به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهری مهراد روز سه شنبه در نشست خبری، در ارتباط با مشکل مثانه عصبی و عوارض ناشی از آن، گفت: دیابت یکی از شایعترین بیماریها در جوامع بوده که به دلیل اختلال در سیستم عصبی میتواند عملکرد مثانه را از حالت عادی خارج کرده و احتباس ادرار و دفع ناکامل ادرار را به همراه داشته باشد.
وی افزود: اماس نیز میتواند عفونت ادراری را ایجاد کند و در واقع اماس یکی دیگر از دلایل ایجاد مثانه عصبی است.
این فوق تخصص مثانه با بیان اینکه بیماری پارکینسون نیز میتواند سیستم عصبی را مختل سازد و مشکل مثانه عصبی ایجاد کند، گفت: علم نورویورولوژی به این مشکلات پاسخ داده و میتواند در جهت کمک به بیماران گام بردارد.
وی با بیان اینکه دیسک کمر اگر تنگی کانال نخاع را به همراه داشته باشد، اختلال مثانه عصبی ایجاد میکند، همچنین تراماهای نخاع و ضربه به نخاع میتواند سبب آسیب به عصب مثانه و بیاختیاری ادرار شود.
مهراد ادامه داد: نوزادانی که یک توده بالای محدوده دنبالچه یا انتهای نخاع داشته باشند، در واقع دچار مشکل مننگوسل شده که یک اختلال مادرزادی است و مشکل مثانه ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: سرطان پروستات نیز میتواند سبب بروز بیماری عصبی مثانه شود که همه این مشکلات، امروزه قابل درمان بوده و میتوان اقدامات لازم را برای بیماران انجام داد.
مهراد در مورد بیاختیاری ادرار گفت: هرگونه نشت ادرار به صورت غیرارادی، بیاختیاری ادرار بوده که متأسفانه در همه سنین مشاهده میشود، البته کودکی که تنها در شب مشکل بی اختیاری ادراری دارد، بیماری او زمینهای بوده و میتواند از ریفلاکس ادراری باشد.
وی ادامه داد: بیاختیاری ادرار در زنان جوان ناشی از تنگی مجرای ادراری است؛ البته بیاختیاری ادراری در زنان به طورکلی شایعتر از مردان است.
مهراد افزود: بیاختیاری ادرار در زنان شامل بیاختیاری استرسی و بیاختیاری فوریتی بوده که در نوع استرسی، فرد با سرفه، عطسه و حتی خندیدن دچار ریزش ادرار میشود که این مسئله ناشی از ضعف عضلات کف لگن است.
این فوق تخصص مثانه گفت: بیاختیاری فوریتی در زنان مربوط به زمانی که مثانه بیشفعالی دارد و این موضوع از طریق تجویز دارو و یا تزریق بوتاکس در مثانه درمان میشود.
وی با بیان اینکه پروستات در مزدان عامل عمده مشکلات ادراری است، گفت: عمل پروستات میتواند یکی از عوارض آن، بیاختیاری ادراری باشد که امروزه با درمانهای جدید این مسئله مرتفع خواهد شد.
مهراد از ارائه پکیج به بیماران در قالب انجام سونوگرافی، آزمایش ادرار و... به مدت یک هفته قبل از ماه مبارک رمضان خبر داد و اعلام کرد: اقدامات لازم جهت کمک به بیماران در این زمینه انجام شده تا افراد برای ماه مبارک رمضان آمادگی لازم را برای روزهداری داشته باشند.
نماینده انجمن بین المللی نورویولوژی در ایران، گفت: امروز با استفاده از جراحیهای نوین میتوان مشکلات مثانه عصبی را به صورت کامل و با کار گذاشتن یک قطعه در بدن درمان کرد و خوشبختانه این موضوع در ایران اکنون در حال انجام است.
مهراد با اشاره به اینکه در حال حاضر در سه شهر تهران، تبریز و شیراز، درمان بی اختیاری ادراری در بیماران مبتلا به مثانه عصبی انجام می شود، افزود: هزینه این عمل ۶۳ میلیون تومان است که ۴۳ میلیون تومان آن را بیمه های پایه و مابقی را بیمه های تکمیلی پذیرفته اند.
نظر شما