مقبره ملك الشعراي بهار
-----------------
به گزارش خبرگزاري مهر ، در چهل و نهمين نشست از سلسله نشست هاي مركز پژوهشي ميراث مكتوب كه همزمان با يكصد و بيستمين سالگرد تولد ملك الشعرا بهار، عصر دوشنبه هشتم آبانماه در محل مركز برگزار شد ، با حضور دخترمرحوم بهار ، خانم چهر آزاد بهار ، دومين ارج نامه از مجموعه ارج نامه هاي تحقيقي و تصحيحي متون با موضوع مرحوم بهار به كوشش علي ميرانصاري بررسي شد .
در اين نشست ، رئيس مركز" اكبر ايراني " ضمن دو ابعاد خواندن شخصيت بهار هدف از انتشار ارج نامه هايي اين چنين را در دسترس قرار دادن آثار كساني دانست كه آثار بزرگان ومفاخر اين مرز وبوم و تبعات تمدني آن را تصحيح و تحقيق كرده اند.
وي افزود : موضوع مجموعه ارج نامه ها مننحصر در حوزه آثار تحقيقي و تصحيحي بوده و همچون درس نامه اي براي كساني خواهد بود كه خواهان آشنايي با شيوه هاي تحقيقي و تصحيحي متون هستند. رئيس مركز در ادامه با تاكيد بر استقبال از فرهنگ نقد آن را اقدامي جهت هرچه بهتر شدن كارهاي آينده مركز دانست .
وي در پايان با اعلام خبر برگزاري سمينار نقش ميراث مكتوب برتمدن ايران و آسياي مركز دانست. وي در پايان با بيان خبربرگزاري سمينار نقش ميراث مكتوب بر تمدن ايران و آسياي مركزي و ماوراء النهر در 15 آبان احتمال برگزاري نشستي فوق برنامه در خصوص ملك الشعرا بهار باحضور چالر ملويل كه امكان حضور در اين نشست را نيافت داد.
پس از وي دكتر فتح الله مجتبايي ضمن تشكر از پايه گذاري سنت شايسته مركز پژوهي ميراث مكتوب در برگزاري نشست هاي ارج نامه، بهار را همچون فردوسي و حافظ و خواجه نصير و ابن سيسنا كه به تعداد انگشتان دست نيز نمي رسند. آينه تمام نمايزمان خوددانست و ديوان بهار را طيف وسيعي از تصنيف سازي تا بلند ترين قصايد معرفي كرد و تصانيف وي همچون مرغ سحر را همچنان و همواره زنده خواند.
وي در پايان باتاكيد بر ضرورت سنجش آثاردر زمان مولف، جغد جنگ بهار را عالي ترين اثر سياسي و فكري زمان وي در سبك شناسي وي را نمونه از آثار جاويدان معرفي كرد.
سپس دكتر منصور رستگار فسايي، ملك الشعرا بهار را بهار دوران معاصر و بهار شاعران ايران خواند كه با شروع دوره بيداري در ايران ونيازمندي مردمان به فكروانديشه نو رسالت شعر فارسي را بر دوش داشت. وي بهار را نماد ايران عصر خويش معرفي كرد كه علاوه بر آن عالم بر علم قدما وپاسدار بر سنت هاي اصيل گذشتگان بود. دكتر رستگار فسايي بهار را در حوزه تصحيح متون نيز راهگشا دانست و زندان نامه هاي او را پژواك عصر وي خواند كه روح جمعي در آن جلوه اي برجسته دارد.
سپس علي ميرانصاري بحث خود را با بررسي زمينه هاي سياسي و اجتماعي كه بهار را به تصحيح برخي از متون و تحقيق در زمينه هاي ادبي و تاريخي واداشت پرداخت. وي بهار را از سياسي ترين شاعران ايران دانست كه در بررسي زندگي اش همواره بايد حوادث و تحولات سياسي دورانش را در نظر داشت.
نظر شما