۱۴ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۳۶

فرزند این خانه تاریخ ایران را دگرگون کرد؛

بیت قدیمی امام؛ میزبان رنج‌هایی که روحی بزرگ به روح‌الله بخشید

بیت قدیمی امام؛ میزبان رنج‌هایی که روحی بزرگ به روح‌الله بخشید

خمین- اینجا بیت قدیمی امام راحل است در شهر خمین؛ بزرگمردی که تاریخ ایران را دگرگون کرده و طاغوت را از تخت ظلم و جور به زیر کشید، ۱۱۵سال قبل در این خانه پا به عرصه وجود گذاشت.

خبرگزاری مهر- گروه استان ها: اینجا شهری است که خاطرات کودکی امام خمینی(ره) را در سینه دارد، بیت قدیمی امام راحل همچون نگینی در دل خمین می درخشد و زندگانی نوجوانی که سال‌های بعد بزرگمرد تاریخ ایران شد را روایت می کند.

وی را «روح الله» نام نهادند و روح الله وارث فضیلت های خانواده ای بـود که نسل در نسل در کار هدایت مردم و کسب معارف الهی کـوشیده بودند.

پدر بزرگـوار امام خمینی، مرحوم آیت الله سید مصطفی مـوسـوی پس از آنکه سال ها در نجف اشرف، علـوم و معارف اسلامی را فرا گرفته و به درجه اجتهاد رسیده بـود به ایران بازگشت و در خمین مرجع مردم در امـور دینـی بـود.

روح الله پنج ماهه بود که دست ظلم طاغوت گل وجود پدرش را بی رحمانه چید و آیت الله سید مصطفی مـوسـوی در مسیر اراک به خمین به ضرب گلوله به شهادت رسید.

رنج یتیمی از همان اوان کوکی روح بزرگی به روح الله بخشید و پس از شهادت پدر، مادری که خود از خاندانی عالم و با تقوا بود سرپرستی و پرورش فرزندش را بر عهده گرفت اما نوجوانی روح الله نیز با فراق مادر همراه بوده و امام خمینی(ره) در سن ۱۵سالگی از نعمت وجود مادر نیز محروم شد.

در سال های بعد روح الله راهی اراک و سپس قم شد تا در حوزه علمیه قم تحصیلات تکمیلی حوزوی را به انجام برساند.

دوران کودکی و نوجوانی روح‌الله همزمان با بحران های سیاسی و اجتماعی ایران سپری شد. امام خمینی(ره) از همان ابتدای زندگی، با درد و رنج مردم و مشکلات جامعه آشنا شد و همراه خانواده و اطرافیان در سنگر دفاع، آبدیده و در کوران حوادث و مسائل به مجاهدی تمام عیار تبدیل شد.

ایثار و از خودگذشتگی های امام راحل در زمان خود به نوعی در تمام ابعاد جامعه ایران بروز پیدا کرد. امام خمینی(ره) علاوه بر اینکه یک شخصیت عظیم است، یک راه و یک تفکر نیز هست، تفکر اصیل انسانی و دینی که جاودانه است و منش هایی که باید سرمنشا افکار و رفتار همگان قرار گیرد.

دوران نوجوانی امام راحل و حضور در مکتب استادان برجسته

حجت الاسلام علیرضا مرودشتی، مسئول موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در خمین در گفت و گو با مهر اظهار داشت: امام خمینی (ره) عالمی اسلام شناس، سیاستمدار، مردم شناس، آگاه به مسائل روز دنیا و تاریخ عمومی و تاریخ اسلام بود که از همان دوران نوجوانی از محضر استادان برجسته و عالم بهره برد.

وی با اشاره به دوران کودکی و نوجوانی امام خمینی(ره) افزود: در آن زمان مدرسه به شکل امروزی وجود نداشت و آن دسته از مردم که به تربیت و تحصیلات فرزندان خودشان اهمیت می‌دادند، آنها را به مکتب خانه می‌فرستادند، تا خواندن و نوشتن و قرآن و ادبیات فارسی بیاموزند. امام خمینی (ره) هم به مکتب می رود و نزد ملا ابوالقاسم به فراگیری عم جز، گلستان و بوستان سعدی و کتاب های ادبی دیگر می پردازد.

مرودشتی افزود: در آن زمان، رفت و آمد به اراک برای تحصیل بسیار دشوار بود بنابراین بزرگان خمین، مدرسه‌ای به سبک مدارس جدید در این شهر احداث می کنند و امام راحل نیز تحصیلات اولیه خود را در همین مدرسه می گذراند.

مدیر نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در خمین گفت: این مدرسه سه معلم داشت، یکی از آنها به نام میرزاعلی خان، معلم زبان فرانسه بود، یک نفر هم روحانی و معلم زبان فارسی بود و آقا شیخ فضل‌الله، عموی مادر امام خمینی(ره) هم معلم شرعیات این مدرسه بود.

وی اظهار داشت: با وجود ادامه تحصیل امام خمینی(ره) در این مدرسه، خانواده برای ایشان معلم اختصاصی می گیرند که یک نفر به نام افتخارالعلما معلم مقطع ابتدایی امام(ره) بود، دروس مقدماتی را محمدمهدی داعی به امام درس داد و منطق را هم حاج میرزا نجفی به ایشان تدریس کرد.

مسئول موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در خمین یادآور شد: پس از اتمام دوران تحصیلات اولیه، امام راحل به اراک و سپس قم برای تکمیل مراحل تحصیل حوزوی خود مهاجرت می کنند.

وی افزود: معمار انقلاب اسلامی از فلسفه، عرفان، اخلاق و همه علوم تخصصی حوزوی در حد بسیار بالایی برخودار بود که با انقلاب خود اسلام ناب محمدی را احیا کرد و ایام ارتحال امام فرصتی برای یادآوری آموزه‌ها ، افکار امام خمینی (ره) و مرور باورهای ایشان است.

مرودشتی بیان کرد: امام خمینی(ره) که یک الگوی موفق در همه ابعاد زندگی برای انسان امروز است، در سن هفت‌سالگی حافظ قرآن بود و از خاطراتی که به جای مانده اینطور به نظر می رسد که ایشان از دوران نوجوانی، نسبت به وقایع و حوادث سیاسی و اجتماعی جامعه حساس بوده است.

عاقبت اندیشی در امور و توجه همیشگی به مردم، ویژگی مهم بنیانگذار انقلاب بود

حجت الاسلام سیدعلی حسینی، امام جمعه شهر خمین نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر در زمینه فضایل اخلاقی و شخصیتی بنیان گذار انقلاب اسلامی اظهار داشت: آینده نگری، بصیرت و عاقبت اندیشی در امور، از ویژگی های شخصیتی امام خمینی (ره) به شمار می رفت که همواره در تصمیمات خود این آینده نگری را لحاظ می کردند.

وی افزود: امام خمینی(ره) وارث فرهنگ غنی دینی خانواده اش بود، که در کسب معارف الهی و هدایت مردم در خمین نقش بسیاری داشتند.

امام جمعه شهر خمین خاطرنشان ساخت: پدر امام خمینی(ره)، آیت الله سید مصطفی موسوی که با آیت الله العظمی میرزای شیرازی نیز هم عصر بود، در نجف به تحصیل در زمینه علوم و معارف اسلامی پرداخت و در منطقه خمین، مردم در زمینه های دینی و علوم دینی به وی مراجعه می کردند.

حسینی گفت: امام خمینی(ره) پس از یادگیری علوم مقدماتی، از جمله ادبیات عرب، منطق، فقه و اصول در سن هفده سالگی عازم حوزه علمیه اراک شد و تا سن نوزده سالگی که به قم مهاجرت کرد، به شهر خمین رفت و آمد داشت.

وی افزود: امام خمینی (ره) ستون عظیم خیمه انقلاب بود که با درایت و رهبری عالمانه خود جامعه را آگاه کرد، وفاداران به نظام مقدس را گرد هم آورد و توانست ملت را از چنگال استکبار نجات دهد.

حسینی بیان کرد: بصیرت، بینش و تامل در عمق امور، از ویژگی های شخصیتی امام خمینی (ره) بود که در فراز و نشیب های مسایل، از این ویژگی ها بهره می بردند.

امام جمعه شهر خمین خاطرنشان ساخت: امام خمینی (ره) عالمی سیاستمدار، مردم شناس و آگاه به مسائل روز دنیا بود که از فلسفه، عرفان، اخلاق و علوم تخصصی حوزوی در حد اعلی برخودار بوده و در تمامی تصمیمات، مردم داری و مردم سالاری را مدنظر قرار می داد.

کد خبر 3995848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha