۱۱ آبان ۱۳۸۵، ۱۵:۲۱

به مناسبت نهمين سالگرد درگذشت ناصر فرهنگفر

فرهنگفر و فرهنگ موسيقي

فرهنگفر و فرهنگ موسيقي

خبرگزاري مهر - گروه موسيقي : ناصر فرهنگفر به دليل تسلط بر رديفهاي آوازي از يك سو و از سوي ديگر احاطه و اشراف بر ورزش باستاني و هنر زورخانه ، بر ضرب نوازي زورخانه و هم چنين ظرايف آوازي و حماسه خواني و هنگامه خواني ، تسلط و مهارت ويژه اي داشت .

 آبان ماه امسال،مصادف با شصتمين سال تولد ناصر فرهنگفر است و اينك بيش از نه سال است كه خانواده موسيقي از نعمت حضور فيزيكي او با تمام ظرافتها و قرايح هنري اش و قلندريها و بي قيدي هاي رفتاري اش محروم است؛ فرهنگفر كه تمبك را بسيار نيكو و استادانه مي نواخت و شعر را به قدري شاعرانه و سخته مي سرود كه استاد هوشنگ ابتهاج نيز ايشان را تاييد فرموده است.

هنر ديگري كه فرهنگفربدان آراسته و در آن نيز جايگاه بالا و والايي داشت ،هنر خوشنويسي و خطاطي بود كه نشان  شاگردي اساتيد ( برادران ميرخاني ) را با مشق پخته و مستحكم خط ( بويژه نستعليق ) به شايستگي بر سينه داشت  ، طنز هم در سروده ها و نوشته هايش جاي و جايگاهي در خور اعتنا و توجه را دارا بود و ..

 مرداد سال 1376  درست در همان هنگام كه جريان راي اعتماد مجلس شوراي اسلامي به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ، از راديو به  صورت زنده و مستقيم در حال پخش بود ، اهالي موسيقي، مجلس ترحيم ناصر فرهنگفر را در تالار وحدت برگزار كرده بودند ؛ وزير پيشنهادي رئيس جمهور (عطاء الله مهاجراني) پس از دفاع از برنامه هاي خود مجلس را ترك  وبا توجه به ارزش و اعتباري كه فرهنگفر در جامعه هنري ايران داشت به تالاروحدت براي شركت در مراسم ويژه آن هنرمند آمد به طوري كه از طريق امواج راديويي از خبر راي اعتماد مجلس نسبت به خود مطلع شد و...

ناصر فرهنگفر به دليل تسلط بر رديفهاي آوازي از يك سو و از سوي ديگر احاطه و اشراف بر ورزش باستاني و هنر زورخانه ، بر ضرب نوازي زورخانه و هم چنين ظرايف آوازي و حماسه خواني و هنگامه خواني ، تسلط و مهارت ويژه اي داشت كه مي توان  بخشي از اين مهارتهايش را در نوار خلوت گزيده و نيز فيلم اجراهاي او در اروپا ( به همراه مجيد درخشاني ) مشاهده كرد .

به هر حال عمر 50 ساله ناصر فرهنگفر پر بركت و كارنامه او بويژه در دهه سوم عمرش ( 1358-1348 ) سرشار از نكات هنري و موسيقايي قابل اشاره و شايان توجه است . او نيز مثل بسياري از اساتيد و استوانه هاي هنري موسيقايي امروز ايران از آموختگان و بر آمدگان مكتب نور علي خان برومند و مركز حفظ و اشاعه موسيقي ايران بود و اوج نوازندگي تمبك او را در فيلمي كه از مراسم جشن هنر شيراز موجود است مي توان ديد ، اين فيلم در سالهاي مياني دهه 1350 از اجراي  آواز راست پنجگاه (درحافظيه) گرفته شده است كه با تار محمد رضا لطفي و آواز محمد رضا شجريان به عنوان بهترين اجراي موسيقي همان سال جشن هنربرگزيده شده است .

 

کد خبر 401289

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha