۲۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۱۴

نمایشگاه معرق و ملیله چرم روی چوب برگزار می شود

نمایشگاه معرق و ملیله چرم روی چوب برگزار می شود

نمایشگاه معرق و ملیله چرم روی چوب هنرمند پیشکسوت کشورمان اسماعیل میرفخر رجایی به حمایت دفتر معاونت صنایع دستی در ساختمان شماره ۱ سازمان از ساعت ۹ صبح تا ۱۵ عصر پذیرای علاقه مندان است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور؛ این هنرمند متولد تهران و ساکن اصفهان  دارای مدرک دیپلم است و با داشتن نشان اصالت یونسکو و شرکت در نمایشگاه های متعدد از سال  ۱۳۷۰ فعالیت حرفه ای خود را آغاز کرده است.

میرفخر رجایی در مورد سابقه فعالیت خود گفت: از کودکی در خانواده ای بزرگ شدم که با چرم و کارهای چرمی سروکار داشتیم، پدرم در حرفه محصولات چرم صنعتی فعالیت می کردند، اما از سال ۷۰ کم کم به جنبه هنری کار با چرم علاقمند شدم و به ساخت کیف و کفش و لباس به شیوه هنری و دست دوز پرداختم، سپس با همفکری و همکاری و مشورت استاد آقا رخ از هنرمندان نقاش روی چرم اصفهان، بطوراختصاصی به معرق و ملیله چرم بر روی چوب پرداختم، پس از سالها آزمون و خطا اکنون تنها دکوراسیون داخلی منازل را بنا به خواست و نیاز بازار و جامعه امروزی تولید می کنم.  

وی در ادامه افزود :  این رشته هنری یک رشته جدید است و با اینکه چندین سال مشغول به کار هستم و با ثبت این ابداع اکنون این هنر جزء رشته های صنایع دستی محسوب می شود، اما هنوز در بین مردم ناشناخته است، امروز  دغدغه شناساندن این هنر را به عامه مردم کشوردارم.

 رجایی درباره مراحل و شیوه کار چنین گفت :  در این هنر ابتدا طرح با توجه به قالب چوبی آن شی مورد نظر کشیده می شود، سپس قطعات چرم ها با توجه به طرح، بریده شده و در هرجا احتیاج به سوخت یا حکاکی دارد انجام می گیرد و سپس برش نخ های ملیله چرم جا گذاری شده و نهایتا چرم ها  بصورت معرق در کنار هم در جای خودشان روی چوب گذاشته و نقاشی ها انجام می شود. در این مرحله کار ثابت سازی انجام و نهایتا پتینه کاری و لاک کاری شده و فیکساتیو آخر زده میشود.  

این استاد پیشکسوت در ادامه بیان کرد : در نمایشگاه حاضربیش از ۴۰ محصول  از انواع میز کنسول و آیینه، میز وسط، جلد قران و کتاب، رحل، صندلی و ا شیاء کاربردی متناسب با دکوراسیون منزل را به نمایش گذاشته ام؛ که همه اینها تولیدات شاگردان و کارآموزان این هنر در زندان اصفهان است، باعث افتخار است که این هنر به یاری این مدد جویان رسیده که هم برای آینده اشان مفید است و هم روحیه آنها با روحیه هنری ادغام شده و به آنها و خانواده هایشان انگیزه و امید می دهد.

این هنرمند پیشکسوت و خود آموخته مبتکر؛ در پایان ضمن تشکر از دفتر صادرات و معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی  عنوان کرد :  بنده با ایجاد کارآفرینی و شغلی که گروهی مشغول به انجام هستند با ابداع یک رشته جدید هنری خواهان حمایت و بازاریابی بخش فروش هستم. برپایی نمایشگاه ههای بیشتر برای دریافت سفارش مهم هستند نه فقط فروش صندوقی، امیدوارم مسئولان مانند همیشه راهکاری برای این مسائل طراحی کنند.

 این نمایشگاه به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی از۲۰ تا ۲۴  خرداد در ساختمان شماره ۱ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت ۹صبح تا ۱۵ عصر پذیرای علاقه مندان است.  

کد خبر 4001705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha