به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خباز پیش از ظهر چهارشنبه در دومین جلسه سال جاری شورای حفاظت آب استان سمنان به میزبانی سالن غدیر استانداری سمنان بابیان اینکه طرحهای آبخیز و آبخوانداری در حوزه تأمین آب فعالیت میکنند، ابراز داشت: به دلیل تغییر اقلیم و وجود عوامل دیگر وقوع سیلابها در استان وجود دارد و باید این آبها کنترل شود.
وی همچنین بابیان اینکه در این زمینه تاکنون۱۶ پروژه اجرا شد و ۱۶ پروژه دیگر نیز در دست اقدام و در ۱۷ پروژه نیز کاری صورت نگرفته است، افزود: مجموع این طرحها به ۲۲۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و باید درباره تخصیصها کار بیشتری انجام شود.
استاندار سمنان افزود: طرحهای آبخیزداری باید از اعتبارات منابع کشوری تأمین شود که در راستای تسریع پروژه از طریق منابع استانی نیز باید اقدام شود که درنهایت با افزایش اعتبارات استانی بتوانیم در نگهداری سیلابها و انتقال آنها به آبهای تحتالارضی تلاش بیشتری انجام دهیم.
خباز بابیان اینکه همه تلاشها بر این اساس است که هیچ چاه بدون کنترل آب در استان سمنان وجود نداشته باشد، ابراز داشت: تاکنون یک هزار و ۳۵۲ کنتور هوشمند آب و برق در بخش کشاورزی استان نصبشده که ۵۶۹ چاه دیگر نیز وجود دارد که هنوز به کنترهای حجمی مجهز نشدند و باید ضمن کمک بخش خصوصی و بااعتبار دولتی هیچ چاهی در استان وجود نداشته باشد که بدون کنترل آب مصرف کند چراکه این امر در تعادل بخشی مؤثر است.
وی با اشاره به طرح انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی تصریح کرد: طی جلسات متعدد مقرر شد تا ملاحظات زیستمحیطی پروژه موردبررسی قرار گیرد و بهمحض اینکه از سوی کمیتههای محیطزیست رضایت جلب و به خواستههای آنها جامه عمل پوشانده شده تا طرح با کمک سرمایهگذاران بخش خصوصی آغاز شود.
استاندار سمنان افزود: با توجه به اینکه در سال اقتصاد مقاومتی قرار داریم یکی از شاخصهای تحقق آن صرفهجویی و ارائه راهکار درزمینهٔ بهینهسازی مصرف آب است که باید گفت خوشبختانه قدم اول در بخش کشاورزی و استفاده از سامانههای نوین آبیاری بهخوبی برداشته شد و امیدواریم سایر دستگاههای اجرایی نیز بتوانند درزمینهٔ کنترل آب طرحهای خود را به استانداری ارائه دهند.
نظر شما