به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه کمیته یاوران وقف علم و فناوری با حضور اعضا در محل اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی برگزار شد.
در این جلسه قربانی مشاور استاندار خراسان رضوی، کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، حجت الاسلام و المسلمین احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، حجت الاسلام ایزدی، معاون فرهنگی اوقاف خراسان رضوی، علم الهدایی رئیس پارک علم وفناوری خراسان رضوی، فتاحی پزشک متخصص، جراح و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی، بنا نژاد، رئیس اتاق اصناف مشهد، جعفر زارع رئیس دفتر همکاری های علمی و امور نخبگان شهید فهمیده منطقه شمالشرق کشور، امینی معاون پارک علم و فناوری و حجت الاسلام مهذب، رئیس مرکز رشد فرهنگی و زیارت پارک علم و فناوری حضور داشتند.
در ابتدای جلسه جعفر زارع، رئیس دفتر همکاری های علمی و امور نخبگان شهید فهمیده منطقه شمال شرق کشور و دبیر کمیته یاوران وقف علم و فناوری به ارائه گزارش عملکرد و فعالیت های انجام شده طی پنج سال اخیر این دبیرخانه پرداخت.
زارع در ادامه گفت: ایده وقف علم و فناوری و شروع به کار فعالیت های حول محور این موضوع از شهرستان سبزوار و با همکاری اوقاف این شهرستان آغاز شد.
وی افزود: در سال ۹۱ دبیرخانه وقف علم و فناوری در شهرستان سبزوار ایجاد شد.
دبیر کمیته یاوران وقف علم و فناوری با اشاره به اینکه اولین همایش استانی وقف علم و فناوری در سال ۹۳ در شهرستان سبزوار برگزار شد، گفت: ایجاد کمیته وقف علم و فناوری، تهیه کتاب وقف علم و فناوری و ساخت کلیپ وقف علم و فناوری و ایجاد نخستین وقف جمعی علم وفناوری از دیگر اقدامات انجام شده در راستای توسعه و ترویج وقف علم و فناوری است.
وی با بیان اینکه با همکاری و پیگیری اداره کل اوقاف خراسان رضوی از سال ۹۴، یک روز در دهه وقف به نام وقف علم و فناوری نام گذاری شد، تصریح کرد: همچنین در سال گذشته با همکاری این اداره کل، نخستین همایش ملی وقف علم و فناوری در مشهد برگزار شد.
زارع با اشاره به جمع آوری مبلغ ۲۷۳ میلیون ریال جهت ایجاد نخستین وقف علم و فناوری در استان، اظهار کرد: با همکاری معاونت فرهنگی اوقاف خراسان رضوی، جهت دهی ۳۰ وقف جدید با موضوع وقف علم و فناوری انجام شد.
دبیر کمیته یاوران وقف علم و فناوری ترویج و فرهنگ سازی، نهادسازی، محتوا سازی، نهاد سازی و بهره برداری را از مراحل انجام کارها و فعالیت های در کمیته یاوران وقف علم و فناوری عنوان کرد.
زارع بیان کرد: باید از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور در راستای توسعه این امر مهم استفاده کنیم.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: در اداره کل اوقاف استان با توجه به درخواست اقشار مختلف مردم، کمیته های یاوران وقف مرتبط ایجاد شده و به فعالیت مشغول است.
وی ادامه گفت: معمولا موقوفات بزرگ توسط علما و اصحاب علم وقف شده است.
احمدزاده تصریح کرد: باید فضلیت علم و علم آموزی برای مردم بیان شود تا خیرین ترغیب به وقف در این حوزه شوند.
وی افزود: مخاطب اصلی وقف علم و فناوری جامعه علمی و دانشگاهی است و باید ترویج وقف علم و فناوری در این قشر از جامعه انجام شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه در پایان به سازوکار و نظارت دقیق اوقاف بر اجرای نیت موقوفات اشاره کرد.
ضرورت ترویج صحیح گفتمان وقف علم و فناوری در میان استادان پیشکسوت
دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد مقدس نیز در این جلسه گفت: اگر همه نهادها در یک راستا حرکت کنیم به هدف نهایی و غایی بیشتر نزدیک می شویم.
وی با بیان اینکه هر مجموعه فعال در حوزه وقف علم و فناوری و در راستای فعالیت های خود تلاش هایی انجام می دهد، افزود: اگر این فعالیت ها هم گرا و هم راستا شود و ظرفیت ها در این کمیته تجمیع شود، کار بزرگی انجام خواهد شد.
رئیس دانشگاه فردوسی گفت: ظرفیت های خوبی در بین اساتید بازنشسته وجود دارد که با ترغیب و ترویج صحیح گفتمان وقف علم و فناوری در میان آنها، نتایج خوبی حاصل می شود.
گفتنی است دکتر مروج الشریعه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان رضوی، دکتر قربانی، مشاور استاندار خراسان رضوی، دکتر کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر علم الهدایی، رئیس پارک علم وفناوری خراسان رضوی، دکتر فتاحی (پزشک متخصص و جراح، نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی)، مهندس طاهری (مدیر کل اسبق جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی)، مهندس بنا نژاد رئیس اتاق اصناف مشهد، مهندس حسینی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی، مهندس جعفر زارع رئیس دفتر همکاری های علمی و امور نخبگان شهید فهمیده منطقه شمالشرق کشور اعضای کمیته وقف علم و فناوری می باشند.
نظر شما