۶ آبان ۱۳۸۵، ۱۲:۰۵

پيامبر اعظم (ص) و برجسته ترين ويژگيهاي اخلاقي - 9

پيروي از عدالت پيامبر(ص) بر عهده تمام مسلمانان است

پيروي از عدالت پيامبر(ص) بر عهده تمام مسلمانان است

سردبير فصلنامه شيعه شناسي با بيان اينكه برخورد پيامبر اسلام(ص) با افراد بسيار معتدل بود، گفت: پيروي از عدالت و ميانه روي، اين ويژگي برتر پيامبر گرامي اسلام به منظور ترويج دين اسلام وظيفه هر مسلمان خداجوي است.

حجت الاسلام دكتر سيد رضا مؤدب سردبير فصلنامه شيعه شناسي و عضو هيئت علمي دانشگاه قم در گفتگو با خبرنگار مهر، با تأكيد بر اينكه يكي از ويژگي هاي مهم پيامبر(ص) اعتدال و ميانه روي است، اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن كريم پيامبر را در آيات بسياري مورد وصف قرار داده و مي فرمايد، اي رسول ما در رفتار خود ميانه رو باش.

وي با اشاره توصيف قرآن كريم در بيان اخلاقيات پيامبر(ص) اظهار داشت: پيامبر گرامي اسلام از يك جهت نسبت به كفار و دشمنان اسلام كه مانعي در برابر ترويج دين توسط ايشان بودند برخورد شديد دارند و با آنها مقابله و جهاد مي كنند لكن رفتار پيامبر به گونه اي نبود كه حتي دشمنان اسلام را فراري دهند، در برخورد با كفار تا آنجايي كه امكان دارد مقابله مي كند و در عين حال از افراط و تفريط جلوگيري مي كند .

وي افزود: پيامبر با مسلمانان و درون جامعه رحيم و در برخورد با آنها بسيار متواضع بود، ويژگي اعتدال و ميانه روي پيامبر كه در آيات بسياري به آن اشاره شده، در واقع ارزشمند است.

حجت الاسلام دكتر سيد رضا مؤدب با بيان اينكه در جامعه امروز مسئله ميانه روي بدرستي تحليل نشده است، گفت: در زندگي امروز در مسئله برخورد با كفار دين به دليل اينكه مسئله اعتدال و ميانه روي آنچنان كه بايد به درستي تحليل نشده است مردم در رفتار خود دچار افراط و تفريط مي شوند، در حاليكه پيامبر در رفتار خود مرز عقل و اعتدال را رعايت مي كردند.

وي با اشاره به اينكه پيامبر(ص) ضمن اينكه در مواجهه با دوستان و همكاران مهربان بودند آنها را نيز تكريم مي كردند، اظهار داشت: پيامبر اسلام تا مرزي كه دين اجازه مي داد مسلمانان را تكريم و در برخورد با آنها يكسان عمل مي كردند، به اين دليل كه افراط و تفريط سبب آفت هايي در جامعه مي شود كه ريشه هاي جامعه را سست و بي بنياد مي كند و همچنين باعث مي شود جامعه اسلامي از بين رفته يا تضعيف شود .

سردبير فصلنامه شيعه شناسي با اشاره به اينكه در زندگي امروز دو راه قابل بررسي است، يادآور شد: دو معيار در حيطه خصوصيات اخلاقي پيامبر(ص)، به ويژه اعتدال و ميانه روي ايشان قابل بحث است، اول اينكه آشنايي بيشتر با زندگي پيامبر گرامي اسلام كه چگونه عبادت و چگونه رفتار روزانه خود را تنظيم مي كردند و دوم اينكه كمك از خرد ورزي و قدرت عقل و استفاده از نيروي فكري كه خداوند در وجود ما نهاده است، اينكه ما همواره راه درست و منطقي را فراروي خود قرار دهيم و از آن بهره ببريم.

کد خبر 398740

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha