۱۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۳۰

یک مقام مسئول مطرح کرد؛

ارزش هیدروکربور تولیدی زاگرس جنوبی؛ بیش از ۹ میلیارد دلار

ارزش هیدروکربور تولیدی زاگرس جنوبی؛ بیش از ۹ میلیارد دلار

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: ارزش تولیدات نفت، گاز و میعانات گازی این شرکت در سال گذشته بالغ بر ۹ میلیارد دلار ارزیابی شده است.

به گزارش مهر به نقل شرکت ملی نفت ایران، غلامحسین منتظری عنوان کرد: با برنامه ریزی و اقدام های انجام شده در بخش تولید در سال گذشته توانستیم جمعا ۶۲ میلیارد متر مکعب گاز، حدود ۲۰ میلیون بشکه میعانات گازی و ۲.۲ میلیون بشکه نفت از مناطق عملیاتی تحت پوشش تولید کنیم.

منتظری در مورد برنامه تولید امسال شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: بر اساس پیش بینی های انجام شده طی ۸ ماهه نخست سال روزانه ۱۶۳ میلیون متر مکعب گاز تولید می شود. در چهار ماه پایانی سال و با توجه به شرایط آب و هوایی و آغاز فصل سرما نیز روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز استحصال می شود.

وی ادامه داد: در مجموع پیش بینی میانگین تولید گاز در سال جاری ۱۷۵.۳ متر مکعب است. تا پایان سال جاری حدود ۶۳ میلیارد متر مکعب گاز، حدود ۲۰ میلیون بشکه میعانات گازی و حدود ۲.۱ میلیون بشکه نفت تولید خواهیم کرد.

توسعه میدان نفتی خشت تا پایان نیمه نخست سال ۹۷

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با بیان این که فرایند تکمیل توسعه میدان نفتی خشت در دست اجراست، گفت: پیش بینی می شود توسعه این میدان در نیمه نخست سال ۹۷ به اتمام برسد و روزانه حدود ۲۰ هزار بشکه نفت از آن استصحال شود و به وسیله خط لوله به گناوه و از آن جا به مبادی صادراتی منتقل شود.

وی همچنین از ایجاد یک ایستگاه تقویت فشار گاز در کنگان، میدان هما و میدان وراوی خبر داد و تولید پایدار را از اهداف اصلی شرکت خواند.

حفاری ۳ حلقه چاه جدید در میدان های دالان، نار و هما

منتظری با اشاره به حفاری و بهره برداری از ۶ حلقه چاه در سال گذشته، تعداد کنونی چاه های گازی فعال و چاه های نفتی را به ترتیب ۲۱۴ و ۱۲ حلقه برشمرد و گفت: در مجموع تعداد چاه های موجود در منطقه زاگرس جنوبی بالغ بر ۳۵۰ حلقه است که بخشی از این چاه ها در میادین اکتشافی قرار دارند و به صورت دوره ای به آن ها رسیدگی می شود و مورد تعمیر قرار می گیرند.

وی با بیان این که برنامه حفر ۲ حلقه چاه جدید در میدان های سروستان و سعادت آباد در سال ۹۷ در دستور کار شرکت زاگرس جنوبی قرار دارد، گفت: طی برنامه ریزی های صورت گرفته، قرار است طی سال جاری ۳ حلقه چاه جدید در میدان های دالان و نار و هما حفاری شود و همچنین چاه شماره ۱۲ دالان و چاه شماره ۱۵ آغار را می بایست تعمیر کنیم.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با بیان اینکه ایجاد شرایط ایمن برای تولید نفت و گاز از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: در مجموع در سال گذشته ۲۲۸ هزار نفر ساعت تعمیرات اساسی در این شرکت انجام شده است. در ضمن عملیات تعمیرات اساسی بر روی حدود ۲۵.۵ کیلومتر خطوط لوله نیز انجام شده است.

وی از انجام عملیات توپکرانی هوشمند حدود ۱۱۰ کیلومتر خط لوله در سال گذشته خبر داد و گفت: با توجه به نتایج رضایتمندانه حاصل از این تکنولوژی، امسال نیز بر همین اساس برای تعمیرات اساسی برنامه ریزی کرده ایم به طوری که در بخش تعمیرات اساسی، تحقق ۲۲۹ هزار نفر ساعت و نیز حدود ۲۰۰ کیلومتر توپکرانی هوشمند در خطوط لوله ۲۴ و ۳۶ اینچ در نظر داریم که با توجه به نتایج آن، برای تعمیرات اساسی در سال ۹۷ تصمیم گیری خواهیم کرد.

انتقال الزامات اقتصاد مقاومتی به لایه های مختلف سازمان

منتظری درخصوص سایر فعالیت های شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی عنوان کرد: تولید محتوی و تمرکز بر حوزه اقتصاد مقاومتی و برگزاری کلاس ها و سمینارهای آموزشی و فرهنگ سازی درون سازمانی و انتقال الزامات اقتصاد مقاومتی به لایه های مختلف سازمان تا کنون صورت گرفته است.

وی افزود: با توجه به ابن که بخش عمده ای از همکاران ما به صورت اقماری در حال کار هستند و نیاز است توجه ویژه ای به شرایط این کارکنان داشته باشیم، رسیدگی به اوضاع خانواده های ایشان همواره در برنامه های جانبی قرار دارد به طوری که در سال گذشته کلاس هایی با محتوی روانشناسی خانواده برگزار شد.

فعال سازی کمیته ساخت داخل و استفاده از ظرفیت های داخلی

این مدیر نفتی در خصوص اتکا بر توان داخل گفت: با فعال سازی کمیته ساخت داخل در حوزه فعالیت های الکترونیکی که پیش از این از خارج از کشور حمایت و تامین می شد، اکنون با پتانسیل داخل به ویژه با پتانسیلی که در صنایع الکترونیک شیراز موجود است، اقدام به ساخت کارت های الکترونیکی سیستم های کنترلی کرده ایم. به طور نمونه کارت های الکترونیکی سیستم های کنترلی ایستگاه های تقویت فشار گاز لار که توربین و کمپرسورهای آن متعلق به زیمنس است را طراحی و ساخته ایم.

خروج نام زاگرس جنوبی از فهرست آلاینده های محیط زیست

منتظری با ضروری خواندن توجه به مسایل ایمنی و زیست محیطی، گفت: عمده ترین مسئله ای که ما همواره در تعمیرات اساسی خود مد نظر داشته ایم، رعایت مسائل ایمنی و HSE است که در همین راستا در سال گذشته تعدادی پروژه در حوزه محیط زیست انجام دادیم که در نهایت به حذف نام شرکت از لیست شرکت های آلاینده محیط زیست منتهی شد.

وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر در هیچ یک از مناطق عملیاتی تحت پوشش شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی، پساب صنعتی و بهداشتی به محیط زیست وارد نمی شود.

کد خبر 3996949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha