به گزارش خبرگزاری مهر، خانم دکتر زهرا نیکپوری جراح و متخصص زنان و زایمان بوده که دارای گواهینامه و دوره تکمیلی تشخیصی بیماریهای پستان و بیوپسی از مرکز گوستاوروسی پاریس است. ایشان در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور و با استفاده از تجربیات ۱۰ ساله خود، که بطور اختصاصی در مورد بیماریهای پستان و روشهای تشخیصی زودرس آن و افزایش آگاهی بانوان خصوصاً زنان گیلانی، در این امر همت گمارده و اقدام به تاسیس نخستین و تنها کلینیک جامع بیماریهای پستان استان گیلان و استانهای هم جوار کرده است.
در این کلینیک با حضور تیم مشاوره، جراحی، تصویربرداری و نمونه برداری ضایعات پستان با هزینه شخصی خود و تلاش مستمر و خستگی ناپذیر و عشق فراوان با هدف کمک به بانوان گیلانی و استانهای هم جوار در بیمارستان بینالمللی قائم (عج) کردهاند.
با توجه به خصوصی بودن مرکز فوق تخصصی، لذا ایشان با تلاش و زحمت فراوان و تحمل هزینههای شخصی زیاد با تمامی بیمهها قرارداد بستهاند تا بلکه عموم مردم با صرف کمترین هزینه و حتی رایگان قادر به استفاده از این امکانات منحصر به فرد در جهت تشخیص زودرس و درمان زودتر سرطان پستان باشند و با اجرای کمپینها و قرارداد رایگان با مراکز خیریه و صرف هزینههای شخصی همراه با تیم پزشکی ماهر و متخصص و تجهیزات مدرن خود در جهت آگاهی رسانی، مشاوره و تشخیص و درمان این سرطان شایع خدمات مهمی انجام دادهاند.
در این رابطه گفتگویی را با خانم دکتر نیکپوری انجام دادیم، که در زیر آن را میخوانید:
* خانم دکتر، هدف شما از انتخاب و راهاندازی کلینیک فوق تخصصی بیماریهای بانوان در استان گیلان چه بود؟
- همانطور که همه میدانیم، سرطان پستان شایعترین سرطان در بین زنان جهان و ایران و دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در بین زنان است. متاسفانه در کشور ما میزان ابتلا به آن روز به روز در حال افزایش است، بطوریکه امروزه از هر ۱۲ خانم ایرانی یک نفر مبتلا به سرطان پستان میشود و چون سن ابتلا در ایران ۵ تا ۱۰ سال زودتر از کشورهای غربی است، مبتلایان زنان جوانتری هستند و در اوج دوره باروری و فعالیت اجتماعی و زمانیکه مادر، همسر یا زن فعالی هستند، با این بیماری روبرو میشوند.
از آنجاییکه تشخیص زودرس و به موقع این سرطان تنها راه درمان موفق و حتی در مواردی منجر به درمان قطعی این بیماری میشود، نیاز به روشهای غربالگری در جامعه، آگاهی از علائم و نشانههای زودرس بیماری سرطان پستان و ایجاد یک مرکز و کلینیک مجهز و قابل دسترس برای زنان، جهت تشخیص زودرس و مشاوره موثر و نجات از نگرانی و اضطراب از ضرورت بسیار مهم در ایران است.
* یکی از موضوعاتی که در تشکیل این کلینیک مدنظرتان بود، اهمیت خدمت رسانی به مراجعه کنندگان است، در این مورد هم توضیح میدهید؟
-وقتی دیدم یک مادر، همسر یا یک زن در جامعه ما بدلیل عدم تشخیص به موقع سرطان پستان، آن هم در سنین جوانی دچار این بیماری میشود و مجبور است به خاطر دیر مراجعه کردن، ماستکتومی (بریدن سینه) شود و دچار ناتوانی و معلولیت اجتماعی و احساسی و خانوادگی بخاطر عوارض عمل و درمانهای شیمی درمانی و رادیوتراپی میشود، نیاز مبرم به ایجاد یک مرکز مجهز، کامل و قابل دسترس برای نجات این عزیزان حس کردم و با طی مراحل دشوار کاری و مادی و تلاش فراوان به کشور فرانسه رفته و در چندین نوبت سعی کردم درمانها و روشهای تشخیصی جدید این بیماری خطرناک را آموخته و آن را در یک مرکز مجهز بصورت کار تیمی پزشکان دوره دیده به مرحله اجرا درآورم.
بنده همیشه معتقدم وقتی یک مادر و یک زن را از بیماری نجات میدهید و به او آرامش، اعتماد به نفس و سلامتی هدیه میکنید، در حقیقت یک خانواده را نجات داده اید و نشاط و سلامت را به آنها برگرداندهاید. آرزوی من خدمت به مردم و کمک به سلامتی و نشاط جامعه بخصوص بانوان است
* درحال حاضر کلینیک فوق تخصصی پستان بیمارستان بینالمللی قائم (عج) چه خدمات ویژه ای ارائه میدهد؟
- به دلیل اینکه سرطان پستان بیماری پیچیدهای است و تشخیص زودرس و درمان مناسب آن مستلزم کار تیمی و دانشهای مختلف علمی است، کلینیک ما شامل تیم مشاوره و ویزیت جراحی، تصویربرداری و نمونهبرداری ضایعات بسیار کوچک و میلیمتری پستان است که این امکانات قبلا در استان گیلان وجود نداشت. به همین دلیل بیماران مجبور بودند به پایتخت مراجعه کنند وبا صرف هزینههای بالا زمان طلائی درمان زودرس را از دست بدهند.
* چه اقدامات ویژهای در این زمینه از سوی کلینیک فوق تخصصی پستان بیمارستان بینالمللی قائم (عج) صورت میگیرد؟
ایجاد مرکز آموزش و مشاوره برای تمامی بانوان در مورد بیماریهای پستان بصورت سایت اینترنتی ۲۴ ساعته و رایگان، پخش پمفیلتهای علمی در مورد این بیماری و اجرای کمپینهای معاینه و آموزشی، خودآزمایی پستان که همگی بشکل رایگان در اختیار مراجعه کنندگان قرار میگیرد و تجهیز کلینیک با جدیدترین دستگاه ماموگرافی هولوژیک آمریکا با دقت فوقالعاده بالا و استفاده از ماموپد برای اولین بار در ایران برای کاهش درد موقع ماموگرافی که از عوامل اصلی ترس بانوان از ماموگرافی بوده است.
همچنین ارائه کنفرانسهای مختلف و تبادل مباحث آموزشی بین پزشکان با هدف اصلاح باورهای غلط در مورد سرطان پستان و آشنایی با روشهای جدید و درمانی و بکارگیری و خدمترسانی هرچه بهتر پزشکان به بیمارانشان، استفاده از جدیدترین دستگاه برای اولین بار در گیلان و استانهای همجوار و سومین مورد در ایران، دستگاه ماموگرافی دیجیتال همراه با تخت نمونهبرداری خوابیده تحت عنوان استریوتاکسی (نمونهبرداری از ضایعات بسیار کوچک غیر قابل لمس پستان تحت راهنمائی ماموگرافی با دقت بسیار بالا) که قبلاً بیماران برای انجام آن مجبور بودند تنها به پایتخت مراجعه کنند و ارائه دورههای آموزشی برای رادیولوژیستهای حاضر در کلینیک برای آشنایی با دستگاههای جدید و به روز دنیا و روشهای تشخیصی زودرس بیماری سرطان پستان از دیگر اقدامات این مرکز است.
از سوی دیگر مشاوره ژنتیک و آزمایشات ژنتیک تشخیصی سرطان پستان ارثی و فامیلیال برای نخستین بار در ایران، احتمال حفظ باروری در بیماران جوان با سرطان پستان که ازدواج نکردهاند برای نخستین مرتبه در استان با کمک مرکز نازائی مهر، احتمال جراحی بازسازی پستان بعد از سرطان و استفاده از جراحان ماهر در این زمینه و ایجاد امید و باورپذیری هرچه بیشتر امکانات در استان، درمان حمایتی تسکین سرطان پستان، با این توضیح که قبلا بیماران بعد از تشخیص و درمان به حال خود رها می شدند و مرکزی برای حمایت نداشتند.
* مرکز شما تاکنون چند مراجعه کننده داشته و به چه تعداد بیمار کمک کرده است؟
- در مدت دو سال که از افتتاح رسمی این کلینیک گذشته است برای بار نخست حدود ده هزار نفر مراجعه کننده داشتیم، ۵۰۰ مورد بیوپسی نمونه برداریهای خاص و استثنائی از ضایعات پستان داشتهایم، که قبلاً امکان انجامش در استان نبود. همچنین توانستیم به حدود ۸/۱ درصد مراجعین در مراحل بسیار اولیه کمک کنیم که نیاز به جراحی یا حتی در مواردی رادیوتراپی یا شیمی درمانی هم نبود.
* و در پایان صحبت خاصی برای بانوان ایران زمین دارید؟
- امیدواریم با افزایش کمک دولت و آگاهی و تشویق مردم برای غربالگری بیماریهای پستان به تعداد بیشتری از بانوان کمک کنیم. ما نیز با امید به محقق شدن این امر برای خانم دکتر نیک پوری و تیم حرفهایشان بهترین آرزوها را داریم.
نظر شما