۱۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۱۳

رئیس بخش جانواران سمی موسسه رازی مطرح کرد:

امکان استفاده از سم استحصال‌شده مارهای پرورشی در تولید پادزهر

امکان استفاده از سم استحصال‌شده مارهای پرورشی در تولید پادزهر

کرج - رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: امکان استفاده از سم استحصال‌شده از مارهای پرورشی در تولید پادزهر ازجمله برنامه‌های تحقیقاتی این موسسه به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ناصر محمدپور پیش از ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به استفاده از زهرمارها برای تولید پادزهر، اظهار کرد: این زهرها در حال حاضر به‌صورت سم گیری در محل استحصال می‌شود زیرا سمی که از مارهای پرورشی استحصال می‌شود، نمی‌تواند در تولید پادزهر مورداستفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه خصوصیات سم مار در اسارت تغییر می‌کند، گفت: موسسه رازی با ایجاد مزرعه‌ای برای پرورش مارها تلاش می‌کند با آزمایش پادزهر مارها و مقایسه با سموم طبیعی سم موردنظر را در تولید پادزهر استفاده کند.

محمدپور بابیان اینکه موسسه رازی به دنبال تولید انواع واکسن‌های دامی بوده و با واکسیناسیون دام و حیات‌وحش، در راستای جلوگیری از انقراض گونه‌های جانوری و ایمنی آنان حرکت می‌کند، گفت: حیوانات آزمایشگاهی که برای فعالیت‌های تحقیقاتی این موسسه استفاده می‌شوند نیز پرورشی بوده و چندین دهه است که حیوانی از طبیعت برای آزمایش در این موسسه مورداستفاده قرار نمی‌گیرد.

رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی اضافه کرد: مارها تنها جانورانی هستند که از طبیعت گرفته‌شده که آنان نیز پس از زهرگیری در محل، در طبیعت رها می‌شوند.

وی با اشاره به برنامه‌های بخش جانوران سمی موسسه رازی، گفت: ایجاد فضای تکثیر و پرورش، ارزیابی امکان استفاده از سم استحصال‌شده از مارهای پرورشی در تولید پادزهر و جایگزین کردن آن‌ها، شناسایی بیماری‌های حیات‌وحش و تهیه واکسن‌هایی برای جلوگیری از انقراض ناشی از این بیماری‌ها از برنامه‌های اصلی این بخش محسوب می‌شوند.

محمدپور گفت: سم مار در زمان استحصال به شکل مایع زردرنگی است که با لیوفیلیزه کردن خشک‌شده و به شکل پودر سفید و زرد نگهداری می‌شود.

رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با تأکید بر اینکه صنعت واکسن ازجمله صنایع پیشرو در کشور محسوب می‌شود، گفت: پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های موجود در دنیا که در تولید پادزهر مورداستفاده قرار می‌گیرد، در موسسه رازی وجود دارد و این پادزهرها بر اساس استانداردهای روز اروپا تولیدشده و از بهترین پادزهرهای دنیا به‌حساب می‌آید.

کد خبر 3997192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha