خیلی از کشورها به آن افتخار می کنند متعلق به ایران است که در اثر تحولات تاریخ (از آتش زدن کتابخانه ها تا سلطه اعراب بر ایران) دچار عقب ماندگی فرهنگی شده ایم.

 نوری افزود: وظیفه ما این است که این عقب ماندگی را جبران کنیم که سخت است اما شدنی است و این رسالت بر عهده شما فرهنگ دوستان و سفیران علم و ادب است.

معاون فرماندار شهرستان روانسر در خصوص ارزش علم گفت: اگر عالمی یک نوشته علمی از او به جای بماند او را در برابر آتش  کفایت می کند و یگانه نورافکنی که در اختیار شماست همین کتاب است و فرزندان شما اگر در این وادی بیفتد به سلامت خواهید رسید و لباس عافیت خواهید پوشید.

صاحبان نشر و چاپ در حال ورشکستگی هستند

وی گفت: سالها پیش از این، وضعیت کتابخوانی بهتری داشتیم به طوری که کتابخانه مملو از جمعیت بود با خواهش عضو کتابخانه می شدند. اما امروز صاحبان نشر و چاپ در حال ورشکستگی هستند و این یعنی ما برای این مسئله بسترسازی نکرده ایم و با تحولات روز هماهنگ نیستیم.

نوری ا دامه داد: فرهنگ زیربناست و باقی مسائل روبنای اجتماع هستند و اگر ما بتوانیم فرهنگ را اصلاح کنیم روبناها را راحت تر می توانیم تغییر دهیم.

لازم به ذکر است، پس از مراسم افتتاحیه، کارگاه تشکیل و اعضای حاضر در کارگاه کار خود را آغاز کردند و تنی چند از کارشناسان حاضر نیز به بیان مواردی پیرامون کتاب و کتابخوانی و تاثیر آن بر جامعه پرداختند.

کد خبر 3969004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha