به گزارش خبرنگار مهر، دانا در جمع خبرنگاران درباره آخرين وضعيت دكل ايران-البرز و حفاري در خزر گفت: هنوز زمان دقيق دكل ايران-البرز توسط شركت صدرا مشخص نيست اما پيش بيني شده تا پايان امسال اين دكل تحويل داده شود و با تحويل اين دكل، كارهاي حفاري به سرعت آغاز مي شود.
دانا درباره تاخير در ساخت اين دكل گفت: ازمهمترين مباحثي كه دركشور ما در بخش صنايع به خصوص نفت و گاز مطرح مي شود انجام كار توسط پيمانكاران داخلي است به عبارتي ديگر وقتي قرار است كار در داخل كشور انجام شود مسير آموزش و اثر گذاري آن نيز بايد طي شود.
به گفته وي، ممكن است ساخت اين دكل حفاري با همكاري شركت هاي خارجي 3 يا 4 سال به طول مي انجاميد اما توسط شركت هاي داخلي 5 سال زمان برده است.
وي درباره مشكلات انجام پروژه در داخل كشور گفت: در انجام يك پروژه بايد نظام بانكي، سيستم اجرايي ونظام خدمات رساني كشور باهم هماهنگ باشند تا يك مجري،كارفرما و پيمانكار بتوانند با همكاري يكديگر يك پروژه را به انجام برسانند و اگر اين پشتوانه ها و حمايت ها به صورت قانوني صورت نگيرد طبيعتا اولين اثر خود را برروي پيشرفت فيزيكي پروژه خواهد گذاشت.
وي تصريح كرد: در اين پروژه نمي توان كارفرما را به دليل عدم نظارت درست، مشاور را به دليل كمك نرساندن و پيمانكار را به دليل انجام ندادن كارهاي فني و اجرايي مقصر دانست بلكه ابعاد مختلفي بر روي اين پروژه موثر بوده كه هركدام بايد درجايگاه خود مورد بررسي قرار گيرد.
دانا اضافه كرد: صدرا در اين پروژه از توانمندي بالايي برخوردار بوده اما در قيمت گذاري با اشتباهاتي مواجه بوده است.
وي با تاكيد بر اين موضوع كه صدرا توان تكميل پروژه را دارد تصريح كرد: اين شركت توان تكميل پروژه را دارد اما با كمبود نقدينگي مواجه است و اين امر موجب شده امروز اين پروژه به تاخير بيافتد.
مدير عامل شركت نفت خزر اضافه كرد: در اين قرارداد سعي شده تا با طي مسيرهاي قانوني و خارج از سقف قرارداد از شركت صدرا حمايت هاي مالي شود و درحال حاضر نيز به دنبال اخذ مجوزهاي قانوني هستيم و موضوع نيز به شوراي عالي فني كشور مطرح شده است تا مجوزهاي قانوني در اين باره صادر شود.
وي افزود: اميد است با تامين منابع مالي لازم، صدرا ديگر بهانه اي براي تكميل كار نداشته باشد و كار را سريعتر انجام دهد.
وي پيشرفت فيزيكي دكل ايران-البرز را 97 درصد عنوان كرد و گفت: 3 درصد از بقيه كار باقي مانده و پروژه درمرحله آزمايش دستگاه ها و تكميل دستگاه هاي حفاري است كه اين كارها زمان بر است.
وي عدم حضور به موقع نمايندگان، فروشندگان و سازندگان شركت هاي خارجي را از ديگر عوامل در تاخير پروژه دانست و تاكيد كرد: اين مشكل نيز مرتفع شده و كار روال طبيعي خود را طي مي كند وليكن كمبود نقدينگي شركت صدرا بايد از درون و بيرون اين شركت به شكل مطلوب حل شود.
وي گفت: تاكنون براي ساخت اين دكل 250 ميليون دلار هزينه شده كه ممكن است هزينه هاي تكميلي نيز به اين رقم اضافه شود.
دانا درپاسخ به اين سوال كه آيا هزينه ساخت اين دكل در مقايسه با شركت هاي خارجي بيشتر نشده است، گفت: ارقام پيشنهادي شركت هاي خارجي 60 تا 70 ميليون دلار بيشتر از رقم پيشنهادي صدرا بوده است.
مدير عامل شركت نفت خزر درباره عدم اطلاع رساني مناسب از سوي اين شركت درباره فعاليت هاي انجام شده در درياي خزر گفت: من به عنوان مدير عامل شركت نفت خزر در ارتباط با خبر رساني درباره خزر با محدوديت هاي زيادي مواجه هستم اما نكته حايز اهميت اين است كه در خزر به هيچ عنوان ميدان مشترك وجود ندارد.
وي گفت: مهمترين سياست درحال حاضر فراهم كردن زمينه هاي لازم براي فعاليت ديگر كشورها در آبهاي عميق است.
نظر شما