به گزارش خبرنگار مهر، علی مالمیر بعدازظهر چهارشنبه در نشست فعالان صنعت گردشگری استان همدان با اشاره به ظرفیتهای طبیعی و گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در استان اظهار داشت: فعالان حوزه صنایع دستی در بیش از ۱۵۰ رشته فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه در حوزه صنایع سفال در استان همدان ظرفیت جهانی داریم، گفت: مرجع جهانی سفال در استان همدان واقع است و در صنایع دیگری چون منبت نیز قطبهای ملایر و تویسرکان در کشور شاخص هستند.
مالمیر با اشاره به اینکه ۶ درصد از شاغلان استان همدان در حوزه صنایع دستی فعال هستند، بیان کرد: امسال شاهد حضور فعالان و هنرمندان صنایع دستی استان در نمایشگاههای خارجی از جمله هلند و فلورانس ایتالیا بودیم که دستاوردهای مطلوبی برای این فعالان در بر داشت.
مالمیر عنوان کرد: در حوزه صادرات سفال نسبت به سال ۹۴ به میزان ۵۵.۶ درصد رشد از گمرک همدان به ثبت رسیده ضمن اینکه میزان رشد صادرات صنایع دستی استان ۳۳.۴ بوده است که این افزایش به سبب رونق صادرات سفال بوده است.
وی افزود: ۱۹ شهر دنیا به عنوان شهر جهانی معرفی شده اند که ۴ مورد از این شهرها متعلق به ایران است و شهر جهانی لالجین نیز یکی از این چهار شهر جهانی و سهم استان همدان است که این اقدام نشان از ظرفیت دیپلماسی و تغییر رویکرد بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان بیان کرد: در حوزه دستکندها، امسال موفق به راه اندازی پایگاه دستکندها در استان شدیم که فعالیت این پایگاه به توسعه فعالیتها در حوزه دستکندهای استان به ویژه دستکندهای ارزانفود و سامن میانجامد که این اقدامات توسعه بومی محلی را به دنبال دارد.
مالمیر با اشاره به اینکه ۲۶ هزار شی تاریخی با کاوشهای محدود باستان شناسی در همدان یافت شده است، اظهار داشت: در حوزه ساخت موزه منطقهای در همدان با وجود محدودیت در تأمین اعتبار بالغ بر ۲.۵ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی تخصیص یافت و اکنون مخزن موزه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: اواخر سال گذشته برای مرمت آثار تاریخی استان ۷ میلیارد تومان اعتبار ابلاغ شد و این اعتبارات بیش از ۴.۵ برابر نسبت به سال گذشته رشد داشت.
مالمیر با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری همه زیرساختهای زیربنایی گردشگری رو به توسعه است، عنوان کرد: وجود آزادراه همدان تهران، فرودگاه مناسب و راه آهن تهران همدان ظرفیتی است که در زمینه حمل و نقل آسان ایجاد شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان به افتتاح ۴ اقامتگاه بوم گردی در استان اشاره کرد و افزود: ساخت ۱۰ هتل در استان در حال انجام است که ظرفیت تختهای استان را به دو و نیم برابر افزایش میدهد.
وی اظهار داشت: ۱۵ طرح بزرگ گردشگری در استان همدان با اعتبار ۶۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در حال اجرا است که درصورت بهرهبرداری از آنها بیش از ۲۵۰۰ شغل در استان ایجاد میشود.
مالمیر با بیان اینکه استان همدان تا رسیدن به جایگاه خود فاصله زیادی دارد، گفت: ۹.۵ درصد اشتغال در دنیا مربوط به گردشگری است.
وی افزود: استان همدان به لحاظ برخورداری از جاذبههای متنوع و متعدد تاریخی و گردشگری از قدمت تاریخی و تمدنی برخوردار است و شرایط ممتازی نسبت به استان های دیگر دارد.
نظر شما