سید جلال بطحایی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیماری تبمالت یا بروسلوز یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میشود و عوامل شناختهشده بیماری، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد، گفت: این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.
بطحایی بابیان اینکه تبمالت یک عفونت باکتریایی است که از گاوها، خوکها، گوسفندان یا بزهای آلوده و عفونی شده به انسان انتقال مییابد، گفت: این بیماری از انسان به انسان قابل سرایت نیست.
وی بااشاره به اینکه این عفونت باکتریاییاعضای خونساز بدن ازجمله مغز استخوان، گرههای لنفاوی، کبد و طحال را متأثر میسازد و بیماری در مردان 60-20 ساله شایع تر است، گفت: دوره نهفتگی بیماری ممکناست 5 تا 60 روز یا حتی تا چندین ماه باشد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه بیماری تب مالت آندمیک غرب کشور ازجمله استان همدان است، عنوان کرد: در زمینه کنترل این بیماری فعالیتهای زیادی چه در حوزه بهداشت و چه در حوزه دامپزشکی صورت گرفته که باعث شده میزان بروز آن از 91 در صدهزار نفر در سال 1393 به 74.81 در 100 هزار نفر در سال 1394 و در سال 1395 به 47.52 در 100 هزار نفر برسد.
وی گفت: علت این کاهش، آموزشهای صورت گرفته توسط مجموعه بهداشت استان و همچنین پیگیری واکسیناسیون دامی توسط سازمان دامپزشکی و سایر عوامل مرتبط است.
وی به برنامه آموزشی وزارت بهداشت برای اطلاعرسانی در زمینه این بیماری اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت از سه سال پیش، یک برنامه آموزش اطلاعرسانی وسیع با روش مدرن آموزشی برای مردم جامعه به اجرا گذاشته است.
بطحایی گفت: این مدل SHEP نام دارد و روشی آموزشی است که ماموران بهداشتی به مردم و به خصوص دانش آموزان و جوانان آموزش میدهند.
سید جلال بطحایی افزود: تجربه 3 سال اخیر، نشان داده که این روش آموزشی به خصوص در تغییر رفتار مردم در روستاها و مناطقی که با دام سروکار دارند، موثر واقع شده است.
وی گفت: این روش آموزشی شامل روشهای جدید نگهداری دام، بهسازی آغلها، نحوه شیر دوشیدن بهداشتی و نحوه ذبح بهداشتی دام میشود.
نظر شما