به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حکمتعلی مظفری ظهر پنج شنبه در نشست خبری با بیان این مطلب گفت: در دوره دهم انتخابات مجلس شورای اسلامی پرونده های جرایم انتخاباتی تشکیل شده به ۳۰۰ مورد رسیده بود که این پرونده ها در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به ۱۸ مورد کاهش پیدا کرده است.
مظفری علت کاهش پرونده های تخلفات انتخاباتی را رویکرد اولیه سیستم قضایی مبنی بر پیشگیری عنوان کرد و متذکر شد: طبق مفاد قانون بخصوص ماده ۶۷ قانون انتخابات مجلس صراحتا بخش پیشگیری مورد تاکید قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه قوه قضاییه مسئولیت پیشگیری و برخورد با تخلفات انتخاباتی در کنار دستگاههای اجرایی را دارد افزود: تا امروز در آذربایجان شرقی ۴۵ جلسه ستاد پیشگیری برگزار شده است.
مظفری ادامه داد: ۲۰۷ مصوبه حاصل کار جلسات ستاد پیشگیری از وقوع تخلفات و جرائم انتخاباتی گزارش شده است.
وی اعلام کرد: یکی از مصوبات مهمی که در ابتدای کار اجرایی شد، تعیین ۴۲ شعبه ویژه برای رسیدگی به جرایم انتخاباتی دادسرا و دادگاههای جزایی به حرایم انتخاباتی اختصاص داده شده است.
رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی تصریح کرد: رئیس قوه قضاییه دستور راه اندازی ستادها با ریاست روسای دادگستری مرکز استان وشهرستان ها با عضویت مسئولین اجرایی، هئیت های نظارت شورای نگهبان در شهرستان، سپاه، نیروی انتظامی، استانداری، فرمانداری مرکز استان و همچنین دفتر نظارت شورای نگهبان اعضای اصلی داده است.
مظفری همچنین خبر از اهتمام پیش از موعد بررسی سوابق نامزدهای احتمالی شوراهای اسلامی در استان قبل استعلام کمیته های نظارتی داد و گفت: در عرض ۴۸ ساعت کلیه سوابق به تسلیم این کمیته شد.
وی با اشاره به اینکه جواب حدود ۱۴ هزار مورد استعلام در عرض ۴۸ صادر شد گفت: طبق قانون دادگستری ۱۰ روز مهلت دارد تا سوابق نامزد های داوطلب را مورد بررسی قرار دهد.
حجت الاسلام و المسلمین حکمتعلی مظفری یادآور شد: یکی از سیاستهای کلی نظام ممنوعیت ورود نیروهای مصلح قوای سه گانه و وزارتخانه ها و دستگاههای زیرمجموعه و نهادهای عمومی در دسته بندی های سیاسی و جانبداری آنان از انتخابات است
وی گفت: جلوه ای دیگر از اقتدار ملی در نظام اسلامی شروع شده است و حضور مردم در ۲۹ اردیبهشت ماه خود را نشان خواهد داد.
نظر شما