خبرگزاری مهر، گروه استانها- ونوس بهنود: بانوان در لباس سوگ یک دست شدهاند. دورتا دور مجلس سکوت است و سرها خم شده بر «جوشن کبیر». روایت است در چنین شبی قرآن به قلب پیامبر اکرم نازل شده تقدیر انسانها رقم میخورد و مهر تائید خالق ضمیمه آن میشود.
گفته میشود دعای صادقانه و خالصانه فتح بابی است برای تغییر تقدیر. فرجی است که از خداوند درخواست میشود و فرصتی است برای عفو گناهان تا هر آنچه خطا بوده به بخشش خداییاش پاک شود و لفظی و نوایی تازه به نگارش در آید.
بانوان مجلس اینبار یک دست و بیپیرایه سر در گریبان دعایند. آنجا که میگویند: «سبحانک یا لا اله انت، الغوث، الغوث، خلصنا من النار یا رب».
جوشن کبیر از شماره یک تا ۱۰۰ خود خستگی ندارد. نامهای متبارک خالق است و فرصتی برای طرح دعاها. طرح دردها، طرح مغرفت ها و طرح چارهجوییها.
صلوات به روح شهدا
هر سالی که به عمر هجرت پیامبر اکرم اضافه میشود، دعاها شکل متفاوت گرفته است. اما برخی ثابت و پایدار هر سال در شبهای قدر که گفته میشود، درهای آسمان باز شده، از زبان اردبیلی ها شنیده میشود.
دعا برای روح شهدا. چه شهید محرابی که الگوی جوانمردی شد. چه شهید کربلا که عشق اردبیلیها را از آن خود کرد.
دعا برای شهدایی که روزی در مقابل استکبار ایستادند. روزی در مقابل دشمن متجاوز ایستادند و امروز در مقابل متجاوزی دیگر جانبرکف گرفتند و جان و مال و آسایش خانه را به کناری نهادند.
شهدای دفاع مقدس و انقلاب، شهدای مدافع حرم و مسیر شهادت همچنان پابرجاست. در شبهای قدر اردبیلیها به روح شهدا صلوات فرستاده و از روح پاکشان طلب شفاعت کردند.
چه مادران داغداری که در این شبها گریستند و با یاد شهید کربلا، با یاد علمدار کربلا و با یاد علیاصغر در قنداق گلگون آرام گرفتند.
مادرانی که درخواست شفاعت از حسین (ع) دارند و هر چند قرنها گذشته باشد اما نام امامان معصوم پرطرفدارترین نام کودکان اردبیلی است.
دعا برای گرفتاریهایی که به زبان نمیآید
جوشن کبیر به صفحات پایانی خود رسیده است. طنین نامهای متبرک و قسم به آن ادامه دارد و بانوان در سومین شب قدر، در شبی که گفته میشود، سرنوشتها به مهر و اراده الهی تثبیت شده برای دردهای پنهان میگریند.
دردهایی که وقار و متانت بانوی اردبیلی مانع از طرح آن است. دردهای پنهان از گرفتاریهایی که به زبان نمیآید. از بدبیاریها، قهرها و دوریها، از گرههایی که ناغافل بر زندگی سایه افکنده و حجب و حیا مانع از آن است که به نزدیکان بیان شود.
و در این دور تسلسل که درها بسته به نظر میرسد، شبهای قدر فرصتی است برای طرح آن. برای فریاد «بک یا الله» برای اشکهایی که پیوند میزند انسان خطاکار را با خالق خویش.
در شبهای قدر بخشی از مراسمات اردبیلیها دعا برای دردهایی است که به زبان نمیآید. برای آبرو داری مؤمنان. برای بخشش خطاها و باز کردن گرههای کور.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل معتقد است شبهای قدر فرصت ارتباط قلبی نزدیک با خالق و تربیت فکری و روحی کودکان، نوجوانان و جوانان است.
حجتالاسلام مهدی ستوده با تأکید به اینکه اردبیل شهری شیعی است، اضافه کرد: در چنین شبهایی فرصتطلب مغرفت از سوی خداوند با واسطه قرار دادن امامان معصوم در روایات طرح شده و لازم است مادران و پدران برای تربیت معرفتی فرزندان خود از چنین ایامی بهره گیرند.
وی با تأکید به برگزاری برنامههای گسترده در اغلب منازل و مساجد اردبیل تصریح کرد: شبهای قدر فرصت طلایی یکی شدن قلبها و طرح دعاها و آرزوها است و همین موضوع مورد تأکید علمای دینی است که آنچه به صلاح همه است در چنین ایامی از زبان همگان طرح شود.
دعا برای اشتغال و اصلاح امور جوانان
در مجالس دعاها محدود به احوالات و گرفتاریهای شخصی نمیشود، بلکه در سطح گستردهتر برای اصلاح امور جامعه و بهبود اوضاع همگان است.
چه بسا مادرانی که دست به آسمان گرفته و برای رفع گرفتاری همه جوانان دعا میکنند. جوشن کبیر به اتمام رسیده و حالا شفاعت امامان معصوم است که با دعای توسل همراه میشود.
مادرانی که نگران فرزندان خود هستند، در شب ۲۳ رمضان دست به آسمان برده و از خداوند و از تمامی بندگان معصومش طلب مغرفت دارند. طلب راهگشایی تا همچنان که قرآن کریم نوری شد برای بشریت، نوری از شبهای قدر از صاحب نور بر زندگی آن ها و فرزندانشان بتابد.
آرزوی مادران اردبیلی فرزندانی قرآنخوان و دوستدار حسین (ع) است. ملجأ پناهشان شهید محراب است. دست به دامن حضرت ابوالفضل (ع) میشوند و برای اصلاح امور جوانان خود به خداوند پناه میبرند.
برای جوانان بیکار، جوانان در بند و گرفتار، جوانان گمراه، جوانانی که در جوانی گرفتار بیماری مهلک هستند و جوانانی که در گرههای کور جوانی از یاد بردهاند.
شبهای قدر دردهای بسیاری به خود شنیده است. کودکان سرطانی، مادران در بند زندان، پدران شرمنده از فرزندان، جوانان گرفتار اعتیاد، دستهای خالی و نداریها و گرفتاریهایی که گاهی چندین خانواده را در بند میکشد.
دعا برای امنیت و آرامش امروز
شفاعت از امامان به حجت و قائم (ع) رسیده است. چه آرزویی برای فرج. چه استغاثهای برای حکومت عدل در جهان و چه اشتیاقی برای پیرو بهحق بودن.
بانوان مجلس ایستادهاند به احترام حضرت امام زمان (عج). برای امنیت امروز و برای اینکه دستهای کفر به حریم زندگیشان راه نیافته دعا میکنند. شنیدهاند و دیدهاند که کفر و فساد چه کرده است. امروز برای امنیت و آرامش در شبهای قدر دست به دعا شدهاند.
برای اینکه هیچگاه دشمن به خانههایشان، فرزندانشان، به حریمشان دست درازی نکند. برای اینکه دشمن هیچگاه در تجاوز به فکر و اخلاق جوانانشان کامیاب نشود.
شبهای قدر در دارالارشاد با دعای صمیمانه و خالصانه اردبیلیها همراه بود. دعایی که مؤمنان باور دارند استجابت خواهد شد.
نظر شما