خبرگزاری مهر- گروه استانها: گرچه تأکید بسیاری برای اقامه نماز جماعت میشود و تمام مسلمانان بر این امر مهم واقف هستند اما در ادارات خراسان شمالی باوجود فضای مناسب برای اقامه نماز باکمتوجهی مسئولان و کارمندان روبرو هستیم که مدتهای زیادی است سبب گلایه رئیس ستاد اقامه نماز خراسان شمالی شده است.
بعضی بیمارستانهای استانهم باوجود رفت آمد بسیار نمازخانه ندارد.
بیمارستان امام علی (ع) بجنورد، بیمارستان آشخانه و بیمارستان امام خمینی (ره) اسفراین، سه بیمارستانی است که بیماران تصادفی و حوادثی بسیار آورده میشود اما باگذشت سالها از ساخت آنها محیطی برای اقامه نماز در نظر گرفته نشده است.
رستوران بیمارستان مکانی برای اقامه نماز
یکی از همراهان بیمار تصادفی در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: برادر من مدت دو روز است تصادف کرده و مجبور به مراقبت از وی هستم اما در این بیمارستان محیطی که در ایام ماه رمضان برای نماز در نظر گرفتهاند رستوران است.
مشکینی میگوید: در ایام ماه مبارک رمضان رستوران این بیمارستان را برای اقامه نماز در نظر گرفتهاند که روزهداران با بوی غذا و گرسنگی نماز را بر روی موکت میخوانند.
در ایام ماه مبارک رمضان رستوران این بیمارستان را برای اقامه نماز در نظر گرفتهاند که روزهداران با بوی غذا و گرسنگی نماز را بر روی موکت میخوانند.همراه دیگر بیمار تصادفی در بیمارستان امام علی (ع) به خبرنگار مهر اظهار میکند: فضای بسیار کوچک بافاصله زیاد از ساختمان بیمارستان برای نماز در نظر گرفتهشده که بنده و همراهان دیگر بیماران مجبور هستیم در اتاقها با پهن کردن موکت نماز بخوانیم.
یکی از کارمندان ادارات کل به خبرنگار مهر میگوید: چند ماه گذشته در هنگام اذان ظهر، مدیرکل اداره را بر روی پلهها دیدم و از وی پرسیدم برای اقامه نماز میروید که پاسخ داد کار مردم واجبتر از نماز است.
این کارمند که نمیخواست نامش آورده شود اظهار میکند: یکی از علتهایی که کارمندان ادارات در نماز جماعت شرکت نمیکنند، به دلیل بدرفتاری امام جماعت اداره است.
وضعیت اقامه نماز جماعت در استان خوب نیست
رئیس ستاد اقامه نماز در خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار میکند: در حال حاضر که در ایام ماه مبارک رمضان هستیم وضعیت نماز جماعت در ادارات استان مطلوب است اما در ماههای دیگر خوب نیست.
حجتالاسلام رضا احمدی فر بابیان اینکه در امر مهم نماز اول وقت با مدیران خراسان شمالی مشکلداریم میگوید: مدیرانی که اهل نماز باشند مسلماً تأثیری گذاری آنها بر امورات مردم بهتر است.
حجتالاسلام احمدی فر میافزاید: متأسفانه مدیران خراسان شمالی دغدغهای برای امر نماز اول وقت ندارند.
طبق گلایه کارمندان ادارات، مدیران کل مسئولی برای امر نماز میگذارند که اخلاق و ظاهر درستی ندارند و همین امر سبب شده، کارمندان در نماز جماعت شرکت نکنند.رئیس ستاد اقامه نماز خراسان شمالی بابیان اینکه مدیران استان چندین بار اقدام به کم توجهی به نماز کردهاند، بیان میکند: اگر مدیران به نماز توجه کنند، مشکلات کمتری در امور کاری خود خواهند داشت.
حجتالاسلام احمدی فر بیان میکند: متأسفانه متولی نماز در هر دستگاهی را مدیرکل مشخص میکند و ستاد اقامه نماز اختیاری برای تعیین امام جماعت ندارد.
وی میگوید: مدیری که دغدغهای برای نماز اول وقت نداشته باشد، شخصی را برای اقامه نماز تعیین میکند که توجهی به این امر مهم و تأثیرگذار ندارد.
منع رئیس ستاد اقامه نماز از حضور در جلسات شورای اداری
حجتالاسلام احمدی فر میگوید: بنده بهعنوان مسئول برگزاری نماز از وضعیت این امر مهم رضایت ندارم و صدایم بهجایی نمیرسد چون مسئولان ارشد استان بنده را از حضور در جلسات شورای اداری منع کردهاند.
وی اظهار میکند: تاکنون چهار بار برای استانداری نامه ارسال کردهام که چرا بنده را در جلسات شورای اداری خراسان شمالی دعوت نمیکنید، اما در پاسخ میگویند دعوت شما جزو اختیارات استاندار است.
وقتی مدیران کلان خراسان شمالی برای نماز ارزش قائل نمیشوند و نگاه ابزاری به نماز دارند و به خاطر نهی از منکر رئیس ستاد اقامه نماز انتقاد میکنند، چه انتظاری میتوان در امور دیگر از آنها داشت.رئیس ستاد اقامه نماز خراسان شمالی میافزاید: علت اصرار بنده برای حضور در جلسات شورای اداری به این دلیل است تا از نزدیک بتوانم با مدیران ارتباط برقرار کنم و علت شرکت نکردن آنها در نماز جماعت را بپرسم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در مورد علت دعوت نشدن وی در جلسات شورای اداری میگوید: به دلیل اینکه در جلسات خراسان شمالی به نماز جماعت بیاعتنایی میشد دریکی از جلسات اعتراض کردم و از بین ۳۰ مدیرکل فقط سه نفر برای نماز اول وقت جلسه را ترک کردند، مابقی مسئولان به جلسه ادامه دادند و از امربهمعروف بنده ناراحت و گلایه کردند از آن زمان که حدود یک سال و نیم میگذرد، دیگر به جلسات دعوت نشدهام.
حجتالاسلام احمدی فر بیان میکند: وقتی مدیران کل خراسان شمالی برای نماز ارزش قائل نمیشوند و نگاه ابزاری به نماز دارند و به خاطر نهی از منکر رئیس ستاد اقامه نماز انتقاد میکنند، چه انتظاری میتوان در امور دیگر از آنها داشت.
در نظر نگرفتن نمازخانه در ساختمان جدید بیمارستان بجنورد
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان شمالی میافزاید: بیمارستان ۳۲۰ تخت خوابی امام حسن (ع) بجنورد با ۲۹ هزار متر وسعت محلی برای نمازخانه در نظر گرفته نشده بود که با پیگیریهای انجامشده پیش از افتتاح محلی را برای نماز قراردادند.
حجتالاسلام احمدی فر اظهار میکند: در این بیمارستان جدید کافیشاپ، کتابخانه و ... در نظر گرفتهشده بود اما چون نقشه آن بر اساس تیپ غرب است، نمازخانهای پیشبینینشده بود.
وی میافزاید: با پیگیری و نامهنگاری حجتالاسلام قرائتی به وزیر، اجازه ندادند بیمارستان تا وقتی نمازخانه ساخته شود، مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
این مسئول اضافه میکند: با پیگیریهای انجامشده درنهایت کتابخانه ۱۶۰ متری که در بیمارستان امام حسن (ع) در نظر گرفتهشده بود بهعنوان نمازخانه این بیمارستان قرار گرفت.
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان شمالی میگوید: همچنین برخی از نمازخانههای مدارس استان مشکلدارند و نیاز به بازسازی دارند.
حجتالاسلام احمدی فر تصریح میکند: همچنین برخی از مساجد خراسان شمالی بهشدت نیاز به بازسازی دارند و به مشکلات ابتدایی همچون سرویس بهداشتی، بیمه خادمها و حمایت خادمان مساجد توجهی نمیشود.
بسته بودن درب مسجد حجت ابن الحسن بجنورد
این مسئول همچنین میگوید: طی زلزله اخیر در خراسان شمالی مسجد حجت ابن الحسن بجنورد دچار خسارت شد و مدت زیادی است در ب آن بسته و هیچ نهادی برای بازسازی آن کمک نمیکند.
وی اظهار میکند: پس از زلزله مسئولان فقط از این مسجد بازدید کردند، درصورتیکه با چندین میلیون میتوان این مسجد را بازسازی کرد اما تاکنون ریالی داده نشده است.
رئیس ستاد اقامه نماز خراسان شمالی همچنین میگوید: متأسفانه کوچکترین کمکی به این ستاد از سوی استان نمیشود و فقط از دفتر مقام معظم رهبری بودجه اختصاص مییابد.
نظر شما