به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد ذوالفقاری صبح پنجشنبه در همایش تخصصی زکات با علمای شیعه و سنی در استان هرمزگان بیان داشت: کمیته امداد در حال حاضر به تعداد فقرا تحت پوشش ، نیازهای فقرا را به عدد و رقم شناسایی کرده است و مددجویان ، نوع نیازها و قیمت نیازها را دقیق می شناسیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه بخشی از نیازهای کمیته امداد را دولت در اختیار این نهاد قرار می دهد، اظهارداشت: کمیته امداد ۷۵ درصد از اعتبار خودش را از دولت می گیرد و مابقی۲۵ درصد را از کمکهای مردمی جمع آوری می کند و در سال گذشته یکهزار و ۴۶۰ میلیارد تومان از ۲۵ درصد کمکهای مردمی درآمد داشتیم.
وی تبیین داشت: در بعضی از استانها هزینه جمع آوری شده از جشن نیکوکاری بیشتر از زکات می باشد که نشان می دهد در این مناطق بخوبی در حوزه زکات کار نشده است و همت والای دست اندرکاران و مردم را می طلبد. در سال گذشته ۳۰۰ میلیارد ریال صدقه و ۲۷۰ میلیارد ریال زکات جمع آوری شده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور از وظایف کمیته امداد را زنده کردن فرهنگ احسان ، نیکوکاری ، خیرخواهی و خیراندیشی معرفی کرد و افزود : اگر به فقر در جای خودش رسیدگی نشود عوارض باقی مانده از فقر تشدید شده بیشتر خواهد شد و در جامعه نتایج عینی آن ملموس می شود.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم درامد لازم را از زکات کسب کنیم که بتوانیم به نیازمندان کمک کنیم باید مهارت دینی مردم را افزایش دهیم.
این مسئول در ادامه به کمک هر چه بیشتر علمای دینی با نفوذ کلام خود در شهرها و روستاها اشاره کرد و افزود: بایستی علما برای افزایش دانش دینی مردم در حوزه زکات و انفاق کمک کنند تا مردم با آگاهی هرچه بیشتر زکات اموال خود را پرداخت کنند.
وی تبیین داشت: اگر امکانات لازم به روستاها تزریق شود قطعا توسعه همه جانبه در این مناطق اتفاق می افتد و زکات در داخل استان می تواند جلوی حاشیه نشینی را بگیرد و مهاجرت به شهرها را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه امکانات کمیته امداد جوابگوی نیازهای مددجویان نیست، گفت: نیازهای اشتغال، تامین جهیزیه و ... با جمع آوری زکات به راحتی تامین می شود.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور اظهارداشت: دست اندرکاران حوزه زکات حجم اقتصادی زکات را نمی شناسند و قانع کردن و توجیه مردم از طریق دستورات دینی به راحتی می تواند حجم گسترده ای از زکات را جمع آوری کند.
ذوالفقاری تصریح کرد: هر استانی که توانسته به پرداخت کننده زکات، بیلان روشنی از زکات را نشان دهد در راستای جمع آوری زکات موفق تر بوده است.
وی تاکیدکرد: هر روستایی همان قدر که زکات پرداخت کند دولت هم به همان مقدار به نیازمندان کمک خواهد کرد و هدفگذاری خوبی انجام شده است که در مدت کوتاه می توانیم بخشی از نیازهای نیازمندان را برطرف کنیم.
نظر شما