۲۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۴۴

نماینده ولی فقیه در لرستان تشریح کرد؛

تشبیه دنیا به باران در سوره «حدید»/ مومن همیشه صابر و شاکر است

تشبیه دنیا به باران در سوره «حدید»/ مومن همیشه صابر و شاکر است

خرم‌آباد - نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به تشبیه دنیا به باران در سوره «حدید» گفت: مومن همیشه صابر و شاکر است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی در جلسه تفسیر قرآن آیه ۲۰ سوره «حدید» با این عنوان که «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَتَکَاثُرٌ فِی الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ ۖ کَمَثَلِ غَیْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ یَهِیجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ یَکُونُ حُطَامًا ۖ وَفِی الْآخِرَةِ عَذَابٌ شَدِیدٌ وَمَغْفِرَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٌ ۚ وَمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ» اظهار داشت: این آیه پنج ویژگی دنیا را بیان می کند.

پنج ویژگی دنیا در سوره «حدید»

وی با بیان اینکه اگر این آیه را راجع به دوران زندگی انسان بدانیم دو دوره برای تربیت بسیار مهم است که شامل نوجوانی و کودکی است افزود: هرچه انسان مسائل تربیتی را بخواهد دنبال کند در این دو دوره باید انجام دهد.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به اینکه دنیا پیچیده بر پستی ها، بلندی ها، تلخی ها، شیرینی ها بوده و فراز و نشیب متعدد دارد افزود: یک روز دنیا به نفع انسان و روز دیگر به ضرر انسان است و هرکسی که تلخی و شیرینی دنیا را چشیده باشد بر این مطلب تصدیق می کند.

آیت الله میرعمادی با بیان اینکه در دنیا یک روز فراز است و روز دیگر نشیب بیان داشت: در یک روز اطراف انسان افراد زیادی قرار دارد و روز دیگر می رسد که جواب سلام آدم را نمی دهند.

وی با تاکید بر اینکه این خاصیت دنیایی بوده که ما در آن به سر می بریم و مهم این بوده که چگونه با این دنیا تعامل کنیم ادامه داد: آیه ۲۰ سوره حدید برای ما ویژگی دنیا و نحوه تعامل با دنیا را برای ما بازگو می کند.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به آیه ۲۰ سوره حدید با این عنوان «اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَتَکَاثُرٌ فِی الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ ۖ کَمَثَلِ غَیْثٍ أَعْجَبَ الْکُفَّارَ نَبَاتُهُ ثُمَّ یَهِیجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ یَکُونُ حُطَامًا ۖ وَفِی الْآخِرَةِ عَذَابٌ شَدِیدٌ وَمَغْفِرَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٌ ۚ وَمَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ» گفت: نکته اول در این آیه این بوده که قرآن زندگی دنیا را با پنج ویژگی برمی شمارد که شامل بازی، سرگرمی، زینت، فخر فروشی و تکاثر است.

تشبیه دنیا به باران

آیت الله میرعمادی با بیان اینکه همه این ویژگی خیالات است و دنیا بازیچه است گفت: این ویژگی ها همه موهومات و خیالات بوده و هیچ یک از اینها برای انسان کمالی را جذب نمی کند و باید در این دنیا فکر و روش دیگری را انتخاب کرد.

وی با تاکید بر اینکه روش لهو لعب، تکاثر، تفاخر و زینت خیالات و موهومات است گفت: مرحوم شیخ بهایی اعلام کرده که این پنج خصلت دنیا اشاره به پنج مرحله زندگی انسان دارد که شامل دوران کودکی، بلوغ، آرایش و جوانی، تفاخر و تکاثر است و فاصله بین این دوران هر کدام هشت سال است و بعد از اینها مرحله تثبیت است.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با اشاره به چگونگی تعامل با دنیا بیان داشت: جواب این سوال در آیه ۲۳ سوره حدید خواهد بود که در آن مطرح شده: اگر می خواهید در دنیا راحت باشید دو روش برای خود انتخاب کنید اول اینکه بر آنچه که از دست دادید افسوس نخورید و مایوس نشوید و دوم اینکه به نعمت هایی که به شما داده می شوید خود خواه نشوید و در نهایت فریب ظاهر دنیا را نخورید و آنچه از جانب خدا به شما می رسد آن را نعمت بدانید.

آیت الله میرعمادی با تاکید بر اینکه مومن همیشه بین خوف و رجا قرار دارد و صبور و شکور است گفت: همچنین در این آیه خداوند دنیا و زندگی دنیا را به بارانی تشبیه می کند که بر زمین باریده می شود و گیاهانی رویده می شوند که رشد پیدا کرده، زرد و خشک می شوند و از بین می روند.

دنیا فریبنده و زوال پذیر است

وی باتاکید بر اینکه تولد انسان مانند نزول باران است بیان داشت: دلیل اینکه خداوند دنیا را به باران تشبیه کرده این بوده که دنیا فریبنده و زوال پذیر است و خطابش به انسان این بوده که فریب دنیا را نخورد چرا که دنیا زوال پذیر است.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه زندگی دنیا چیزی جز مطاع فریب و غرور نیست گفت: در این راستا رونده دنیا یا به سوی مغفرت یا به سوی عذاب می رود.

آیت الله میرعمادی تاکید کرد: اگر دنیا را هدف قرار دادیم و دل بسته به دنیا شدیم به سمت عذاب می رویم اما اگر دنیا را وسیله و مقدمه قرار دادیم به سوی مغفرت می رویم.

کد خبر 4008213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha