به گزارش خبرنگار مهر، خسرو شهبازی امروز دوشنبه در نشست خبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در محل این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: هفته جهاد کشاورزی با فرمان حضرت امام خمینی(ره) در ۲۷ خرداد ۱۳۵۸ جهت کمک به روستائیان و تولیدکنندگان و محرومیت زدایی از این قشر تشکیل شد.
وی افزود: وظیفه اصلی این سازمان تولید محصولات کشاورزی و خودکفایی محصولات کشاورزی است. پ
استخدام ۷۶۷ کارشناس کشاورزی در استان
شهبازی خاطر نشان کرد: در دولت یازدهم ۷۶۷ کارشناس کشاورزی با مدارک لیسانس به بالا در ۵۴ مرکز جهادکشاورزی دهستانهای استان کرمانشاه برای علمی کردن کشاورزی و انتقال یافته های مراکز تحقیقاتی به کشاورزان استخدام شدند. که این تعداد استخدام در یک بازه زمانی سه ساله در تاریخ بخش کشاورزی استان کرمانشاه بی سابقه است.
وی ادامه داد: طی سال ۹۳ در دو مرحله ۵۶۷ نفر و در اسفند ۹۵ نیز طی مرحله سوم تعداد ۲۰۰ کارشناس کشاورزی دیگر جذب شده و در ۵۴ مرکز جهادکشاورزی در دهستانهای استان مشغول خدمات رسانی به کشاورزان شده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، به اجرای طرح نظام نوین ترویج از سال ۹۵ در مجموعه جهاد سازندگی اشاره کرد و افزود: این کارشناسان کشاورزی دارای مدارک لیسانس به بالا با تخصصهای مختلف مانند زراعت، باغبانی، آب و خاک، حفظ نباتات، دامپروری و... بوده اند که دوشادوش کشاورزان در قالب طرحی به نام نظام نوین ترویج آخرین دستآوردهای علمی مراکز تحقیقاتی کشاورزی را به بهره برداران بخش کشاورزی منتقل می کنند.
شهبازی بیان داشت: در دولت یازدهم بیش از ۱۴ هزار نفر با هزینه ۷۸۵ میلیارد تومان در بخش کشاورزی استان کرمانشاه مشغول فعالیت شدهاند.
وی ابراز داشت: در سال ۹۵ در ادامه خدمات موثر دولت یازدهم به کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی استان کرمانشاه ۲۰۲ طرح عمرانی و تسهیلاتی با اعتباری بیش از ۲۹۲ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۶۷۴ نفر به بهره برداری رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی به انقلاب مکانیزاسیون در استان کرمانشاه اشاره کرد و اذعان داشت: در بحث مکانیزاسیون عمده ماشین آلات فرسوده بودند و توانستیم طی ۴ سال بیش از ۱۱۱ میلیارد تومان اعتبار در غالب ۴ خط مکانیزاسیون(در بازه زمانی سال ۹۲ تا ۹۵ )در استان کرمانشاه جذب کنیم.
افزایش تجهیزات بخش کشاورزی استان با جذب ۱۱۱ میلیارد تومان تسهیلات
وی افز ود: با جذب این ۱۱۱میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت، تعداد ۱۷۴۸ دستگاه تراکتور، ۷۹ دستگاه کمباین و ۲۲۲۷ دستگاه ادوات کشاورزی توسط کشاورزان استان کرمانشاه خریداری و باعث انقلابی گسترده و بی سابقه در یک بازه زمانی محدود برای افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان، تجهیز ناوگان ماشین آلات کشاورزی، مکانیزه کردن عملیات کاشت، داشت و برداشت محصول و ورود جدیدترین ادوات کشاورزی به استان کرمانشاه شد.
شهبازی ادامه داد: در سال ۹۲ که خط یک مکانیزاسیون به استان کرمانشاه اعلام شد بیش از ۲۴میلیارد۴۷۵ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت جهت خرید تراکتور، کمباین و دنبالهبندهای ماشین آلات کشاورزی پرداخت شد؛ به طوری که برای خرید هر دستگاه ۸۰ درصد تسهیلات ارزان قیمت پرداخت و فقط ۲۰ درصد سهم آورده توسط کشاورزان بوده است.
وی بیان داشت: در خط۲ مکانیزاسیون نیز که از سال ۹۳ آغاز شد به کشاورزان استان بیش از ۳۳میلیارد و ۱۹۹میلیون تومان تهسیلات خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی پرداخت شد و در سال۹۴ نیز خط۳ ابلاغ شده و بیش از ۱۶میلیارد ۶۴۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت و در ادامه خط ۴ مکانیزاسیون از اول سال ۹۵ ابلاغ و در غالب آن بیش از ۳۶ میلیارد ۶۸۰میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین ابراز داشت: از ابتدای سال ۹۶ نیز خط ۵ مکانیزاسیون ابلاغ گردیده و به همت دولت تدبیر و امید به هرمیزانی که ظرفیت جذب در استان باشد تسهیلات پرداخت می شود تا انقلاب مکانیزاسیون این دولت در استان کرمانشاه تکمیل شود.
۹۰۶ هزار هکتار از اراضی استان زیرکشت است
وی جمع کل اراضی استان را ۹۴۶ هزار و ۸۷۱ هکتار اعلام کرد و افزود: از این سطح۹۰۶ هزار هکتار مربوط به کشت اقلام زراعی شامل گندم، جو، غلات، حبوبات، ذرت، دانه های روغنی و... و. است که در بازه زمانی ۹۲ تا ۹۵ بدون اینکه به سطح اراضی زراعی استان افزوده شود با اقدامات اساسی دولت یازدهم بیش از ۹۴۹ هزار تن به تولیدات محصولات زراعی استان کرمانشاه اضافه شده است.
وی به رتبه های کسب شده این سازمان طی ۴ سال گذشته اشاره کرد و بیان داشت: در این راستا توانستیم رتبه اول تولید نخود درکشور، رتبه دوم تولید ذرت دانه ای، رتبه پنجم تولید گندم و رتبه چهارم تولید چغندر قند در کشور را کسب کنیم.
به گفته شهبازی کل تولید محصولات کشاورزی استان کرمانشاه شامل زراعت، باغبانی، دام، طیور و... و. در سال زراعی ۹۱-۹۲ حدود ۳ میلیون ۶۵۱هزار تن بوده که با دلایلی که ذکر شد این میزان در پایان سال ۹۵ به بیش از۴میلیون و ۶۰۰هزار تن رسیده به طوری که استان کرمانشاه نقش اساسی را در تولید محصولات استراتژیکی مانند گندم و خودکفایی کشور از واردات این محصول داشته است.
پیشبینی برداشت ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار آفتابگردان از اراضی استان
وی گفت: در سال زراعی جاری سطح آفتابگردان آجیلی استان بیش از ۴۰۰۰ هکتار است که پیش بینی می شود ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از این سطح برداشت شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه افزود: سطح زیر کشت نخود پاییزه ۸۵۰۰ هکتار و سطح زیر کشت نخود بهاره ۱۵۳ هزار هکتار میباشد که پیش بینی می شود از این سطوح ۱۰۲۰۰ تن نخود پاییزه و ۹۱هزار و ۸۰۰ تن نخود بهاره تولید گردد.
وی گفت: تولید محصولات عمده زراعی مانند گندم در دولت یازدهم افزایش قابل ملاحظه ای داشته به طوری که در سال ۹۲ از ۴۵۰ هزار تن به ۹۶۶ هزارتن در سال ۹۵ رسیده که افزایشی بیش از ۲برابر را نسبت به سال ۹۲ نشان می دهد.
میزان ۷۴۳ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان خرید تضمینی شد
شهبازی ادامه داد: از ۹۶۶هزار تن گندم تولیدی کشاورزان استان در سال ۹۵ بیش از ۷۴۳هزار تن مازاد بر نیاز کشاورزان بوده که به صورت تضمینی توسط دولت خریداری و در سیلوها ذخیره شد و به طوری که اکنون سیلوهای گندم استان کرمانشاه مملو از این محصول استراتژیک بوده و نه تنها نیاز این استان و استانهای غربی به این محصول برطرف شده حتی به سایر استانهای کشور نیز منتقل و نیاز آنها را نیز تامین کرده است.
وی در ادامه از افزایش محصولات دامی سخن گفت و افزود: گوشت قرمز، شیرخام، گوشت مرغ، تخم مرغ و عسل و ... از ۳۹۳ هزار تن در سال ۹۲ به بیش از ۴۴۲ هزار تن در سال ۹۵ رسیده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه در پایان گفت: در حال حاضر در استان ۹ کشتارگاه داریم که از این تعداد ۸ کشتارگاه فعال است.
نظر شما