خبرگزاری مهر، گروه استانها- محبوبه عبدی: پس از وقوع حوادث غیرمترقبه بخصوص زلزله، علاوه بر عملیات امداد و نجات، مسئله مهم دیگری نیز موردتوجه قرار میگیرد و آن حفظ سلامتی مردم و زلزلهزدگان بخصوص کودکان است.
ازاینرو موضوعاتی موردتوجه مسئولان مربوطه قرار میگیرد ازجمله موضوعات بهداشت محیط مثل تأمین آب سالم و کافی، توجه به دفع بهداشتی فاضلاب، مبارزه با حشرات، تأمین غذای سالم، تأمین اقلام بهداشتی موردنیاز، دفن لاشههای دام بجای مانده از حادثه، نظافت و ایجاد سرپناه مناسب و آموزش بهداشت است.
یک کارشناس بهداشت محیط در بجنورد دراینباره به خبرنگار مهر میگوید: زلزله ازجمله حوادث غیرمترقبهای است که به تأسیسات زیر بنایی منطقه صـدماتی را وارد کرده و عموماً بعد ازاینگونه حوادث مشکلات بهداشت محیطی آغاز و یا تشدید میشود.
دام مُرده باید تا ۴۸ سـاعت پـس از مـرگ بهمنظور به حداقل رساندن بو، حشرات موذی، سرایت بیماری و احتمال آلودگی زیستمحیطی مـدیریت شوند. وی که نمی خواست نامش آورده شود، میافزاید: به هم ریخـتن تأسیـسات آبرسانی، شبکه جمعآوری فاضلاب، اجساد دام و طیور تلفشده ازجمله این مشکلات است که پس از رخداد حادثه بروز میکند.
وی اظهار میکند: در این هنگام، علاوه بر امدادرسانی و تخلیه و اسکان موقت، نیاز به اطلاعات علمی و فنی درزمینهٔ روشهای تهیه آب آشـامیدنی، دفـع بهداشـتی فاضلاب، تهیه و توزیع و مصرف بهداشتی مواد غذایی، دفع بهداشتی زباله، گندزدایی محیطهای آلوده، مبارزه و کنترل حشرات فوریت دارد.
این کارشناس بهداشت محیط در بجنوردتصریح میکند: دام مُرده باید تا ۴۸ سـاعت پـس از مـرگ بهمنظور به حداقل رساندن بو، حشرات موذی، سرایت بیماری و احتمال آلودگی زیستمحیطی مـدیریت شوند.
وی بابیان اینکه دام مرده مستعد تجزیه و فساد سریع است، عنوان میکند: طیور نیز باید حداکثر ۲۴ سـاعت پـس از مـرگ مدیریت شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، تلف شدن شماری دام سبک و سنگین و وجود اجساد آنها در مناطق زلزلهزده یکی از آسیبهای پیش رو برای سلامت زلزله زدگان است که گرمای هوا نیز آن را تشدید میکند. خبرنگار ما این موضوع را در مناطق زلزلهزده خراسان شمالی موردبررسی قرار داده است.
تلف شدن ۵۰ رأس دام
رئیس جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: تاکنون تلف شدن ۵۰ رأس دام سبک و سنگین در روستاهای زلزلهزده خراسان شمالی قطعی شده است.
طبق برآوردهای اولیه درمجموع زلزله اخیر خراسان شمالی، ۲۵ میلیارد تومان به بخش دامی روستاها خسارت وارد کرده است. عبدالله یوسفی در حالی احتمال از رسیدن این آمار به ۴۰۰ رأس دام را داد که طبق استانداردهای بهداشتی و محیط زیستی باید حداکثر تا ۴۸ ساعت این دامها جمعآوری و بهصورت بهداشتی دفن شوند.
یوسفی اضافه می کند: طبق برآوردهای اولیه درمجموع زلزله اخیر خراسان شمالی، ۲۵ میلیارد تومان به بخش دامی روستاها خسارت وارد کرده است.
وی بابیان اینکه واحدهای دامداری بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد تخریبشدهاند، تصریح می کند: ۲۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خسارت وارده به این بخش است.
رئیس جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار می کند: ۲۰۰ میلیون تومان هم خسارت برآورد شده اولیه در تلفات دامهای سبک و سنگین و نیز علوفه موجود در انبارها است که در زیر آوار ماندند.
یوسفی می گوید: عمده تلفات دام در روستاهایی بوده که بیشترین خسارت را نیز از زلزله دیده است ازجمله روستاهای لنگر، قصر قجر و بور.
۷۵ رأس دام دفن بهداشتی شده است
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: دامهای تلفشده در سه روستای لنگر، قصر قجر و دراقانلو به شیوه بهداشتی دفن شدند.
سید محمدمهدی احمدی اظهار می کند: اقدامات دفن بهداشتی ۷۵ رأس دام در این سه روستا امروز سهشنبه و باگذشت سه روز از وقوع زلزله به پایان رسید.
وی بابیان اینکه آماری از تعداد دامهای از بین رفته نداریم، عنوان می کند: شاید آمار بیش از ۷۵ رأس باشد، چراکه ممکن است اهالی خود دامهای تلفشده را دفن کرده و به ما تحویل نداده باشند.
وی تصریح می کند: به دلیل باز نشدن مسیر روستای اوخلی در روزهای گذشته و وجود ماشینهای بیل مکانیکی درراه این روستا، هنوز اقدامات برای دفن بهداشتی دامهای تلفشده روستای زلزلهزده اوخلی به پایان نرسیده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی با تأکید بر اینکه چهار روستای لنگر، قصر قجر، دراقانلو و اولی به دلیل شدت زلزله دچار تلفات دام شدند، می گوید: در مابقی روستاهای زلزلهزده تلفات دام نداشته ایم.
نظر شما