به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از گلف نيوز، بر اساس توصيه هاي كميته سيكهاي پاكستان مقامات منطقه نانكانا تدابير امنيتي گسترده اي را براي ساماندهي و آسايش زائران سيك اتخاذ كرده اند.
شهر نانكانا آذين بسته شده و كتابها، نوارها و غذاهاي سنتي آئين سيك به مؤمنان ارائه داده مي شود.
بر اساس برآورد مقامات در حدود 4 هزار نفر از مؤمنان آيين سيك از هندوستان و 2500 نفر از كانادا، آمريكا و بريتانيا سفر خواهند كرد.
اولين هيئت 150 نفري سيكها روز شنبه وارد لاهور شد و هيئت 35 نفري سيكهاي دوبي نيز روز يكشنبه به اين شهر رسيد.
سيكهايي كه زودتر وارد شهر شده اند مراسم نيايش ويژه اي برگزار مي كنند تا مراسم اصلي روز 11 آبان ماه آغاز شود.
مؤمنان سيك در اين روز در معابد سيك جمع شده، به قرائت كتاب مقدس خود گوش كرده و پس از آن در جشنهايي ديني كه سه روز به طول مي انجام شركت مي كنند.
پاكستان براي سيكها از اهميت خاصي برخوردار است؛ چرا كه گورو نانك ، بنيانگذار آئين سيك در پاكستان متولد شد و در همين كشور از دنيا رفت.
گورو نانك بنيانگذار آئين سيك و اولين گورو از ده گورو سيك به شمار مي رود كه در دهكده ناكانا صاحب متولد شد. والدين وي هندو و متعلق به كاست برهمن بودند. نانك حتي هنگامي كه بسيار كوچك بود به دين علاقه داشت. براي وي كشف تصوف در زندگي در نهايت منتهي به ترك خانه شد. آئين سيك در قرن پانزدهم پايه گذاري و با موعظه تساوي و برابري انسانها آغاز شد.
در سنت سيك آمده است كه نانك چهار سفر مهم به تمام بخشهاي هندوستان، عربستان و ايران انجام داد، از مكه و بغداد ديدن كرد و و با مسلمانان، بوديستها، جينها آشنا شد و سرانجام با تلفيق عناصري از دين اسلام و آيين هندويسم ، آيين سيك را در قرن شانزدهم پايه گذاري كرد.
نظر شما