۳۰ مهر ۱۳۸۵، ۱۴:۴۴

/ جهت رفع برخي عيوب /

سلول هاي انساني كشت يافته جايگزين حيوانات در آزمايش هاي پزشكي مي شوند

سلول هاي انساني كشت يافته جايگزين حيوانات در آزمايش هاي پزشكي مي شوند

محققان دانشگاه منچستر جهت كاهش نياز به آزمايش داروها روي حيوانات و جايگزين كردن شيوه اي جديد به جاي آن مبلغ 130 هزار پوند دريافت كردند.

به گزارش خبرگزاري مهر، در حال حاضر براي تشخيص اين نكته كه يك داروي جديد سرطان زا است يا نه و به منظور تعيين ميزان آسيب رساني آن بايد دارو را روي حيوانات زنده آزمايش كرد.

دكتر "ريچارد والمزلي" و همكارانش از شركت بيوتكنولوژي Gentronix وابسته به دانشگاه منچستر اين روش را با استفاده از سلول هاي انساني كشت داده شده ايجاد كردند تا از اين طريق تركيبات سرطان زا را از بين ببرند.

آزمايش هاي كنوني روي حيوانات از حساسيت بالايي برخوردار است و طي آن بسياري از عوامل سرطان زا شناسايي مي شود اما متاسفانه اين گونه آزمايشات از ضعفي نيز برخوردار بوده كه در جريان آن بسياري از تركيبات ايمن به طور اشتباه به عنوان عوامل مستعد سرطان زا معرفي مي شوند. اين امر بدان معناست كه آزمايش روي حيوانات همچنان انجام مي شود در حالي كه برخي از اين تركيبات هيچ گونه خطري براي بدن ندارند.

آزمايش جديدي كه توسط محققان دانشگاه منچستر انجام شد از قابليت اطمينان بيشتري برخوردار است به طوري كه فرق بين داروهاي سرطان زا و نوعي ماده شيميايي با نام Promutagen را مشخص مي سازد. اين ماده تنها زماني عامل مولد سرطان مي شود كه يك بار به كبد بدن نفوذ كرده باشد.

هديه مالي اختصاص داده شده، به محققان اين دانشگاه در انجام آزمايشات جديد  Genotoxicity با استفاده از سلول هاي كبد انساني كشت داده شده كمك مي كند.

اميد مي رود اين روش جديد علاوه بر كاهش نياز به انجام آزمايش روي حيوانات زنده، غير مضر بودن برخي مواد شيميايي كه برچسب سرطان زا بودن را دارا هستند را به اثبات رساند.

کد خبر 397283

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha