سعید اسلامی بیدگلی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اقتصاد ایران فراز و فرودهای بسیاری را طی کرده است. گاه اسیر تورمهای بیش از ۴۰ درصدی بوده و گاه هم مشکل رشد منفی، گریبان اقتصاد را گرفته، گاهی تحریم بوده و گاهی با معضل بیکاری دست و پنجه نرم کرده است. در همین زمانها و طی دهههای گذشته، همزمان با وجود چنین مشکلاتی ظرفیتهای بسیاری نیز در اقتصاد ایران توسعه یافته است.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری افزود: زیرساختها در برخی از حوزهها بسیار مناسب بوده و البته وسعت جغرافیایی و غنای سرزمینی هم، در کنار دسترسی مناسب به آبهای آزاد و بازارهای بکر کشورهای اطراف، فرصتهای طلایی در اختیار اقتصاد ایران قرار داده است. با همه این ظرفیتها و با توجه به برنامهریزیهایی که طی سالیان گذشته و توسط دولتهای مختلف صورت گرفته، همگان اذعان دارند که بهنسبت استعدادها و ظرفیتها، اقتصاد ایران در وضعیت مناسبی قرار ندارد.
وی تصریح کرد: البته که رسیدن به جایگاه مطلوب نیازمند یک برنامه بلندمدت و همهجانبه است و تنها به سیاستهای اقتصادی هم مرتبط نیست و بهخوبی آگاهیم که شرایط سیاسی و بینالمللی و حتی ساختارهای فرهنگی بر آینده اقتصادی ایران اثرگذار است.
اسلامی بیدگلی گفت: بسیاری از اقتصاددانان بر اهمیت بازار سرمایه در رشد اقتصادی کشورها تاکید فراوان دارند. اقتصاد ایران سالهاست که از وابستگی به بانکها رنج میبرد و برخی از مشکلات مزمن اقتصاد ایران به این موضوع باز میگردد. اکنون اما زمینه برای توسعه بازار سرمایه فراهمتر از گذشته است. بیش از ده میلیون کد سهامداری وجود دارد و با توجه به راهحلهای پیشنهادی برای سهام عدالت بهزودی سرنوشت دهها میلیون نفر دیگر هم به این بازار گره خواهد خورد.
وی اظهار داشت: اقتصاد ایران نیاز به شفافیت دارد و بازار سرمایه بهترین بستر برای ایجاد این شفافیت است. بنابراین از نگاه بسیاری از اقتصاددانان راهی بهجز توسعه بازار سرمایه برای بهبود و ارتقای اقتصاد ایران وجود ندارد. درست از همین رو نیاز است که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامههای عملی، مدون و دقیق خود را درباره بازار سرمایه اعلام کنند.
فعالان بازار سرمایه از ابتدای کارزار انتخاباتی در انتظار اعلام برنامههای دقیق دولتهای احتمالی آینده درباره این بازار هستند. نداشتن برنامه برای بازار سرمایه بهمعنای نداشتن برنامه برای بسیاری از مشکلات اقتصاد ایران است. متاسفانه حتی مناظره اقتصادی هم از سوالات و مباحثات درباره بازار سرمایه کشور خالی بود. ظاهرا مسئولان برگزاری مناظره در رسانه ملی هم دغدغهای درباره بازار سرمایه نداشتند و یا در این باره بیاطلاع بودهاند. آنها ظاهرا نمیدانستند که برخی از بیماریهای مزمن اقتصاد ایران بهخاطر عدمتوجه به توسعه بازار سرمایه بوده است.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران افزود: مشاوران کاندیداها حتما بیش از آنها از وضعیت اقتصاد ایران آگاه هستند و به همین دلیل باید اهمیت بازار سرمایه را برای نامزدهای مهمترین پست اجرایی کشور تبیین کرده باشند؛ بنابراین اکنون که زمان اندکی تا جمعه ۲۹ اردیبهشت باقی مانده است و میلیونها نفر سهامدار قصد ارزیابی برنامههای نامزدهای پست ریاست جمهوری را دارند؛ این مهم حاصل نخواهد شد، جز با ارائه یک برنامه با جزئیات کامل و کمّی درباره وجوه مختلف بازار سرمایه و خالی از کلیگوییهایی که متأسفانه در بسیاری از حوزهها ارائه شد.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه حوزه علم و اعداد و ارقام است و بیان سیاستهای کلی مشکلی از آن حل نمیکند؛ خاطرنشان کرد: سهامداران، سرمایهگذاران، مدیران و کارکنان نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه و شرکتهای سرمایهپذیر و نهادها و کانونهای حرفهای بازار سرمایه، برنامه پیشنهادی شما نامزدهای محترم ریاست جمهوری را موردبررسی و مداقه قرار خواهند داد و بیتردید با ارائه پیشنهادات و انتقادات، هم به بهبود این برنامه کمک خواهند کرد و هم پس از استقرار دولت برای اعتلای بازارهای مالی و در نتیجه پیشرفت اقتصادی کشور تلاش و همکاری خواهند داشت.
نظر شما